Sirius' blik gleed over de wolf voor hem. Remus was zijn naam, zoals zijn papieren zeiden. Remus. Zijn wolf.
      "Hij doet me niks, James," zei hij. Alleen zijn blik en de hand die Sirius langzaam naar Remus toe bewoog waren al genoeg om de man in elkaar te laten krimpen. James begreep het niet. Sirius was niet bang voor Remus. Remus zou hem niks doen. Remus was van hem.
      "Weet je waarom?" vroeg Sirius. Hij lachte. "Hij is van mij, James. Van mij!" Het was zijn eigendom en hij kon met de man doen wat hij wilde. Hij was amper een beest te noemen en had geen rechten. Alles wat hij zou hebben, zou hij aan Sirius te danken hebben.
      Sirius zag de woede in de ogen van Remus staan, maar het was vermengd met angst. Hij had de macht om Remus voor hem te laten buigen. Toen hij zich half naar James omdraaide, gooide een lichaam hem met een pijnlijke klap op de grond. Op de achtergrond hoorde hij James geschrokken naar adem happen en iets roepen dat hij de kooi binnen zou komen. Sirius kon alleen maar lachen, zelfs toen Remus uithaalde met zijn hand. De scherpe wolvennagels haalden Sirius' wang open.
      Sirius genoot van de pijn en het gevoel van hoe de bloeddruppels over zijn wang liepen. Toen hij zijn lippen aflikte, vulde de metalige smaak van bloed zijn mond. "Vecht maar," fluisterde hij in Remus' oor. Remus deed verwoede pogingen hem te bijten, maar Sirus wist hem ver genoeg van zich af te houden om dat te vermijden. Hij boog zich nog verder naar het oor van de wolf toe. Remus vocht alleen maar harder en de zweetdruppels stonden op Sirius' voorhoofd door zijn worsteling met de man.
      "Vecht maar, mijn wolf. Je zal wel buigen voor me. Je zal wel breken." In een plotselinge krachtinspanning gooide hij Remus van hem af. De arm die Sirius vast had, duwde hij met alle kracht die hij had tegen de zilveren tralies. Het geluid dat uit Remus kwam, was niet meer menselijk te noemen. Het was een kreet van pure wanhoop, geleid door instinct en pijn. Sirius lachte en duwde de arm nog beter tegen de tralies.
      Hoe harder Remus gilde, hoe sterker Sirius zich voelde. Hij voelde zich levendig, voor het eerst in lange tijd.
      Een hand trok hem weg. "Sirius, stop dat!" klonk het in zijn oor. Door de kracht van de beweging moest Sirius Remus wel loslaten en werd hij uit de kooi getrokken. James sloeg meteen de kooi dicht. Sirius zag onbegrip in zijn ogen staan. "Wat. Was. Dat?" vervolgde James, met een nadruk op elk woord. Sirius haalde slechts zijn schouders op. De grijns stond nog steeds op zijn gezicht.
      James haalde een hand door zijn haren. "Ik... eh..." klonk het eerst onzeker. "Merlin, Sirius. Hier kan ik niet bij zijn. Ik ga nu. Probeer in leven te blijven. En laat hem ook leven." De agressie in de laatste woorden hadden Sirius misschien iets moeten doen, net zoals het feit dat James hem nu verliet dat had moeten doen. Het deed Sirius niks. Hij zat alleen met zijn hoofd bij het gevoel van opwinding en autoriteit dat hij ervaren had in de kooi met Remus.
      Voorzichtig raakte hij zijn wang aan en toen hij zijn vingers weer terugtrok, zat er een rode waas overheen. Heel even keek hij naar het bloed om zijn blik daarna weer te richten op degene die de wond veroorzaakt had. Remus was weer in zijn hoek gekropen en hield alles behoedzaam in de gaten.
      "Ik denk dat wij ons wel samen gaan vermaken, is het niet, Remus?" vroeg hij. Het korte moment van verkrampen van de schouders bij het noemen van zijn naam was al het antwoord dat Sirius nodig had. "Oh, je wil niet dat ik je naam noem? Wen er maar aan, Remus, want het gaat nog vaak gebeuren. Je bent immers van mij!"

Reacties (2)

 • amicitia_

  Hierna verdien ik wel die bakery AU hoor.

  3 jaar geleden
 • Phlegethon

  Arme Remus wel, maar ergens vind ik hoe Sirius in dit verhaal 'twisted' is ook weer wel wat hebben. ik heb wel vaker iets met 'evil'/'dark' personages, dus niet erg verrassend..

  3 jaar geleden
  • Necessity

   Ik heb zelf ook wel iets met dat soort personages hehe. Gelukkig ben ik niet de enige ^^

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen