Aella voelde zich nauwelijks opgelucht toen haar moeder wegreed en ze naar Hayes’ auto toeliepen. Wat moet ze zeggen? Ze kon hem nu niet zomaar meer afwimpelen, zoals ze anders misschien aan het einde van de avond had gedaan. Dat wat ze hadden meegemaakt, had een band gesmeed die ze niet kon negeren.
      ‘Hoe voel je je?’ vroeg Hayes nadat ze in het voertuig waren gaan zitten. Hij startte de auto nog niet.
      ‘Goed,’ antwoordde ze eerlijk, zelfs al klonk dat onwerkelijk. ‘En jij?’
      Hij tuurde door de voorruit. Aella keek naar hem. Het was een lieve jongen. Ze betreurde het zelfs een beetje dat ze niets voor hem voelde. Niets waar je na een eerste date op zou moeten hopen, in ieder geval.
      ‘Het was zo bizar…’
      Aella zuchtte. Haar medestudenten vonden haar al een beetje vreemd, laat staan wat ze zouden denken als ze dit hoorden. En dat was onvermijdelijk, zo’n gebeurtenis stond morgen vast en zeker in de krant.
      ‘Dacht je dat ik doodging?’ vroeg ze. Ze had het gevoel dat hij die woorden zelf niet wilde uitspreken omdat ze zo dramatisch klonken, maar ze kon zich niet voorstellen dat dat níet door zijn hoofd was geschoten.
      ‘Ja. Ik verstijfde. Ik wist niet wat ik moest doen…’
      Aella beet op haar lip. Bijna wilde ze ‘het spijt me’ zeggen, maar ze had niet echt om die blikseminslag gevraagd ofzo.
      Er viel een ongemakkelijke stilte. Ze zag een glinstering in Hayes’ ogen. Haar eigen ogen werden ook broeierig. Ze haalde gespannen adem. Ze wenste dat hij de auto startte en wegreed van deze vreselijke avond, maar hoe vaak de autowielen ook zouden rondwentelen, niets zou hen dit laten vergeten.
      ‘Bedankt dat je gebleven bent.’ Haar stem was slechts een fluistering. Ze dacht in een flits weer aan die vreselijke beelden die ze had gezien tijdens haar bewusteloosheid. Een traan gleed langs haar wang. Dat wat ze daar gezien, geroken en gevoeld had, voelde echter dan het ongeluk dat was gebeurd. Ze zuchtte trillerig.
      Hayes draaide zijn hoofd opzij en keek haar aan. Even bewoog hij zijn hand, alsof hij haar traan wilde wegvegen.
      ‘In een film is dit vast het moment waarop het stel gaat zoenen,’ merkte ze op, hopelijk dat een beetje nuchterheid hen verder kon helpen.
      Hij trok een mondhoek op. ‘Ik volg graag dat script.’
      Ze gniffelde zacht. Heel even kwam ze in de verleiding om dat te doen. Toch realiseerde ze zich dat dat de sfeer alleen meer opgelaten zou maken. Zoiets moest ze niet doen door een vreemd soort schuldgevoel. ‘Laten we dat toch maar niet doen.’
      Zijn grijns trok niet weg, maar in zijn ogen zag ze dat de afwijzing hem niet koud liet. Eindelijk startte hij de auto.
      Tijdens de weg naar huis zeiden ze niets tegen elkaar. Gelukkig was het niet lang. Ze voelde zich opgelucht toen haar straat in zich kwam en hij na een halve minuut voor haar appartementencomplex stopte.
      ‘Nou, het was een bizarre avond,’ zei Hayes. ‘Maar het eten was gezellig.’
      Aella knikte, niet goed wetend wat ze moest zeggen of doen. Dit was de reden waarom ze bij voorbaat al niet had willen daten. Al die ongemakkelijke momenten. Daar waren helemaal geen blikseminslagen voor nodig.
      ‘Ik eh, ik hoop dat je kunt slapen,’ zei ze onbeholpen.
      ‘Jij ook.’ Hij liet zijn blik even over haar gezicht dwalen. ‘Als je… ergens over wilt praten, of als er iets aan de hand is, dan bel je maar. Goed?’
      ‘Ja…’ Aella deed de deur open. Moest zij ook zoiets zeggen? ‘Nou eh, slaap lekker dan.’ Ze stapte uit de auto voordat ze helemaal stomme dingen zou gaan bazelen en haastte zich de ontvangsthal binnen.
      Gek genoeg bekroop haar daar geen opgelucht gevoel. Eenzaamheid omringde haar als een plots opkomende koude nevel.Reacties (10)

 • Muizlet

  (Na elk hoofdstuk klik ik op de kudo knop, maar dan kom ik er elke keer achter dat ik al een kudo had gegeven)

  3 jaar geleden
 • Roundhouse

  Tis een beetje balen dat dit bij de eerste date gebeurde. Dat maakt het allemaal extra awkward. Als ze elkaar beter kenden, had ze misschien niet per se alleen hoeven blijven. Arme Aella en Hayes.

  3 jaar geleden
 • Laleah

  Wat Jehan zegt :') man, stiltes van 5 secondes vind ik al verschrikkelijk haha maar god, waar praat je over na zoietsxD

  3 jaar geleden
 • Phlegethon

  ik voel de ongemakkelijkheid van het scherm afkomen...

  3 jaar geleden
 • CORPSEHUSBAND

  awkwaaaard.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen