Een teleurgestelde blik stond er op mijn gezicht, mijn mondhoeken had ik uit zijn grimas laten zakken. Ook Caden leek mijn humeur gelijk op te merken, hij draaide zijn hoofd naar de oprit van het huis. Een vreemde blauwe auto van het merk Ford stond voor de deur. Vanuit de auto was al goed te zien dat er in de woonkamer licht brandde.
"Wat zullen we aantreffen" was Caden die als eerste de stilte wist te doorbreken.
"Geen idee, maar ik ga er niet op zitten wachten" mompelde ik de auto uitstappend.
"Gaan we het haar melden" Caden keek me onzeker aan.
"Ben jij gek" riep uit geschrokken uit.
"Hoezo, gewaarschuwd mens telt voor twee" grijnsde Caden, wenkbrauw wiebelend.
"Néé, pap heeft gelijk. Ze heeft het de eerste keer al moeten horen, geen verdere waarschuwingen meer" schudde mijn hoofd, griste mijn weekendtas van de achterbank en liep vervolgens naar de voordeur. Caden volgde twijfelend mijn stappen waarna hij voor mij het huis binnen stapte. Ik hem gelijk richting de trap drukte en hij met licht stampende passen naar boven verdween.
In de woonkamer, werd het even stil, volgde wat gefluister.
Het duurde even maar al snel was de nieuwsgierige kop van mijn moeder om de deurpost gevouwen.
Achter haar stond een donker gekleurde man, op moment dat hij begon te lachen, begonnen zijn tanden te flikkeren en zijn witte omrandingen van het zwarte van zijn oog op te vallen.
"Jullie zijn laat, was het zo druk op de weg" mam fronste haar wenkbrauwen op.
"Ow, is het, nee het was niet zo erg druk op de weg" sprak ik mompelend terug. Het ging haar geen drol aan, we waren gewoon pas rond een uur of half 10 vertrokken.
"Caden al boven" vroeg ze, blikkend van haar donkere vriend naar mij.
"Nee die heb ik achtergelaten" mompelde ik haar de rug toe kerend stapte ik de trap op. Het verbaasde gezicht van mijn moeder, verried dat ze het duidelijk leek te geloven.
"Wil je niet zo bijdehand doen tegen je moeder. Respect" werd er ineens door een donkere vreemde vieze stem gesproken. Dat liet mij zo fel omdraaien, zo'n kwade woeste kop op zetten dat de donkere man leek te schrikken. Hij drukte zijn lippen die hij eerder van elkaar af had geschoven op elkaar, en nu pas viel het me op hoe dik die lippen wel niet waren.
"Zou jij buitenstaander, je gore tering bek willen dicht houden. Je hier buiten houden, je hebt hier niks te zeggen, bent hier niks, en kan maar beter je biezen pakken voordat ze straks ook van jouw nog een koter op de wereld poept" riep ik uit.
De man keek van mijn moeder naar mij en weer naar mijn moeder.
Met de seconden leek zijn gezicht onzekerder en onzekerder te gaan staan.
"O, je wist het niet. Dat je mevrouw babyboom, wijd spreidende benen hebt gedouwd" riep ik lacherig uit, maar vol sarcasme.
"Pas maar op" lachte ik vals.
Het gegrom van mijn moeder negerend. De onzekerheid op de man zijn gezicht vertelde mij al genoeg.
"Hij is wel het een en ander gewent" probeerde mijn moeder, met haar zielige stemmetje.
"Wat gewent. Mens hij trekt zowat wit weg wanneer ik tegen hem tekeer ga. De waarheid over mijn bloedeigen moeder, dat ik niet eens als een moeder kan zien, wil zien, vertel. Het maakt het angstig en aan het schrikken, ik durf te wedden dat hij het straks op het rennen gaat zetten" sprak ik knikkend.
"En als ik jouw was Esther, zou ik mijn benen maar is dichthouden. Volwassen worden, minder stappen, feesten, meer voor je kinderen zorgen die het nodig hebben. Ga nu niet opeens de bezorgde moeder uithangen, want dat heb je nog nooit gedaan. Of probeerde je een wit voetje bij je minnaar, vrijer te krijgen. Nou dan is dat alvast mislukt" sprak ik arrogant.
Sloeg mijn haar over mijn schouder en stampte de trap op naar boven.
"O, wens niks te horen anders trap ik hem eruit" riep ik als laatste na.
Verbaasd keek Caden mijn jongeren volle broertje mij aan, mijn blik die ik op het gezicht had staan vertelde al genoeg.
"Heb ze weer een neukertje" lachte Caden, wrang.
"Denk dat haar neukertje zo er vandoor schiet" lachte ik.
En inderdaad nog geen 10 minuten later, hoorde Caden en ik de blauwe Ford vertrekken. Lachend, maakte we ons klaar voor de gaan slapen.
Mijn jongere broertje belde mijn vader op dat we veilig thuis waren gekomen en het heugelijke nieuws dat we de nieuwe vriend van ma hadden weggepest.


Reacties (1)

  • Luckey

    Ik geef der groot gelijk!!
    Lekker weg pesten die man

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen