Aella staarde haar moeder aan. 'Wát? En je vond het nooit de moeite waard om dat te vertellen?'
      Haar moeder sloeg haar ogen neer. 'Ik wilde niet dat je je ongewenst zou voelen.'
      Aella kwam met een ruk overeind, al wist ze niet wat ze wilde gaan doen. Iets stuk gooien, daar had ze zin in. Ze balde haar vuisten, maar hield zich in.
      'Het spijt me liefje…' Tranen schitterden in de blauwe ogen van haar moeder.
      Aella ademde zwaar in en uit. Ze wierp een blik naar Hayes, hem verwensend omdat hij zich op de achtergrond hield. Logisch natuurlijk, maar ze snakte naar iemand die haar uit deze situatie redde. En hij wilde toch zo graag een superheld zijn?
      'Nou, hier hebben we dus geen ruk aan.' Ze beende de kamer uit. Ze wilde geen moment langer in de buurt zijn van dat mens, dat zich al haar hele leven voordeed alsof ze haar moeder was.
      'Wacht nou! Aella, alsjeblieft!'
      Met een klap gooide Aella de voordeur achter zich dicht. De glas-en-lood-raampjes die erin zaten trilden. Ze wreef met haar handen over haar gezicht. Dit kon er nog wel bij. Een god in haar hoofd en door haar ouders op straat gedumpt. Hield dat met elkaar verband? Had die god zich als een mens voorgedaan en een vrouw verkracht? Was dat hoe zij ter wereld was gekomen? Ze kneep haar vingers samen. Haar nagels sneden in haar huid. Een ongure wind sneed langs haar wangen. Wel ja, het hele universum terroriseerde haar tegenwoordig. Waarom ook niet.
      Ongeduldig draaide ze zich naar de deur toe. Waar bleef Hayes? Ze was in staat om gewoon weg te lopen, maar ze zou niet weten waarheen.
      Ze wreef over haar bovenarmen terwijl ze over het trottoir beende. In de verte rommelde het. Nee, in haar hóófd rommelde het.
      'Alsjeblieft. Help ons. Help ons toch.' Twee smekende ogen keken haar aan. Het gezicht was bedekt met bloed. Op haar ellebogen kroop de jonge vrouw dichterbij. Aella's maag draaide zich om toen ze zag dat de vrouw geen benen meer had. Vanaf haar middel was alleen een bloederige massa waar botten uitstaken, alsof iets reusachtigs haar doormidden had gebeten.
      'Je kunt ons redden. Je kunt ons allemaal redden.' Iets gigantisch, massief als een berg, daalde vanuit de hemel neer en verpletterde de vrouw.
      Aella's lichaam schokte. Het kostte haar de grootste moeite om het beeld van zich af te schudden. Hijgend boog ze zich voorover. De met bloed besmeurde plas modder maakte plaats voor grijze stoeptegels. Ze was weer terug.
      'Aella? Gaat het?'
      Aella zuchtte zonder zich om te draaien. 'Jawel. Gewoon weer stemmen. Ditmaal voorzien van beelden. Net tv.'
      Hayes legde een hand op haar schouder. 'Heb je geprobeerd met ze te praten? Als je ook zo'n beeld ziet? Ze vragen je toch steeds om hulp?'
      'Meestal sterven ze vlak daarna,' bromde Aella. En meestal ben ik te geschokt om ook maar íets te zeggen. 'Maar waarom zouden ze me wat te zeggen hebben? Dit is toch een geintje van een stomme god?'
      'Ik weet het niet. Ik sprak net nog even met je moeder. Ze heeft naar je ouders gezocht, maar nooit een spoor van hen gevonden.'
      Met hangende schouders draaide ze zich naar de jongen toe. 'Wat nu?'
      Hij keek haar spijtig aan. 'Ik weet het niet Aella. Sorry. Als er echt iemand is die op je hulp wacht, misschien in een andere wereld, dan denk ik dat zij de enige zijn die je verder kunnen helpen. Misschien moet je proberen om langer in die… visioenen te blijven.'
      Aella klemde haar kiezen op elkaar. Ze werd constant tussen twee theorieën heen en weer geslingerd: dat een god haar voor de gek hield en dat iemand werkelijk op haar hulp zat te wachten. Het waren nogal twee uitersten.
      'Er zit niets anders op…'


Reacties (8)

 • Vasya

  Oh, bah. Dat wordt vast niet prettig.

  2 jaar geleden
 • Grace

  Wat schrijf je toch heerlijk!:Y)

  2 jaar geleden
 • Lerwick

  Al een geluk dat ze Hayes nog heeft in heel deze chaos.

  2 jaar geleden
 • xxJennyxx

  Spannend

  2 jaar geleden
 • Pinguino

  Ik zou mezelf volgooien met pillen denk ik. Zo eng!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen