Hayes trilde over zijn hele lijf. Fuck hé. What just happened? Hulpeloos staarde hij naar het meisje op de grond. Zijn gedachten konden dat wat er gebeurd was niet behappen. Het had geleken alsof de bliksem in haar sloeg, maar nergens waren donderwolken te bekennen. Het rommelde niet, noch lichtte het in de verte. Toch had hij een flits gezien. En nu lag ze bewegingloos op de grond.
      Hij rukte zich los uit zijn verbijstering. ‘Aella?’ Zijn stem sloeg over. Wat als ze dood was? Hij schudde haar aan haar schouder. ‘Aella!’
Andere mensen kwamen aangesneld. Hij negeerde het vragenvuur en boog zich over haar heen. Ze ademde nog. Maar voor hoelang? Hoeveel mensen overleefden een blikseminslag zonder permanente schade? Hij voelde dat zijn keel werd dichtgeknepen. Wat moest hij doen?
      Iemand knielde bij Aella neer, een ander had een telefoon aan zijn oor. Hayes bleef vlak naast haar zitten, hoewel hij alles van een afstandje leek gade te slaan. Het was een afschuwelijk gezicht geweest. De felle flits, het schokken van haar lichaam, de klap waarmee ze op de grond neerkwam…
      Hayes wist niet hoeveel tijd er verstreken was toen er een ambulance naast hen stopte. Twee broeders kwamen eruit, controleerden haar vitale functies en tilden haar op een brancard.
      ‘Deze jongen hoort volgens mij bij haar.’ De vrouw die hij had zien bellen, legde een hand op zijn schouder. ‘Volgens mij is hij in shock.’
      ‘Kom, rijd maar mee.’
      Hayes was niet in staat om te protesteren. Hij klom stilletjes in de wagen en staarde naar Aella’s lijkwitte gezicht.
      ‘Wat is er gebeurd?’ drong de ambulancebroeder zachtjes aan nadat de deuren van het voertuig waren gesloten.
      ‘De… de bliksem sloeg in haar.’
      ‘Bliksem?’ reageerde de broeder verbaasd.
      ‘Ja!’ Een vlaag van woede kwam op, zonder dat hij wist waar dat door kwam. Plotseling drong het écht tot hem door dat ze kon sterven. Zo’n stroomstoot kon nooit goed zijn voor haar hart.
      ‘Hmm. Nergens zijn brandwonden te zien,’ mompelde de broeder. ‘Ik zal een hartfilmpje maken.’
      Hayes beet op de nagel van zijn pink. Hij vroeg zich af of hij iemand moest bellen. Maar wie? Op school had ze geen vrienden en hij had geen idee hoe hij haar familie moest bereiken. Dat kwam waarschijnlijk wel in het ziekenhuis.
      Als ze dat al haalt.

Op de ECG werden geen afwijkingen aangetroffen. Toch was Aella’s toestand niet veranderd toen ze bij het ziekenhuis aankwamen. Ze werd meteen naar binnen gereden. Haastig werd hij naar de wachtruimte bij de Spoedeisende Hulp gedirigeerd, waar hij moest blijven wachten.
      Hayes boog voorover op het kuipstoeltje en leunde met zijn ellebogen op zijn knieën. Wat een drama. Na een jaar lang volhouden was het hem eindelijk gelukt om haar tot een date over te halen en nu gebeurde dít. Het voelde alsof het universum haar wilde straffen omdat ze voor een moment over die ijzige muren van haar gegluurd had.
      Steeds wanneer hij voetstappen hoorde, keek hij hoopvol op. Een uur kroop voorbij zonder dat iemand hem over haar toestand inlichtte. Al die tijd tuurde hij voor zich uit en herbeleefde hij het moment dat de bliksem haar vond.
      Toen Hayes het gevoel kreeg dat ze hem gewoonweg vergaten, kwam er eindelijk een verpleegkundige op hem af die hem vertelde dat Aella stabiel was, maar dat ze nog steeds niet was bijgekomen. Ze meldde dat haar familie was ingelicht, al kon Hayes daar geen troost uit putten. Hij kende ze toch niet.
      ‘Wil je even bij haar kijken?’
      Hayes knikte, al wist hij niet echt of hij dat wilde. Toch liep hij met haar mee.
      Een brok verscheen in zijn keel toen hij haar in het ziekenhuisbed zag liggen. Haar ogen waren gesloten, haar gezicht was vredig.
      God, ze lijkt wel dood.
      ‘Is ze in coma?’ vroeg hij kleintjes.
      De verpleegkundige knikte meewarig.Reacties (14)

 • EvilDaughter

  Het is best wel sneu voor Hayes.
  Ik ga verder lezen! Ik weet niet hoeveel stukjes er nog zijn, maar ik ga van elk stukje genieten!

  2 jaar geleden
 • Hopefulness

  I can't stop reading...
  THIS IS SO GOOD

  2 jaar geleden
 • Roundhouse

  Nou, echt een held is het niet lol. Geen James Potter de tweede dus, maar hij is wel aardig en daadwerkelijk bezorgd om haar, dus dat is wel cute I guess.

  2 jaar geleden
 • Vasya

  Wat moest hij doen?

  Niet aan haar schudden, for starters :W

  Oh, arme Hayes. Die jongen gaat hier gewoon een trauma aan overhouden :')

  2 jaar geleden
 • FireBrick6

  Ooh, dit is inderdaad erg spannend...
  Moet niet niets zijn zoiets plots mee te maken.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here