Wat hem geroepen had, wist Sirius niet, maar het resultaat was dat hij tussen tientallen andere mensen zat te kijken hoe twee mannen zich op elkaar wierpen. Nee, corrigeerde hij zichzelf. Geen mannen. Beesten. Tenminste, dat was wat hem verteld was. Twee monsters die zich verhuld hadden als mensen, maar van wie nu hun ware aard boven kwam. Het klonk verdacht veel als de woorden die Moeder hem altijd verteld had.
      Terwijl de beesten elkaar te lijf gingen, gooide hij zijn hoofd naar achteren en lachte. Zelfs na haar dood was Moeder nog bij hem met alle leugens die ze over hem heen had gegooid. 'Ik ben onoverwinnelijk'. 'Je bent een waardeloze zoon.' 'Ik heb geen zoon'. Waarom zou hij haar hierover dan wel geloven?
      "En toch ben je niet meer hier!" riep hij uit. Er kwam geen antwoord. Natuurlijk niet. Moeder was hier niet. Ze was niet onoverwinnelijk en toen hij uiteindelijk terug had geslagen, was ze niet zo sterk gebleken als ze altijd had geleken. Misschien moest hij zich er schuldig over voelen dat hij zijn moeder had gedood, maar hij kon het niet. Hij voelde er niks bij, net zoals hij niks gevoeld had bij al die andere levens die hij in de oorlog genomen had. Het was gewoon zijn taak geweest en die taak had hem een doel gegeven. Nu de oorlog voorbij was en ondanks Moeders woorden dat hij de verkeerde kant gekozen had - nog een leugen van haar - zijn kant had gewonnen, had hij geen doel meer.
      Een hand op zijn schouder liet hem opkijken. "Jij bent hier nieuw," zei de man aan wie de hand toebehoorde. "Ik wil je graag welkom heten. Ik ben Jackson, de eigenaar. Bevalt het tot nu toe?" Sirius keek naar beneden, naar de arena, waar de oudere wolf de overhand leek te hebben en de jongere steeds verder in de verdediging wist te dringen. Hij had tot nu toe nog niks meegekregen van het gevecht.
      "Black," stelde hij zich ook voor. Op de vraag ging hij niet in. Zijn naam had meteen effect gehad op de andere man. De glimlach was nog iets breder geworden. Iedereen wist dat hij geld had. Dat was wel iets waar hij Moeder dankbaar voor moest zijn. Hij was de enige erfgenaam geweest en daardoor was al het geld automatisch voor hem geweest.
      Gefascineerd keek hij toe hoe het gezicht van de jonge man van de pijn vertrok toen hij boven op de ketting viel. Het was slechts wachten tot de genadeklap kwam, maar de oudere leek het zo lang mogelijk te willen rekken, zoals hij het publiek op stond te jutten. Heel even keek de jonge recht zijn kant op. Sirius staarde terug naar die gouden ogen. Ze waren zoals hij nooit had gezien. Niet menselijk.
      Van mij. De gedachte kroop in zijn gedachten en liet hem niet meer los. Hij moest die gouden ogen waar zelfs in het aangezicht van de dood nog zoveel trots stond hebben. Hij zou die trots aan hem onderwerpen. Hij zou de man breken. De gouden ogen zouden van hem zijn.
      "Ik wil hem hebben," zei hij tegen Jackson. De man keek hem wat schaapachtig aan. "De jonge wolf. Ik wil hem."
      Jackson leek nog te willen protesteren, maar Sirius keek hem aan. Hij had zijn zinnen op de wolf gezet. Hij zou hem krijgen. "Zie het maar als een betaling zodat ik je illegale praktijken niet verraad. Ik verwacht hem morgen bij mij thuis." Zonder een verdere reactie af te wachten of nog langer te kijken hoe Jackson's te gulle glimlach was verstard nu hij een Black tegen zich kreeg, stond Sirius op en liep met opgeheven hoofd weg.
      "Dat heb jij me geleerd," sprak hij hardop. "Ben je nu niet trots op me, Moeder? Ben ik niet precies de zoon die je wilde hebben?" Hij lachte cynisch. Het klonk leeg en humorloos, precies zoals hij zich voelde.

Reacties (3)

 • SPECS

  Kennen ze elkaar dan nog niet? hmmm.

  3 jaar geleden
  • Necessity

   Nee dat doen ze nog niet. Want canon, wat is dat?:Y)

   3 jaar geleden
  • SPECS

   Juist hehe :'D

   3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Geweldig beschreven!

  3 jaar geleden
 • lvnalovgood

  Wow! Weer keigoed! ik kijk al uit naar het volgende hoofdstuk(flower)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen