De volgende dag worden we wakker. Door Kieran en Dean zijn er 20 punten van onze afdeling gehaald! Als ze nou een voorzichtig hadden gedaan met dat boek, waren we nu niet gesnapt.. Maarja, het leven gaat door dus ook de lessen. Haley en ik hebben afgesproken om vanmiddag in het boek te kijken, misschien staat er wel een klein opdrachtje die we moeten uitvoeren en dan is het allemaal over..

Haley en ik lopen door de lange gangen, we hebben nu studie uur en dan nog Potions en History of Magic. Daarna hebben we weekend. We lopen de zaal en en zien Kieran en Dean zitten, maar wij gaan aan een andere tafel zitten. 'Laten we dit verslag snel afmaken, dan hoeven we na school ook niet meer bezig te gaan' zeg ik terwijl ik mijn boeken opensla. 'Helemaal mee eens, oh nee toch, kijk wie er aan komen'. 'Hallo dames' zegt Dean terwijl Dean en Kieran naast ons gaan zitten aan de lange tafel. Ik draai met mijn ogen 'wat moeten jullie?'. 'Waarom zo chagrijnig?' vraagt Kieran 'Niet dat we van school zijn gestuurd ofzo' gaat hij door. 'Maar het spijt ons wel.. als we niet zo rond zaten te klieren, waren we niet gepakt' zegt Deans. 'Het is oké hoor...' zegt Haley. 'Maar.. we weten nog steeds niet wat jullie daar nou deden?' vraag ik. 'Ehm, we hebben niet echt een goede reden..' zegt Kieran 'We konden niet slapen, dus we gingen door de school lopen'. 'Nou, wauw' zeg ik lachend. 'Maar wat deden jullie daar? Ook nog wel in de verboden sectie' vraagt Dean. Haley en ik kijken elkaar. 'Pff, is het zo groot? Je kan het ons best vertellen'. 'Even overleggen' zegt Haley. We draaien onze ruggen naar de jongens toe en denken na 'Het is wel tricky.. we kennen ze geen eens' zegt Haley. 'Ja klopt maar stel dat ze ons kunnen helpen..' zeg ik. 'We weten nog geen eens wat we moeten doen' zegt ze terug 'Het boek is wel aardig oud en dik' zegt Haley er snel achterna. 'Dus, vertellen of niet?' vraag ik aan haar. 'Vertellen'. We draaien ons weer om. 'Kom na school bij de grote eikenboom, het is een stukje lopen vanaf het schoolterrein' zeg ik tegen de jongens. Dean en Kieran kijken nieuwsgierig 'Oké, we zien jullie daar' zegt Kieran en ze gaan weer op hun plek zitten.

De oude eikenboom is een plek waar Haley en ik vooral in het eerste en tweede jaar naartoe gingen. Omdat we anders waren dan de rest. We hadden geen zin om de hele tijd in een drukke zaal of kamer te zitten, we wouden gewoon rustig buiten zitten om te praten of lezen. Door de jaren heen is dat wel veranderd.. nu al helemaal omdat we het Kieran en Dean gaan vertellen. Nu ben ik vooral bang, voor het er misschien gaat komen.. Alles word anders. We kunnen geen normale studenten meer zijn die eten, naar school gaan en slapen. We moeten iets bereiken, het lot van sommige mensen ligt in onze handen..

De les is afgelopen en Haley en ik lopen naar de oude eikenboom. Ik heb het grote boek in mijn handen, maar ik krijg steeds een schok in mijn hoofd.. ik weet niet wat het is. We zijn er, ik ga op een kleedje zitten die we hebben meegenomen. Dicht bij de eikenboom ligt een riviertje en een groot grasveld die in het voorjaar en de zomer volstaat met kleurrijke bloemen. Ik zie Kieran en Dean aanlopen. 'Hee jullie zijn er eindelijk' zegt Haley. 'Onze les liep uit' zegt Kieran en ze gaan zitten op het kleed. 'Vertel op' zegt Dean. Ik zucht en begin te vertellen; 'Oké, dit gaat raar klinken maar... '
Na het vertellen van het verhaal zijn de jongens een beetje geschokt. Haley en ik ook nog steeds, want we weten nog steeds niet wat er gebeurt als we de vloek verbreken. Mama zegt alleen dat een een eeuwenoude en gevaarlijke vloek is. 'Zijn jullie er klaar voor?' vraag ik aan de rest. Ze knikken. Ik pak het boek en open het.

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Goed geschreven! Ik vraag me af wat erin staat:)

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen