Foto bij 067

Taylor Lancaster

Met een klein aanloopje spring ik op de rails en stride ik door naar beneden. Waarbij ik weet dat Juan, de fotograaf, bij de derde gang ligt voor mooie foto's. Mijn warming up heb ik al gehad vanochtend. Wat wil je ook als je om zes uur uit bed komt. Op die manier heb ik de omgeving al verkend. Gelukkig wil de fotograaf de fotosessie buiten houden. Ongetwijfeld dat Michelle gezegd heeft dat het betere en mooie foto's oplevert dan in de studio. Vandaar dat we nu op een plek zijn dat de freerunners Acacias noemen. Oftewel Calle de San Isidoro de Sevilla, de echte straatnaam. Het levert een mooie achtergrond op voor de foto.
'Je staat er mooi op,' hoor ik dan en sta ik onderaan de rails op de grond.
Ik kom terug en kan de foto zien. Waar ik precies midden in de lucht hang halverwege een stride van de ene rails naar de ander. De kleding goed zichtbaar. 'Ik kan het muurtje opklimmen en halverwege stoppen?' stel ik voor.
De fotograaf kijkt me even vreemd aan. 'Wat moet ik me daarbij voorstellen?'
'Dit.' Ik ga hoger staan dan de anderen, neem een klein aanloopje om dan op de rails te springen en door naar de muur voor een cat.
'Blijf hangen!' De man brengt het fototoestel omhoog.
Als de foto gemaakt is, laat ik met één hand los en draai ik mijn lichaam iets alsof ik mijzelf wil afzetten naar iets anders.
'Ja, perfect,' zegt Juan.
Gelijk weet ik dat ik zelf wat ruimte heb. 'Blijf liggen.' Ik ga eerst omhoog en vervolgens, na een korte aanloopje, weet ik drie keer een kong te maken.
'Deze is mooi,' klinkt nu Michelle. 'Alsof je over hem heen komt.'
Ik ga terug en krijg ik de foto te zien. Zeker goed gelukt.
Juan knikt. 'Nog meer ideeën?' Hij kijkt naar mij.
'Op de rand van die muur?' Ik kan als een kat er overheen lopen.
Hij schijnt het er mee eens te zijn en is hij bezig met de camera. 'Dit zijn inderdaad betere foto's dan in de studio,' mompelt hij.
Michelle lacht erom.
Als ik op de rand sta, gebaar ik juist dat hun onderaan de trap moeten blijven. 'Ik kom juist die kant op op handen en voeten!'
Juan steekt zijn duim op dat hij het gehoord heeft.
Ik ga op mijn hurken en, wanneer ik mijn handen neer zet, heb ik gezien dat we een publiek hebben. Iets waar ik aan gewend ben. Zeker altijd leuk. 'Ik kom eerst die kant op als een kat. Daarna een front flip naar beneden.' Al neem ik daar een aanloopje voor. Dan geef ik nog wel aanwijzingen want hij kan dan onder mij gaan staan. Op handen en voeten loop ik op de rand van de muur.
'Taylor, ik heb de foto. Kun je ook gewoon op de rand gaan zitten?' Juan kijkt op van de camera.
Doe ik dat eerst. Ik ga op het hoekje zitten van de muur. Om zo te wachten tot Juan de foto heeft.
Michelle knikt dan naar mij. 'We hebben de foto.'
'Mooi,' mompel ik en draai ik me op de muur om met een pop over het muurtje te gaan. Ik blijf bij de rand staan. 'Tel maar tot drie en dan kom ik al.' Waarop ik achteruit loop om een aanloopje te hebben. Ik glimlach bij mijzelf en ren dan op de rand af, spring in de lucht om een front flip te maken. Keurig land ik op mijn voeten en maak ik nog een rol. Als ik op kijk, heeft Michelle een hand op haar hart en ziet ze wat bleekjes.
'Levensgevaarlijk,' zegt ze en schudt ze haar hoofd.
'Alleen als je niet genoeg getraind hebt en denkt hetzelfde te kunnen als iemand die het al tien jaar doet. In dat geval kan het wel schaafwonden opleveren.' Ik haal mijn schouders op. Over het algemeen weet ik wat ik kan hebben.
'Ik vind het gaaf en het levert prachtige foto's op.' Juan laat me een foto zien waarbij ik net overga in de front flip en op de volgende kom ik net uit de rotatie.

'Heb je nog plannen, Tae?' Michelle kijkt me vragend aan.
Waar ik op knik. 'Ja, ik vlieg over een paar dagen naar Bangkok en daar blijf ik voor drie maanden.' Ehm, ja, hoe ga ik dat doen met geld. Meer reclame maken via YouTube.
Ongelovig schudt ze haar hoofd. 'Bangkok? Waarom daar en voor drie maanden?'
Ik lach erom. 'Overwinteren. Hier is het best koud en daar is het altijd dertig graden.' Misschien een deal maken met Nike als een soort sponsor. 'Ik heb een vraag want ik reis graag en het liefst overal naar toe. Als het thuis winter begint te worden, reis ik altijd af naar Bangkok. Daar wonen wat vrienden van me.'
Michelle knikt. 'Wat voor vraag?'
'Over het algemeen heb ik veel kleding van Nike aan, afgewisseld met shirts van andere freerunners, en dat komt in mijn video's wel goed in beeld. Is er een mogelijkheid dat jullie me kunnen sponsoren per maand? Behalve alleen de kleding kan ik ook jullie logo en slogan in de eind credits vermelden. Dus dubbel op reclame want ik draag ook alleen Nike schoenen. Dat ik dan daarvoor iets per maand kan krijgen?'
Ze kijkt bedenkelijk. 'Daar ga ik zelf niet over maar we zouden zeker wel blij zijn met de reclame want mensen van jouw leeftijd is wel onze doelgroep. Ik zal het voorleggen en dan hoor je snel genoeg wat we kunnen doen.'
'Daar tegenover staat dat ik jullie kleding en schoenen draag, de vermelding in mijn video's en uiteraard de fotosessies en reclamespotjes,' ga ik verder. 'Ik ben wat dat betreft wel mobiel want ik ben bereid om overal naar toe te vliegen. Niks is mij te gek.'
'Ik zal kijken wat ik kan doen maar ik beloof niks,' maakt ze nog duidelijk.
Wie weet dat het wat kan worden. Ik moet nog afwachten wanneer 20th Century Fox onze hulp wil inroepen om stuntvrouw te zijn. Hm, misschien zelf een soort film opnemen of iets dergelijks. Kan ik een aparte speellijst voor maken. Ja, en dan met de naam Lancaster Productions of zo. Het idee staat me zeker aan. 'Ik hoor het vanzelf wel.'
'Weet je, je zou het goed doen als een zakenvrouw of als ondernemer,' complimenteert ze mij dan.
'Dank je,' reageer ik bescheiden.

Reacties (1)

  • Malikx

    Oooh ao verdiend ze geld haha. Achjaaa xd beter voor haar

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen