Foto bij 46. Return. War. Friends.

“Where is your bunnies suit?” – Johnny Dark

SCHORK POV

DE FLASHBACK VAN SCHORK

Ik ben Schorke n veel mensen hebbeb een verhaal. Dit is mijn.
Vroger was het na de oorlog want daarvoor was het wel oorlog en toen zat ik op een boot. En ik had geen zin in oorlog maar niemand had echt zin behalve de genenraal hij had zo veel zin dat we alle maal de zee op moeste voor de strijd. Ik was jong en ik had veel vrienden maar toen niet emmer want de strijt was heftig en ging vaak dood. Ik weet nog dat ik dat wist toen het me vertelt wordt en ik ging huilen maar de kappetein (dat ik nog niet was toen) gaf me een net en zei “Jaa gaa jij maar krabben maken want we gaan hongeren” en toen dee ik dat. En ik was hele goed in met de touwen trekken dus ze gaf me nog meer taken die ik allemaal takelden tot ik op de top was geklommen.
Ik kreeg een meedalje en een gejuich en nieuwe vriendenen ook een baard.
Maar die deed ik weg want ik was in de oor log en dan mag dat niet dus ik deed hem weg en toen ging ik meer krabben vangen het werdt mijn baan voor de orloge.
Toen was het vroeger want het was na de hoorlog en ik wist niet hoe het was af gelopen want ik was krabben aan het temmen de kapitien dacht dat ze kon den worden getrant om ook oorlog te maken met andere krabben en dan konden de vijanten niets mer eten. Dus ik trenen.
Maar toen was het naa de oorlog en ik mocht weer een baard laten staan.
Men broer was echt blij dat ik tuis was maar dat kwam later. Ik kreeg kinderen met Rita’s Moeder en maar dat was er 1 en toen ging ik weer de zee op maar ik kreege en idee.

FLASHBACK VAN SCHORK POV NA DE OORLOG

De krabben lukte niet om te tranen dus ik schopt er een. Hij viel om en ik dacht er moeten een andere dieeren zijn die wel wel kunnen trenen om te helpen met de oorlog dus ik deed dat.
“Wat ga je dan doen dan? Soldaat!” riep de ganraal met wijde benen.
Ik schork en ging uitleggen dat ik de oorlog wilde winnen met andere dierne.
“Ja maar hoe dan? En met wat? Geef acht!” en hij was heel hart aan het praten dus ik was bang maar ik dacht toch nu is het ooit of niet dus ik sprong over mijn einde en zei; “Ja meneer maar ik weet het pas als ik het uit heb geprobeert! Dus u kunt wel moeilik doen maar ik wil niet dat al mijn vrienen doodt gingen en u ook niet want u bent ook men vriend en merschien zelfs een broer van mij want zo gaat dat in de oorlog dan raak je verhecht!”
En toen was het stil.
Ik kreeg een eigen boot en mocht gaan uitproberen en ik kreeg zelfs een eigen baard.

WEER DE EERSTE FLASHBACK

Dus ik had eidelijk een eigen bood en een eigen tijd voor de trainen van dieren en ik dacht het zou toch handig zijn om dieren te kunnen gebruiken voor de oorlog die mensen niet raar zouden vinden zoals een vogel of een eekorn maar die willen mensen niet in huis nartuurlijk. Dus ik dacht na en het was pas na de na oorlog dat ik het wist en ik belde men vrienden die nog leefde op op het land.
Er was Roy Roti die kende ik van men broer Schruk en er was meneer de Leraar die ik nog heb gered van een garnaat in de zee oorlog een van die vele strijd velden die we toen hadden. En ik zei: Mannen ik ehb een iddee.
‘Maar wat is het dan’ riepen ze alle maal en ik zei: “dat vertel ik later wel. Eerst is het super belangrijk dat we elkaar kunen vertrouwen want je weet mar niet dat er mischien nog een orlog komt en dan moeten we weten dat we vrienden blijven en “Dat beloven wij!’ riepen ze dus ik kinikte en liet een klein traan want ik hielt van men vrienden. Dus ik zei “Ik zal julie uit leggen wat ik van plan heb als ik terug thuis kom.”

