Tevreden plof ik neer op de bank als ik aan tafel schuif na het laatste examen. Ik neem enkele kippenboutjes, wat aardappeltjes en schenk mezelf wat water in en begin te eten.
'Zo zo, er is hier iemand met honger.' hoor ik Quinten lachend zeggen, waarna hij zich naast me neerzet. 'Ow trouwens, ik heb eens iemand van een andere afdeling mee.' deelt hij mee en naast Karen zet Scorpius zich neer rechtover me. Scorpius schenkt me een glimlach, waarna hij wat te eten neemt.
'En vergeet mij niet!' hoor ik Beth bijna voor heel de zaal roepen en ze zet zich aan mijn andere zijde neer. Glimlachend kijk ik het gezelschap even aan, waarna ik me op mijn eten stort.
'Al dat leren slurpt mijn energie op.' zeg ik, terwijl ik aan mijn tweede kippenbout knabbel.
'Dat is zo.' bevestigd Karen mijn woorden en ook Beth knikt, als teken dat ze het met me eens is.
'Ik ben voornamelijk blij dat het gedaan is die examenweek. Bah, ik haat het al dat leren.' deelt Quinten in de groep en even lachen we met zijn overdreven gejammer. Zelf laat hij ook een enorme grijns zijn, als teken dat zijn opzet geslaagd is.
'De zomervakantie is in aantocht,' begint Scorpius zijn zin. 'En ik hoop dat iedereen het ziet zitten om eens een dagje samen op stap te gaan? Meer naar het zuiden, waar we wat water en strand kunnen opzoeken?' stelt hij vervolgens voor. Iedereen lijkt even na te denken, maar als snel komen we overeen dat we de laatste twee weken van augustus allemaal thuis zijn.
'Misschien op een woensdag?' stelt Beth voor.
'Of in het weekend? De treintickets zijn dan altijd goedkoper.' vraagt Quinten.
'Of we gaan de vrijdag? Meestal zijn de tickets goedkoper dan op andere weekdagen en er is nog niet zoveel andere mensen op het strand.' is mijn voorstel en al snel knikken de anderen goedkeurend. Zodra het dessert op tafel verschijnt, neem ik wat chocoladepudding en een pompoentaartje. Wat is het fijn met zulke vrienden bij me, bedenk ik me. Het is nog steeds wat pijnlijk dat Emily er niet meer bij is, maar ik voel me alleszins niet alleen. En doordat ik omringt word door deze geweldige vrienden, laten Rose en haar groepje me ook met rust. Het schooljaar heeft een dieptepunt bereikt, maar gelukkig is dat punt voorbij en lijkt school weer veel leuker te zijn met deze vier mensen rondom mij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen