Foto bij Chapter thirty-seven

Met grote ogen staar ik mijn vader aan en zet een stapje naar achteren. Hij woelt door zijn haren en kijkt verslagen naar zijn laptop. ‘Dat moet dus betekenen dat Kira Company achter Aliea Academy zit. Toen ik nog voor ze werkte heb ik ze regelmatig horen praten over een enorme energiebron in de vorm van een crystal. De kans dat ze deze gevonden hebben en nu gebruiken, is erg groot,’ mompelt hij. Mijn ogen worden groot als ik terugdenk aan vroeger. Dat enorme crystal dat ik in de berggrotten vond, sinds ik daarmee in contact ben gekomen, ben ik veranderd. Ik heb weinig controle over mijzelf en het lijkt alsof ik een tweede persoonlijkheid heb, net als Kai. Als ik naar Kai kijk, zie ik hem onrustig om zich heen kijken. Ook hij heeft last van een dubbele persoonlijkheid. Zoiets is alles behalve erfelijk, dat zou betekenen dat ook hij in contact is geweest met het crystal. Is dat de reden dat hij met zijn moeder mee is gegaan?
‘Milou.’ Ik kijk verbaasd op uit mijn gedachten en kijk naar mijn vader. ‘Is er iets waar ik van moet weten?’ vraagt hij me. De manier waarop hij mij aankijkt, maakt duidelijk dat hij al langere tijd weet waar mijn abnormale speelstijl vandaan komt. Ik bal mijn handen tot vuisten en werp een blik op Kai. Hij glimlacht me zwak toe en wendt zijn blik af. Heel zachtjes kan ik hem ‘sorry’ horen zeggen, alsof hij verantwoordelijk is voor wat er met mij gebeurd is. Zou hij zich schuldig voelen omdat hij me niet kon beschermen? ‘Milou,’ zegt mijn vader. Mijn ogen dwalen terug naar mijn vader en laat me dan zuchtend op de grond vallen. ‘Dertien jaar geleden, ben ik in contact gekomen met het crystal waar Kira Company al die tijd naar opzoek is geweest,’ zucht ik. Mijn vader komt met grote ogen overeind en ik kan de pijn en het medeleven in zijn ogen zien. ‘Mi-’ ‘Vlak nadat ik terug kwam naar Hokkaido, ben ik op zoek gegaan naar dezelfde grot waar ik het crystal toen gevonden had. Op de hoop een manier te vinden om van deze hel af te komen. Maar toen was het weg,’ vervolg ik mijn verhaal. Ik kijk mijn vader recht aan en knars even zacht mijn tanden. ‘Als dat crystal voor dit alles zorgt, mijn dubbele persoonlijkheid, de pijn die mijn lichaam moet verdragen, de pijn die ik andere aan doe als ik de controle verlies tijdens het spelen en die destructieve kracht erachter, dan is iedere speler van Aliea Academy daar ook aan blootgesteld. Dat is de enige mogelijkheid.’
Het is een lange tijd stil, totdat mijn vader overeind komt. ‘Ik ga overleggen met de coach. Maar je mag niet meer spelen. Het risico is te groot. Zolang jij blijft spelen, zullen zij alleen maar krijgen wat ze willen bereiken. Jij zal het succes worden in hun plan, dat kunnen we niet laten gebeuren,’ zegt hij. Een gevoel van onmacht overvalt me. Het zorgt voor een ellendig en depressief gevoel waarvan ik niet weet wat ik ermee aan moet. Ik kan een brok in mijn keel voelen ontstaan. Ga ik nou huilen? Ik bijt hard op mijn lip en leg mijn handen in mijn haren. ‘Nee.. Alsjeblieft, alles behalve dat,’ zeg ik met een hese stem. Ik kijk met waterige ogen op naar mijn vader. ‘Laat me alsjeblieft spelen. Raimon is niet sterk genoeg, ze hebben me nodig.’ De blik in mijn vaders ogen geeft me een beetje hoop. Hij lijkt er duidelijk moeite mee te hebben om mij zo te zien, om mij iets af te nemen waar ik alles voor over zou hebben. ‘Als ik nu al niet mag spelen, als ik mezelf nu al niet onder controle heb, hoe kan ik dan ooit naar het world tournament? Ze zullen alleen maar sterker worden en dat moet ik ook worden als we Aliea Academy willen verslaan. Zodra ik merk dat het de verkeerde kant op gaat, stap ik het veld af, ongeacht de situatie,’ zeg ik vastbesloten. Ik duw mezelf overeind en veeg ruw langs mijn ogen. Kai stapt vanaf de zijkant naar ons toe en trekt me in een omhelzing. ‘Het spijt me, dat ik je niet kon beschermen voor wat je nu bent. Ik weet hoe je je voelt, ik weet hoe het is en daarom gaan we er samen tegen vechten,’ zegt hij glimlachend. Hij woelt glimlachend door mijn haren en kijkt naar onze vader. ‘Ik ga mee met jullie. Dat lijkt me het beste idee voor nu. Milou zal niet meer zo makkelijk te kalmeren zijn als eerst, dat moeten haar vrienden vast ook al door hebben gehad,’ mompelt hij. Onze vader knikt instemmend en omhelst ons dan beide. ‘We gaan hier snel een einde aan maken, maar er zullen wel wat consequenties vastzitten als Kai mee gaat. Daarbij bedoel ik voornamelijk Atsuya en Kidou,’ mompelt hij bedenkelijk. ‘Kai, je zult je voor moeten doen als Milou haar partner. En dan bedoel ik als een stel. Op die manier hoop ik dat Atsuya en Kidou zich minder met Milou zullen gaan bemoeien omdat iemand zich over haar ontfermt heeft,’ legt hij uit. ‘Heb je er rekening mee gehouden dat Atsuya dat geen hol interesseert?’ vraag ik hem en duw Kai van me af. Met een zuur gezicht kijk ik naar mijn broer en rol even met mijn ogen. ‘Het is dat we bijna niet op elkaar lijken en dat je niet mijn volledige zus ben, maar dit idee maakt me ziek,’ bromt Kai even en slaakt een zucht. Hij pakt mijn pols vast en kijkt even aandachtig naar de armband. Hij glimlacht tevreden en klikt zijn armband los. Op dat moment ontstaat er enorme ontlading en staat mijn volledige lichaam onder stroom.

Reacties (1)

  • Luckey

    leuk stelletje zouden ze wel zijnxD
    WAT GEBERUD ER MET DER!!!!!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen