Foto bij × Prologue

Leah Abigail Clarke
9th of july, 2014, Nebraska

Het was een ontzettend goed idee van haar vriendin Dascha. De brunette was met het idee gekomen om 's avonds met een groepje te vertrekken naar het meer dat in de bossen lag. De temperaturen waren opgelopen tot 30 graden dus het water klonk als een welkome afkoeling, de reden waarom Leah ingestemd had met het idee. Wat ze niet verwacht had was dat er uiteindelijk twintig man op zou komen dagen en het uitdraaide in een soort, kleinschalig, feest. Eén van de aanwezigen had aan alcohol weten te komen en Leah hoopte enkel dat ze niet betrapt zouden worden. Als iemand de politie zou bellen dan waren ze de sjaak, 16 jarigen hoorden namelijk niet aan de alcohol te zitten. Toch wilde ze niet de sfeer verpesten en dus had ze de shotjes aangenomen die Dascha voor haar neus had gezet. Ze had ze achterover geslagen en was daarna in het water gedoken - want om die reden was ze er, het water.
Naarmate de uren verstreken was ze in gesprek geraakt met één van de jongens, Drew. Op zich was dat niet eens zo gek, Drew zat al langere tijd achter haar aan en hij had haar al meerdere malen uitgevraagd. Keer op keer had ze geweigerd, mede omdat haar ouders het niet zagen zitten dat ze aan een vriendje zou beginnen. Drew was ook twee jaar ouder en ook dat zouden haar ouders niet waarderen. Daarnaast, ze had eigenlijk ook helemaal geen interesse in hem. Tot die avond. De alcohol maakte haar gedachtengang troebel en ze dacht niet na bij haar acties.
''Leah, ga je mee nog wat drinken halen uit de auto's?'' vroeg Drew. Ze keek op naar hem en glimlachte eens. ''Prima.'' Ze duwde haar beker in de handen van Dascha en liep achter Drew aan. De auto's stonden een stukje verder, hier bij het meer konden ze namelijk niet komen. Het was slechts 100 meter lopen dus zo'n ramp was het ook niet. Drew kwam naast haar lopen en hij sloeg zijn arm om haar schouders heen, waardoor Leah zacht grinnikte. ''Wat doe je?'' vroeg ze en keek op naar hem, aangezien hij een kop groter was dan haar. ''Niks, je bent gewoon zo leuk.'' Hij sprak met dubbele tong - waarschijnlijk had hij al meer dan genoeg alcohol op.
Binnen een paar minuten kwamen ze bij de auto's aan en ze keek afwachtend naar Drew die de sleutels bij zou moeten hebben. Echter leek hij niet van plan om de auto te openen. Hij kwam voor haar staan en voor ze het wist stonden zijn lippen op de hare. De eerste paar seconden deed ze niks maar uiteindelijk zorgde de alcohol ervoor dat ze met hem mee zoende.
Een tijdje stonden ze daar en de donkerharige jongen legde zijn handen op haar rug, waar hij zacht overheen streek. Eigenlijk voelde het best wel goed - tot ze gehuil hoorde. Het klonk alles behalve menselijk en Leah trok zich met een ruk terug van hem, waarna ze om keek. Een wolf? Het leek ontzettend dichtbij en dat was vreemd. Meestal waren wolven pas actief als het donker was en ze bleven normaal gezien uit de buurt van mensen.
''Wat is er? Ben je me nu al beu?'' Leah rolde met haar ogen. Hoewel de alcohol wel degelijk invloed had op haar gedrag, wist ze dondersgoed dat dit niet klopte. Nog een minuut later ritselden de bosjes en Leah focuste zich daar meteen op. Drew leek nu eindelijk ook door te hebben dat er iets aan de hand was. Ineens sprong er een enorme, witte wolf uit de bosjes. Het dier was groter dan de wilde wolven die ze eens had gezien en Leah deinsde meteen achteruit, waardoor ze tegen Drew aan botste, die in paniek begon te schreeuwen. Het dier had één oog dat geheel wit gekleurd was, het andere oog staarde hen aan terwijl de wolf zijn lip op trok en een aanvalshouding aan nam. Drew verpestte het. De jongen zette het op een rennen waardoor de wolf op haar afgestormd kwam. Moeiteloos werkte hij haar op de grond en hij beet haar hard in haar schouder, waarop zij het uitschreeuwde. En daarna werd alles zwart.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen