Foto bij 065

De zomertijd die alweer in gaat.
Moeten jullie daar ook altijd aan wennen of niet?

Taylor Lancaster

Door Max weer te zien en dat die eikel zelfs ter sprake kwam, was genoeg dat ik met tranen in Jasons armen in slaap ben gevallen. Hij heeft me zeker geprobeerd te troosten. Nu zit de laatste dag erop van het lichamelijk onderzoek hier in de sportschool. Het was absoluut uitdagend en leuk om te doen. Dit mag ik dus nu één keer in het jaar doen. Wel heb ik nog advies gekregen om meer rek en trekoefeningen te doen. Dankzij Jason heb ik zelfs gehoord dat ik in de week, dat is van maandag tot zondag, twee dagen rustig aan moet doen. Net als in de avond vanaf acht uur. Samen met een redelijke nachtrust. Een verkapte advies van “niet meer naar de club”.
Ik zit in het vliegtuig te wachten om naar Madrid te vliegen. Michelle heb ik een mail gestuurd dat ik vandaag aankom. Ze schijnt er zelf ook te zijn en komt ze mij ophalen. Van Jason heb ik eerder afscheid moeten nemen want zijn vlucht naar Amerika, richting Hawaï, vertrok sneller. Nu nog twee en een half uur. Waarvan ik me voorgenomen heb om op Twitter en Instagram wat vragen te beantwoorden. Iets wat ik nu al doe. Tijd genoeg.
Pas nadat ik acht vragen beantwoord heb, zie ik weer een vraag voorbij komen met wat is belangrijk in je tas met reizen. Hm, voor mijn volgende vlog. Dat kan ik in Madrid wel opnemen. De inhoud van mijn rugtas. Samen met hoe je eventueel goedkoop kan reizen. Snel maak ik een notitie in mijn telefoon zodat ik niks kan vergeten. Oh, wacht, daar is mijn notitieboekje voor. Ik kan makkelijk bij mijn rugtas omdat ik aan het gangpad zit. Oké, één trainingsvideo gehad. Straks voor mijn vlog, volgens mij mijn eerste. Maakt niet uit. In ieder geval hoe je licht kan reizen met alleen een rugtas en dat je alleen de essentiële dingen bij je hebt. Inclusief uitleg om goedkoop te reizen en geld te besparen. Daar is altijd vraag naar. Dus, gelijk een lijstje hoe je goedkoop kunt reizen.
~ geen accommodatie plannen
~ niet betalen voor openbaar vervoer
~ boek de goedkoopste vlucht
~ kies een bestemming waar het goedkoop is om te leven
~ vermijd toeristische gebieden
~ sponsors
~ zet workshops op in het buitenland
~ niet betalen voor bagage
Ik glimlach als ik het lijstje doorlees. Geen accommodatie, klopt, vraag het aan de mensen daar. Veel goedkoper als het niet gratis is. Openbaar vervoer, betaal alleen als het echt moet. Ach, ik leg het allemaal wel uit in de vlog. Ik stuur een bericht naar Deanna met de vraag wanneer ik weer met een vlog moet komen. Nu nog antwoord afwachten.

Hier is dat stuk voor 'niet betalen voor bagage'. Als je alleen met je rugtas reist, hoe je niet bij te betalen, je hoeft niet op je koffer te staan wachten. Alleen maar voordelen want ik kan regelrecht naar de uitgang lopen.
'Taylor!'
Ik kan Michelle zien staan en heeft ze voor de zekerheid nog een bordje in haar hand. 'Wil je me echt niet mislopen soms?'
Ze kijkt naar het bordje en gooit het dan weg. 'Het kan nooit kwaad.' Ze haalt haar schouders op. 'Ik heb een hotelkamer voor je naast mijn kamer. Omdat je gezegd heb dat je er eerder bent, hebben ze de fotosessie opgeschoven naar morgen.'
'Geen enkel probleem,' verzeker ik haar en gaan we naar buiten. Waar ze blijkbaar een huurauto heeft staan en kan ik in stappen.
'Is dat alles wat je bij je hebt? Alleen een rugtas?' Michelle is verbaasd. 'Past daar je kleding in?'
Ik schiet in de lach. 'Hier zit vooral mijn laptop in, de Hero 4, mijn fototoestel en een hangmat. Als je geen kamer voor me had, zou ik wel een andere manier vinden.' Dat is ook niet gelogen. Anders zou ik Stefan bellen. Iemand die ik een paar jaar geleden heb leren kennen en hij heeft toen gezegd dat, als ik ooit in Spanje bent en een plek nodig heb, ik altijd kan bellen.
'Dat is wel erg primitief en je hebt dan niet eens een badkamer. Hoe doe je het dan als je naar het toilet moet?' wilt ze weten en rijdt ze weg.
'Restaurants, sommige snackbars hebben ook toiletten,' grijns ik.
Alweer dat Michelle haar hoofd schudt. 'Hier moet je in de meeste gevallen betalen voor het toilet. Je moet dan vooraf betalen.'
Daar ben ik het niet mee eens. 'Denk jij dat ik betaal? Als je echt nodig moet dan loop ik door naar het toilet. Mooi niet dat ik dan nog op zoek gaat naar kleingeld.' Daarbij heb ik daar nog een trucje voor. Een, nooit naar het toilet gaan waar het erg druk is als winkelcentra of in het midden van de stad. Daar is het altijd duur voor de toeristen. Twee, leidt ze af zodat ze niet door hebben dat je weg wilt zonder te betalen. Tot nu toe werkt het nog altijd.
'Kijk in ieder geval maar uit.' Michelle houdt haar aandacht op de weg.

'Er is hier wifi aanwezig en als je vragen hebt, ik heb de kamer naast je,' legt ze uit en wijst ze naar de kamer aan de linkerkant.
Ik doe mijn rugtas af en leg ik die op het bed neer. 'Dank je, ik weet je te vinden.' Ik kijk rond in de hotelkamer. Welke er netjes en verzorgd uitziet. Kan ook niet anders gezien het hotel drie sterren heeft. Tegelijk gaat mijn telefoon af. Niks meer dan een deuntje van een Whatsapp. Wat een bericht van Keri blijkt te zijn en dat mijn vlog pas over een paar weken weer komt. Waar ik op reageer.
Hebben jij, en Misha, nog je eigen YT kanaal buiten Fugite om of niet?
Pas na een paar minuten krijg ik antwoord terug.
Ja, daar kan ik meer persoonlijke vlogs online zetten. Van Misha weet ik dat niet zeker.
Dat is waar. Waarom heb ik mijn kanaal gestopt? Op die manier kan ik wel mooi meer vragen beantwoorden en zelf dingen online zetten. Zonder dat ik mijn beurt moet afwachten voor Fugite.
Thanks. Weet genoeg. Ik was eerst gestopt maar ga zelf ook dingen weer doen. Groetjes aan de anderen.
Dan leg ik mijn telefoon opzij en mijn boekje uit mijn tas te halen, als dat ding weer geluid maakt. Vervolgens nog een keer. Languit op mijn buik, met mijn notitieboekje voor me, kijk ik eerst op mijn telefoon. Om eerst te lezen dat mijn visum aanvraag weer goedgekeurd is. Ik kan weer naar Thailand reizen. Veel beter want hier in Europa is het winter. Het tweede bericht blijkt van Keri te zijn die zegt dat Deanna en Cameron een vriend hebben. Waarvan ik alleen hoop dat het geen eikels zijn en dat ze accepteren dat de meiden aan parkour en freerunning doen. Oké, even prioriteiten. Als ik naar Bangkok wil, ga ik dan een motel boeken of kijken of ik bij Anan kan crashen. Hm, eerst bij Anan vragen en daarna kan ik altijd nog naar een motel. Laat ook maar. MeStyle. Daar heb ik een paar keer een kamer gehad en dan heb ik nog privacy en rust. Dat is beter. Met mijn laptop boek ik al een kamer voor over een week. Er heen gaan duurt al een dag en dan kan ik hier nog wat gaan doen. Gelijk boek ik mijn vliegticket via Vueling Airlines, waar ik vaker mee reis. Het is dat ik mijn non-immigrant multiple entries visum heb. Sinds een paar jaar gaan we altijd in de winter hierheen. Prima om te overwinteren met heerlijk mooi weer. Nog goed om ook mee door Zuidoost-Azië te reizen. Ideaal. Opgelucht haal ik adem als ik mijn reis geboekt heb. Als ik morgen de fotosessie heb, heb ik tijd genoeg en kan ik de twintigste mijn vlucht halen richting Bangkok. Nu alleen nog mijn account weer opstarten op YouTube. Ten minste, de status veranderen dat iedereen er weer op kan. Meer omdat ik alleen een paar speellijsten heb met muziek. Daarna kijk ik naar wat ik kan doen zodat ze weer weten dat mijn eigen kanaal er weer is. Ik pak mijn notitieboekje erbij.
~ training vlog
~ Q&A
~ persoonlijke vlogs
Hm, dat is wel de basis. Ik zie wel wat erbij komt. Misschien iets voor uitdagingen of zo. Eerst wat ik al wilde en dat is een video opnemen voor de essentiële dingen die ik in mijn rugtas bij me heb. Nee, vandaag lekker rustig aan doen. Morgen kan ik dit doen en voor de fotosessie begint, wil ik nog een warming up doen. Wie weet dat de fotograaf ook wel actiefoto's wilt. Dat had ik in Londen wel.

Reacties (1)

 • Malikx

  Oke volgende bestemming, hoelang gaat zr nog reizen?

  2 jaar geleden
  • Writex83

   Daar kom je vanzelf achter. XD

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen