приключения собаки (и его друзей) = [Russisch voor; avonturen van een hond (& diens vrienden)]

Lieve Norren, 30 juni 1994

Hoe is het in het grauwe (of te hete) Engeland? Laat ma je een beetje in leven?
Lief broertje, ik wou dat ik je vertellen kon waar ik nu was. Maar dat gaat niet. Wat ik gelukkig wél kan doen is je vertellen wat er allemaal te zien is. We bivakeren momenteel in een grot die vermoedelijk eens tot de neathertalers ofzo hebben toebehoort. Hij is diep, droog en als je met ‘Lumos’ langs de muren gaat dan zie van die vervaagde grotschilderingen.
Sniffles en ik blijken beiden best goed te zijn in koken en creatief zijn in het verzamelen van eten. Ook door wat we zijn, dus verhongeren doen we niet. ‘s Nachts broeder, is het ijs en ijskoud. Zo koud dat je adem wolkjes worden. Dus dan zijn we de andere gedaante en kruipen dicht tegen elkaar en zo dicht mogelijk bij het vuur.
Sniffles vertelt, als we vliegen, me verhalen over hun tijd op school. Serieus, ma klaagt dat wij zoveel grappen uithalen, maar haar broer was nog veel erger! Ik krijg hier genoeg ideeën voor komend jaar. Ik heb Lee, Fred en George ook al geschreven hierover, en ze vinden het een uitstekend plan om met halloween de harnassen mensen te laten schrikken, hoe? Dat vertel ik je nog wel. Haha!
Terug naar het onderwerp om mijn fantastische omgeving te beschrijven. Als je de grot uitloopt moet je goed kijken waar je je voeten zet anders lig je anderhalve kilometer lager in een snel stromende en ijskoude rivier. Dit bevat vis, die best lekker is. Tegenover het ravijn en dus onze grot is een berg waarvan de top in de wolken verdwijnt (vandaag). Er is een heel smal, afgebrokkeld, pad naar rechts als je de grot uitkomt. Die na een meter of vijftig in tweeën splitst. De een leid naar een kale bergtop, die je wilt vermijden door de bewoners met gigantische nesten, je kent ze best goed, denk ik zo (dat was een hint). Het andere pad gaat stijl naar beneden, wat lastig is als het geregend heeft. Na een meter of twintig wordt die breder en spiltst zich ook in twee, de een lijd naar de rivier, stijl en slingerend. De andere lijd de bergen een beetje uit. Naar een klein dorpje. Hier koop ik het eten dat we niet in het wild kunnen verkrijgen. Dit doe ik ‘s nachts, leg het juiste bedrag in de toonbank en verlaat de winkel dan weer met de goederen.
Bij de grot kun je ook naar links als je weet waar je je voeten moet zetten. Dit leid naar een bron en een klein meertje. Hier zitten we als het mooi weer is. Sniffles was afgelopen week ziek, dus ik deed veelal wat er nodig was. Ik heb per post een nieuwe staf voor Sniffles weten te krijgen. Gisteren kregen we de eerste brief van Dumbledore, die zei dat hij Sniffles terug in Engeland wil hebben als het nieuwe schooljaar begint. Dus dat komt ons goed uit. Morgen gaan we verder oostwaarts. Becky, zoals we ‘m noemen, vermaakt zich hier prima met tochten door de lucht, of door zijn wandelingen over de rotsen.
Ik mis het meer mensen om me heen te hebben, maar dit is niet iets waar ik spijt van heb. Ik heb eindelijk een volwassene waar ik iets mee kan.
Indien je ma ontvlucht bent, doe de groeten bij wie je nu zit. Hermione gaat rond de 10e naar Ron, jij ook? Er is 95% kans dat Arthur kaartjes voor ‘t WK op de kop kan tikken.
Hoe maakt mijn maffe lieve poes het?
Oh Norren? Zou jij, als de brieven voor Hogwarts komen, voor mij alles willen halen? Met uitzondering van de kleren natuurlijk, die haal ik zelf wel in Hogsmeade, ofzo.
Ik zie je sowieso 1 september! Misschien eerder.

Liefs,
Je zusje


Lieve Harry, 20 juli 1994

Sniffles heeft je recentelijk geschreven, ik weet het. Maar ik schrijf je ook zelf graag. Je bent tenslotte mijn neefje (he ik blijf zesentwintig dagen en 6 maanden ouder). Hoe zijn de Dursley’s dit keer? Zitten ze al met angst te wachten op Sniffles? Haha!
Even een ding, niet tegen Sniffles zeggen dat ik het jou heb verteld, het is een geheim. Maar... geloof het of niet, jouw tante, Petunia... Lily heeft ooit laten vallen dat zij... dat zij geen dreuzel is, maar ook geen squib... Hetgeen dus wil zeggen dat zij magie heeft. Ik weet zelf niet goed waarom ik je het vertel, misschien omdat je recht op de waarheid hebt. Ron schreef dat hij je mee ging nemen naar het WK, is dat al gebeurd? Beloof je me te vertellen wie er wint? Ierland of Bulgarije? (ik ben voor Ierland, jij?)
Laat de Dursley’s je niet gek maken! Jij bent Harry, fucking, Potter, de zoon van je ouders, mijn neefje, en een Gryffindor!
Ik hoop je voor 1 september te zien, zo niet, tot dan!

Liefs,
N


Lieve N, (we moeten echt met een betere naam komen... suggesties?)
1 augustus 1994
Norren bivakeert nu bij ons, ma weet nu wat hij is, zodat ze daar rekening mee kan houden te 20 augustus. Percy is er iets minder blij mee, die trouwens een baantje heeft op het ministerie, helaas... je kent hem... zucht. Gelukkig zijn Bill en Charlie er ook en hebben we de grootste lol. Hermione komt morgen ook. Harry nodigen we zo snel mogelijk uit. Pa vraagt of jij ook hierheen komt? Ik hoop het, want het wk, dat kán je niet missen. Zo niet, een andere keer.
Je laatste brief deed Egidius niet veel goed, hij heeft een week moeten bijkomen. Voortaan proberen ietsje minder te schrijven? Haha!
George vind dat je slordig schrijft, maar dat valt reuze mee volgens mij. Je plan om die ogen in de bosjes te doen lijkt me hilariteit, alleen zou ik het In het kasteel doen... dan heb je meer kans dat mensen het zien... He om nou een konijn de stuipen op het lijf te jagen...
Ha! Ma heeft onze fopstokken nog niet gevonden, al zal dat niet zo lang meer duren. Pa liet gisteren tijdens het avondeten vallen dat we komende week onze examenresultaten (dus O.W.L.’s) kunnen verwachten. Wens me succes!
Ik moet er vandoor, ma roept, dat klinkt niet goed...
- shit!-
Ze heeft de stokken ontdekt! Ik zit nu in een bezemkast, George zit ergens boven. Ze zijn nu onze slaapkamer- voorraad kamer- aan het uitmesten... dat wordt leuk... Gelukkig heb ik de documenten met alle recepten altijd in een geheim vakje van mijn jas zitten...Ouders! Snappen ze dan niet dat dit giga lastig was om te maken?! Het zou me niet eens verbazen als we voor Charms en Transfiguration een O.W.L. krijgen... En misschien voor Potions... Ik hoor voetstappen...
-veilig-
Ze hebben me nog niet ontdekt, ma is aan het koken, pa is in de woonkamer, geen idee waar de rest is. Nu proberen hier weg te komen.
Later.
Ginny is best cool, weet je dat? Ze ontmoette me op de trap en liet me in haar kamer, daar hebben we besloten dat het meest veilig was om haar te helpen met huiswerk waar ze daadwerkelijk niet uit kwam. Ben ik nou een super broer? We hebben gekletst over school, de vakken, het leven, en ze zei dat ze een dreuzelboek had gelezen waarin een quote stond die haar inspireerde; Wees jezelf, want alle anderen zijn al bezet. Dit past sowieso op iedereen, maar toch. Best wijs dat zusje.
Goed de storm is voorbij, George en ik hebben een week huisarrest, maar aangezien het al een week plenst is dat niet heel erg.
Doe de groeten aan Becky en Sniffles.

Groets,
Fred

P.S. Mocht je hier belanden voor het W.K. Zeg N.I.E.T.S over het buitenland of over Barto Krenck, tenzij je je graag te pletter verveelt. Ik wed dat Percy binnenkort vertelt dat ze een relatie hebben...


Lieve Nayla, 20 augustus 1994
Wat een avontuur was dat! Maar laat me aan het begin beginnen. Het wk! Ierland vs Bulgarije! Ik heb mijn geld uiteraard op Ierland gezet. De voorloop was al waanzinnig. Honderden tenten met magische gemeenschap die zo divers was als transfiguration. Ierland had de Ierse Kabouters als mascotte en Bulgarije had Glamorgana’s. Het Bulgaarse team had natuurlijk Viktor Krum, die gast lijkt bijna geen bezem te gebruiken. Ierland, echter, had enkel fantastische spellers. Ik had een prima plek samen met mijn pa en nog wat anderen. We hadden in zo’n rijdend winkeltje omniscopen gekocht, ik heb er voor jou ook een meegenomen. Op school leg ik wel uit wat het zijn.
De wedstrijd begon met de mascottes, hier kom ik nog op terug. Toen kwamen eerst de spelers van Bulgarije op, Nayla, ze hebben allemaal een fucking vuurflits! Toen kwam ierland, ook op die benijde bezems. Het spel werd gefloten door Hassan Mostafa. Daarna... lang leve de opname knop op die omniscopen want dit gebeurde er;
Mullet-Troy-Moran-Dimitrov-Mullet-Troy-Moran -Levski-Troy 10-0 Ierland! Dit was de eerste vijf á tien minuten...In die tien volgende minuten nogmaals twee keer. Daarop werd het spel smeriger. Volkov en Vulchanov de Bulgaarse drijvers hielpen uiteindelijk Ivanova te scoren voor de eerste 10 punten. Glamorgana’s zijn link, ik waarschuw je vast...
De zoekers zijn ook niet verkeerd... Krum maakte een Wronksi feint en Lynch crashte. Dat was waanzinnig. In het fucking kwartier erna scoorde Ierland tien, ja je leest het goed, tien keer. Ze stonden ruim aan kop met 130 tegen 10! Pa werd gek, ikzelf ook trouwens...
Bulgarije pikte dat natuurlijk niet en Ierland kreeg een strafworp. Ik zal maar niet uitweiden over het grove gedrag van de mascottes...
Ja het liep uit de hand, zoals jij had voorspeld... Bulgarije ging in discussie, de idioten... waar Ierland dus twéé strafworpen voor kreeg... Woest is het beste woord om de wedstrijd te omschrijven. Ierland kreeg nóg een strafworp. En de mascottes gingen in gevecht. In de lucht ging het zo: Levski-Dimitrov-Moran-Troy-Mullet-Ivanova-Moran die scoorde. Livski-Dimitrov-en toen kreeg Kruml een beuker in het gezicht... En toen dook Lynch op de snaai af. De idioot stortte weer neer, en Krum ving de snaai- maar wees niet bang. KRUM pakt de Snaai maar... IERLAND wint. 170 voor hen en 160 voor Bulgarije, dat was zo ontzettend plotseling en onverwacht. En toen was het feest. Ik wou dat ik je over mijn kater de volgende morgen vertellen, maar die nacht had ik niet geslapen... Want we waren terug bij onze tent toen een stel gemaskerde figuren besloten ons te herinneren dat zij er ook nog waren- ja, dooddoeners- ze hadden de entreebeheerder en diens gezin te pakken... ze leven nog, geen zorgen. Pa zegt dat hun geheugen is gemodificeerd. Tijdens de pogingen om hen te bevrijden zijn veel tenten de brand in gegaan. En toen... verscheen plots YouKnowWho’s teken boven het bos, en weg waren de dooddoeners. Meer details weet ik niet. Pa en zijn maten hebben nog geholpen om zoveel mogelijk te helpen, ik heb geholpen door kinderen terug te brengen bij hun ouders. En tegen zonsopgang zijn we naar huis gegaan. Het was een te gekke wedstrijd, met een doodeng einde. Ik hoop dat het bij jou rustiger is, of in ieder geval veiliger.

Tot één september,

LeeLieve Nayla, 29 augustus 1994

Fred vertelde me dat Lee je reeds over de toestand op het WK heeft verteld. Althans wat hij weet. Ik weet een beetje meer. Het is chaos op het Ministerie, volgens Mister Weasley en Percy. Barto Krenck heeft zijn huis-elf Binky ontslagen omdat ze voor de knallen en vuur op de vlucht sloeg. Onmenselijk als je het mij vraagt. Het duistere teken is opgegoepen in het bos waar wij (Harry, Ron en ik) waren. Harry’s toverstok is er voor gebruikt, hij heeft hem nu weer terug. Er zijn geen doden of iets dergelijks gevallen. Wel wat sneeën of gekneusde polsen, maar niets dramatisch. Mrs Weasley heeft voor jou je schoolspullen gekocht aangezien Norren al hier was toen je brief kwam. Over een paar dagen terug naar school, ga je het redden er op tijd te zijn? Hoe was het met Sniffles? Vertel je je avonturen in de trein (als je daarin mee reist)?
Heeft Harry je ook over zijn visioenerende droom verteld? Zo niet, dat krijg je nog wel te horen. Hij zei dat hij Sniffles had geschreven. Best eng- zijn droom ging over Voldemort- als je nagaat dat een paar weken later het Duistere Teken in de lucht hangt... Eveneens zijn er geruchten dat een medewerkster van het ministerie, Berta Jorkins, vermist is.
Een hoop duisterheid zo he?
Gelukkig kan ik je ook vertellen dat Fred en George ieder drie O.W.L.’s hebben gehaald, tot grote teleurstelling van hun ouders. Mrs’s Weasley is inmiddels niet zo boos meer, maar de sfeer voor het WK was om te snijden. Ik ben echter onder de indruk van het strakke staaltje toverkunst dat ze hebben uitgevoerd. Hopelijk gaan ze op het onschuldige level door met deze verlichtende magie.
Oh en Ginny heeft blijkbaar een ‘crush’ op een jongen in de buurt, die een dreuzel is. Al zie ik geen tekenen van verliefdheid... we zullen zien.
Ik zie je één september weer!

Liefs,
Hermione

P.S. Percy is nu onuitstaanbaar geworden, zelfs voor mij...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Data too long for column 'uri' at row 1