WEER NU

Maar dat is nooit gelukt want ieder een kreeg ruzie terwijl ik weer krabben ging vangen en een baard kreeg ik had geen kontakt meer met mijn broer want hij was vies geworden en de Leraar ging les geven op school dus mocht hij niet meer met me praten want je kan geen vriend zijn met de man die de kinderen van jouw les geeft dat is oneerlijk. En Roy was de enige die me kon berijken met zijn radio maar dat was later zijn dochter die me alles kon vertellen over de dingen in Dipjedip. We kregen een goede vriendschat en ik besloot haar te vertellen wat mijn plan van na de oor log was namerlijk om katten te trainen en zo te winnen maar ik wist niet dat zei het ook zou doen.
Ik had het gezegt want ik was te rots en wilde het kwijt maar toen zij ze dat ‘we een diel kunnen sluiten want ik geef je een docter van je en ik wil dan dat men kat getreent wort
En nu is het allemaal begonnen. Ik mis een been en ik heb Rita aan het huilen gemakt en volgens mij hout Wietske niet eens van Dries. Wat een zoo.

MARIJKE POV

“Help! Er is allemaal aan de hand en ook nog mijn man die me de hel tijd belt!” Ik moet echt even een siegaret ook al ben ik dokter soms doen dokters dat wel ook al is het slecht soms is het ook goed en ik kan het weten en ook moeten die zieken niet klagen want zij zijn zieker dan ik dus ze mogen niet moeilijk doen. Ik stap naar buiten want daar mag je roken en ik steek hem op.
En wat zie ik daar ik zie. Ik zie. Ik zie Drie en mijn man de Leer aar met Svan maar zijn naam wist ik nog nie.t. Ze komen aan met een brant weerwagen en de comisaris stapt uit en hij heeft een snor en hij zegt met weide benen “Zo deze hebben we uit het park geplukt en hij wijst op Dries” en “dit is Svan en hij komt uit het huis van de Randen maar ik weet niet precies hoe hij heet. Hij keek wel een beetje alsof hij me wilde zeggen dat hij Svan heet maar ik denk niet dat hij kan praten dus we weten het niet.”
Ik zucht en laat mijn siget vallen en loop op de Leraar af. ‘Je bent ook zo goed’ en ik geef hem een kus en we smakken en dan rijt de weerwagen weerweg want het huis van Roy Roti brandt nog steeds.
Dries en Svan moeten maar het ziekehuis in’ zeg ik dus de Leraar en ik duwen ieder 1 naar binen naar toervalig delzefde kamer als de Schork zonder been. En hij zegt” “zuster ik wil krabben aan men spookbeen” en ik giechel.
“Je krabben zijn op het strand’ en dan spijt het want ik bedenk dat Schork ze wel zal missen. Dus “Leraar let op de zieken” en ik ren naar het strand.
Onderweg pak ik nog een szigeret want ik ben ook maar een mens al ben ik een dokter.

LERAAR POV

Poeh poeh komt het allemaal toch nog goed. Ik ben veilig in het zieke huis en de Svan en Dries liggen er ook en Schork ook hij is wakker denk ik en…
Ik denk terug aan het pakt dat we hadden gemaakt hij en ik en Schruk zen broer en Roy die vriend van hem. En ik heb hun kinderen allemaal les gegeven nog sterk er ligt er een in het ziekebed want ik help graag als ben ik soms uit de slof. En ik denk aan dat Schork me redde en ik weet dat ik hem nooit zal veraden als er nog eens weer oorlog komt.
Dan vraag ik me af waarom er allermaal rook van de ingang komt van het huis van de zieken en ik vraag me af of het toch niet zal dat mijn Marieike toch weer met haar handen een sigaret heeft laten vallen dat aan was gestoken zonder dat dat was uit getrapt…

REACTIES?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen