Foto bij 12 Denkend

“Ik wil dat je jezelf kunt verdedigen tegen vampiers.”
“Ik dacht dat jullie me met respect moesten behandelen?” Ik zeg het op een elite-achtig toontje waardoor hij oprecht glimlacht. Ik weet het, soms ben ik vermoeiend.
“Vrouwen als jij moeten altijd met respect behandeld worden.” Als jij. Ik trek mijn wenkbrauwen naar hem op en wend mijn blik dan kort af; soms is de sfeer net iets te intiem, iets te adembenemend.
“Oké, wat gaan we do…” Voordat ik naar adem kan snakken, bevind Liams gestrekte arm zich rond mijn keel. Hij staat voor me en kijkt me aan met een vriendelijke blik; het is bijna lachwekkend.
“De opdracht is simpel: verdedig jezelf.” Ik geef hem een blik; veel kan ik niet doen. Ten eerste is hij ijzersterk en ten tweede vliegensvlug. Liam lijkt echter geduldig en blijft de houding aanhouden. Me van hem wegbrengen is zeker geen optie, dus doe ik het tegenovergestelde. Ik duw mezelf naar voren in een poging zijn arm te doen verslappen. Het lukt, ik draai me snel om. Voordat mijn adem in mijn longen zit, stokt deze alweer. Liam heeft me in een snelle beweging langs achteren gegrepen. Ik panikeer kort; dit is niet aangenaam.
“Ik vind dit geen leuk spelletje.” Ik meen het, Liam hoort het en verzacht kort de greep van zijn arm rond mijn nek.
“Wel, ik zou ook liever andere dingen met je doen in deze positie…maar daar red je niet bepaald je leven mee.” Moet… Ik probeer me om te draaien; zei hij dat nu echt? Kwam dat van die mooie roze lippen. "Ik plaag je maar, sorry." Zijn lippen bevinden zich vlak bij mijn oor. Ik probeer me opnieuw om te draaien, maar kan ons enkel een klein beetje van richting doen veranderen. Nu kan ik in de gigantische spiegel kijken. Is dat...? Hoe heb ik het zelfs voor elkaar gekregen om dat knappe lichaam van die lieve persoon zo dicht bij dat van mij te krijgen? In de spiegel vinden we elkaars ogen. Ik haak met snelheid mijn been achter het zijne in een poging ons met mijn gewicht naar achteren te doen vallen. De enige die valt ben ik. Ik beland tegen zijn stevige lichaam dat geen millimeter beweegt. "Leuke poging bij mensen. Ik denk dat je wel doorhebt dat je je in de eerste plaats niet moet laten vangen...en als dat gebeurt, zal je bruut moeten zijn...Of juist niet." Nu laat hij het wel toe dat ik me omdraai. Het spiegeloogcontact wordt vervangen door een echt oogcontact. Ongemakkelijk neem ik een beetje afstand, we staan dan nog steeds dicht bij elkaar.
"Ik denk dat ik me bij dat laatste wel iets kan voorstellen." Liam antwoordt niet, hij glimlacht enkel. Eigenlijk heb ik nog steeds niets geleerd.
"Klaar om aan de eigenlijke les te beginnen?" Ik knik traag; misschien wil ik wel niet nadenken over wat ik allemaal ga moeten doen.
Als ik iets het meeste mis aan mijn huis, is het zeker niet de douche. Blijkbaar is er een badkamer bij mijn kleine kamer en staat daar een inloopregendouche in. Zalig. Volgens mij kan ik hem ook wel gebruiken aangezien Liam me flink heeft doen zweten. Ik kan mezelf nog lang niet verdedigen tegen een vampier, maar de basis is gelegd. Sinds ik toch niets te doen heb, ik heb me al ziek gemeld op mijn werk, kan ik zo lang als ik wil onder de douche blijven staan en gewoon nadenken. Ik weet wat een menselijk leven inhoudt, maar wat een niet-menselijk leven betekent is onduidelijk. Er wordt aangeklopt op mijn slaapkamerdeur.
"Ik heb eten gehaald!" Het is een nieuwe, hese stem. Ah nee, ik heb deze stem toen in de auto al gehoord. "Het staat in de keuken!"
"Oké !" Ik weet niet of hij dat gehoord heeft, maar het geklop stopt. Uit mijn gedachten getrokken kom ik toch maar uit de douche en doe ik normale kledij aan. Eten klinkt absoluut niet slecht... Voordat ik de keuken zelfs kan bereiken hoor ik gemompel.
"Waarom ligt er iets wits op mijn bloedzakken?" Dat doet me onbewust glimlachen. Een nieuwe blonde jongen, die net iets steviger dan andere vampiers is, heeft een bloemkool vast.
"Bedankt om mijn voedsel al uit de frigo te halen." Naast de blonde man staat de man uit de auto. "En om mijn eten te halen?" De man met bruine ogen en kort, krullend haar knikt naar me, hij is dus Caleb . Ik bekijk de winkelzak waarvan een aantal dingen echt letterlijk tussen de bloedzakken liggen. Oké...smakelijk. De twee mannen bekijken me uiterst geïnteresseerd wanneer ik een zak brood neem...en geen beleg of iets dergelijks. Ik negeer de onwetendheid en eet de boterham dan zo maar op...terwijl de twee me heel geïnteresseerd aankijken, nog steeds. "Hebben jullie al ooit brood gezien?"
"Zo spreek je dat dus uit..." Het is een zwak gemompel van Caleb die me doet lachen.
"Jullie zijn nooit...mens geweest?" Is dat een vreemde vraag? Zayn komt net binnengewandeld waardoor de twee mannen zwijgen.
"Caleb wel, hij herinnert zich weinig. Niall is als vampier geboren." Ah...je kan dus gevormd worden, maar ook geboren? Zayn geeft me een charmante glimlach die ik niet vertrouw. Het doet me denken aan mannen als Sean. En het is stil... Ik neem dan nog maar een boterham om mijn honger te stillen.
"Iemand heeft duidelijk een snelcursus 'vampier' nodig."
"Ga jij me die geven?" Misschien is mijn vraag een beetje provocerend, maar ik kan er niet tegen als mannen met me lachen. De blonde, Niall?, trekt zijn wenkbrauwen met een grijns op, maar zwijgt wel.
"Je kan haar beter uitleggen in wat voor wereld ze beland is." Weer een nieuwe man die zijn ogen op me legt. Zijn er vrouwenvampiers? "Ja, die zijn er." Ik schrik en laat mijn brood vallen. Voordat ik naar beneden kan kijken, ligt het in Nialls handen.
"Euh...dankje." Een beetje ongemakkelijk neem ik het verkreukelde sneetje weer vast. Mijn ogen staan echter op de nieuwe verschijning. Las hij nu net mijn gedachten?
"Ja, Abbey. Dat deed ik." Hoe...? Zayn grijnst geamuseerd naar me terwijl ik...ik snap er echt niets van. Ik denk echt heel duidelijk; Jij bent eng, de man grijnst enkel naar me. "In ieder geval is dit een gevarieerde maar gevaarlijke wereld. Eentje vol spanning, pijn en bloed." Wauw, dat is heel duidelijk. "Net als je gedachten. Je bent te open." Dit is echt heel vervelend... De vreemde kerel grijnst opnieuw.
"Ik zou ermee stoppen voordat Liam je hoofd eraf trekt." Zayn zegt het doodserieus en doet me daarmee slikken. Dat er meerdere kanten van Liam zijn, wordt nogmaals duidelijk.
“Waar is Liam trouwens?” Dat was geen verkeerde vraag, wel? Ik denk dat het wel duidelijk is dat we minstens goede vrienden zijn, maar of we meer zijn kan je niet afleiden uit die vraag…of mensen kunnen dat toch niet. Ik vertrouw de gedachtelezer niet. Hij grijnst.
“Aan het werken. Hij zal vanavond wel terug zijn.” Mooi zo, ik vertrouw deze jongens niet allemaal. Jongens, mannen, vampiers, wezens…
Ik verveel me echt te pletter. Liam is dus niet ’s avonds teruggekomen, ik zit al even te wachten terwijl ik Captain America 2 kijk.
“Ik vrees dat fictieve films je niet veel gaan bijleren.” De gedachtelezer. Ik probeer niets te denken, maar natuurlijk lukt dat niet. “Het spijt me, ik zal uit je hoofd proberen te blijven.” Dat is hem geraden ook. Er komt geen reactie van zijn kant waardoor ik aanneem dat hij zich aan die belofte houdt.
“Dat is een geruststelling… Wat doe jij hier tussen al die vampiers?” De man gaat naast me zitten. Zijn benen zijn niet veel langer dan de mijne.
“Ik ben Galeno, dat betekent kleine heldere. Misschien wel toepasselijk sinds ik niet groot en helderziend ben.” Zijn droge stem doet me kort glimlachen. “Als ‘wezen’ is het je aansluiten bij grote groepen die je kunnen beschermen. Eenmaal dat iemand maar vermoedt dat je een gave hebt, wordt je onder druk gezet, ontvoerd… Ik was het rennen beu en heb me bij een goede groep aangesloten; al is dat iets relatiefs en persoonlijks.” Ik knik traag, zou dat ook met mij gebeuren? Dat ik moet rennen… Dat is niet mijn sterke kant. “Ze weten dat je belangrijk bent, dus ja. Sorry, ik weet het. Het kost me veel moeite om niet naar je te luisteren. Zoals ik eerder al zei: je bent te open. Sluit je geest een beetje af…” Alsof ik weet hoe ik dat moet doen… Nu rolt Galeno met zijn ogen. “Stel je wat defensiever op. Stuur je gedachten niet zomaar in het rond. Trouwens, ze willen je laten kiezen tussen mens en wezen. Ik denk dat het moment waarop Liam in jouw leven kwam, die keuze voor jou al gemaakt werd. Je kan nooit meer terug naar je gewone leven, ook al kan je het blijven proberen.” Galeno spreekt uit veel ervaring, dat is enorm merkbaar en dat apprecieer ik. Het is een waardevol advies.
“Dankjewel, jij bent de enigste die me een beetje richting geeft. Ik voel me wat verdwaald.”
“Ik ben zeker dat je uiteindelijk wel in Liams armen beland, of in die van iemand anders. Nogmaals: je bent open, eerlijk, niet lelijk… Nog genoeg mogelijkheden.” Ik grijns wat verlegen en onderdruk de neiging om hem van me weg te duwen.
“Juist. In ieder geval: blijf uit mijn hoofd.”
“Vampiers luisteren je af, ruiken je, zien alles, ik hoor de mentale beleving. Ieder zijn ding.” Ik schud mijn hoofd; dat is echt walgelijk.
“Ik begrijp nu waarom Liam het woord ‘gaven’ zo pejoratief uitsprak…” Galeno knikt kort. Zijn telefoon gaat af waarna hij snel opneemt.
“Ja, ik kom eraan.” Hij geeft me een korte blik terwijl zijn benen zich al recht geduwd hebben. “Ik moet gaan, er zijn blijkbaar problemen. Nog een fijne avond.” Ik knik en zie de man snel wegbenen. Hopelijk zijn er geen zware problemen, dan ben ik nog langer alleen. Misschien moet ik proberen om de slaap te vatten… Ja, dat klinkt niet slecht

Reacties (1)

  • mahoganyboyd

    Ik wend me tot een vampier wanneer ik wil. Ik word een vampier vanwege hoe mensen me behandelen, deze wereld is een goddeloze wereld en niet eerlijk voor welk lichaam dan ook. bij de snack van mijn vinger dingen zijn gemaakt gebeurd. ben nu een machtige vrouw en niemand stap op mij zonder een verontschuldiging gaat vrijuit. Ik wend me tot de mens ook op elk moment dat ik wil. en ben een van de meest gevreesde vrouw in mijn land. Ik word een vampier door de hulp van mijn vriend die me in een vampierkoninkrijk introduceert door mij hun nummer te geven. als je een krachtige vampier wilt worden, neem dan contact op met het vampierkoninkrijk op hun e-mail [email protected]

    8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen