We zitten met zijn allen aan het ontbijt, ik ben stiller dan anders maar dat valt niemand op. Ik kijk de groep rond, Maxime, Anna, Mike, Guus, Suus, Donna, Roland en ik. Zo is het al maanden, we weten allemaal onze plek. Maxime en Suus staan onderaan, dan kom ik, boven mij staat Guus en daar weer boven Anna en Mike. Guus en Suus staan eigenlijk hoger, maar Anna en Mike willen perse aan top dus laten we het maar zo. Maar wat nu, het hele systeem zal in elkaar storten. Wat voor iemand zou het zijn?
Vannacht in Rolands kantoor had ik een sms bericht onderschept. 'Je krijgt er nog een bij Roland' had er gestaan. De rest van de nacht heb ik liggen piekeren over de betekenis er van. Misschien krijgt hij nog een lelijke puist op zijn gezicht, of nog een extra begeleider maar een begeleider kost geld en die puist ziet hij vanzelf wel. Ik wam er op uit dat er een nieuwe zou komen. Zal het een meisje of een jongen zijn? Een jongen zou wel wat interessante situaties teweeg brengen, een beetje competitie voor Mike lijkt me wel grappig. Dus nu zit ik aan tafel, vaker om me heen te kijken dan normaal. Zouden ze de nieuwe door de voor of achter ingang naar binnen brengen. Door de achterdeur betekent dat de nieuwe hier in het geheim zit, door de voordeur dus niet. Anna kwam door de achterdeur, Suus en Guus ook. De rest van ons zijn op de normale manier binnen gebracht. Maxime had zelfs haar moeders hand vast, of eigenlijk had haar moeder haar hand vast. Mijn moeder heeft me aan Roland overhandigd voor de ingang en ging er toen vandoor, Daphne moest op tijd zijn voor balletles.
Roland kijkt op zijn horloge, staat op en loopt weg zonder iets te zeggen. De nieuwe is er bijna. Donna zit wat zenuwachtig heen en weer te schuifelen op haar stoel, zij is er ook van op de hoogte. Ik heb geen honger meer en begin op te ruimen wat niet meer gebruikt word, een vergissing. "Wat is er met jou CJ?" vraagt Anna, ik heb haar interesse gewekt door iets te doen wat ik nooit doe. In plaats van te antwoorden gooi ik een broodkorst in haar richting. "Het was gewoon een vraag!" schreeuwt ze verontwaardigd. Om haar woorden kracht bij te zetten gooit ze de broodkorst terug, maar hij beland bij Guus. Donna doet haar best om ons in toom te houden maar de etenswaren vliegen haar om de oren. "VOEDSELGEVECHT!" Roept Suus enthousiast.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen