Foto bij H6 Esmey

Help je mee met het vinden van dit monster?’ vroeg Lucas die zijn arm op mijn schouder legde als ondersteuning. Ik nam nog een slok whisky, en nog een. Maar de strijd bleef. Ouders of dode vriend? Ouders of dode vriend? Al snel was de hele fles leeg en ik wist het nog steeds niet. Hoe kon ik hier nou een keuze uit maken?
Toen ik uiteindelijk opkeek om te zeggen dat ik niet kon kiezen zag ik het geluidloze gesprek tussen Robin en Lucas. Ik kon er niet veel uit opmaken behalve dat Lucas vond dat ik moest helpen en Robin vond dat ik er ver van uit de buurt moest blijven. Zodra ze doorhadden dat ik meekeek ging het gesprek hardop verder.
‘Laat haar verder leven Lucas, ze heeft genoeg meegemaakt.’
‘Het is haar vriend, zij hield waarschijnlijk meer van hem dan wij allemaal bij elkaar. Ik vind dat ze moet helpen.’
‘Mike wat vind jij?’ Robin wist dat Mike het met hem eens zou zijn. Mike was een goede vriend van mij, en zal altijd het beste voor me kiezen. Als er een manier was om het drinken en spuiten te stoppen zou hij dat aannemen.
‘Ga naar huis Esmey, stop met drinken, stop met spuiten en luister voor één keer naar je ouders. Je hebt een beter leven voor je dan dit.’ Hij omhelsde me terwijl hij nog zat en gaf me een vriendschappelijk kus op mijn voorhoofd.
‘Kom, ga. We houden je wel op de hoogte’.
‘Beloof me dat als jullie hem hebben, jullie me bellen. Ik wil hem zien voordat hij dood is. Hij gaat leiden, net zo erg als Connor gedaan moet hebben’. Ze zagen het vuur in mijn ogen dat altijd kwam als ik iets misdadigs besloten had.
‘Kom, ga naar huis, doe wat je ouders zeggen en blijf van de drank af.’Mike pakte de fles uit mijn handen en keek er lachend naar.
‘Het is maar goed dat de fles niet helemaal vol zat. Moet ik je nog naar huis brengen. Het lijkt me niet verstandig om dronken over straat te gaan.’
‘Ik ben niet dronken, en het is toch maar een klein stukje.’ Ze scande me alle drie en kwamen tot dezelfde conclusie als ik. Ik was niet dronken en ik Theorie zou ik mijn huis gewoon kunnen halen.
‘Hoe ben je hier gekomen? Met de fiets, auto, scooter?’
‘Met de fiets’ loog ik heel soepel. Ik had tijd voor mezelf nodig, en als ik zou zeggen dat ik lopend was zou hij me nooit laten gaan.
‘Eigenlijk zou ik er nu op aan moeten dringen je naar huis te brengen maar je bent toch te koppig om dat toe te laten. Heb ik gelijk?’ Ik knikte, Mike had meestal gelijk, wat mij betreft.
‘Bel je dan als je thuis bent? Anders ga ik je zoeken.’
‘jeetje Mike, je klinkt als mijn moeder’ Zei ik lachend. Maar ik wil je best bellen hoor als jij je daar beter door voelt.
‘Mag ik deze hebben?’ vroeg ik wijzend naar een foto van Connor en mij. De foto was een jaar geleden genomen op het strand in Portugal. We waren ons jaar samen aan het vieren. Ik heb nog nooit zo veel gelachen als toen. Het enige wat daarvan over was, was deze beschadigde foto. Robin gaf hem voorzichtig aan mij, om te voorkomen dat hij nog erger beschadigde. Ik stak hem in mijn portemonnee, daar zat hij veilig.
Ik gaf ze alle drie een laatste knuffel en verliet de kamer. Om mij heen was iedereen in de woonkamer aan het dansen op de muziek die aanstond. Amy die ik een uur geleden nog gezien had was stom dronken en was druk aan het zoenen met een jongen die waarschijnlijk geen van ons ooit eerder gezien had.
‘Ga je met me mee?’ vroeg een iets te aardige jongen aan me terwijl hij zijn wenkbrauwen omhoog trok. ‘Ik ben martin trouwens’ zei de jongen snel toen ik hem raar aankeek.
‘Nee, ik red mezelf prima, dankjewel.’ Martin liet het hier niet bij en pakte me bij mijn arm.
‘Kom schatje, ga met me mee naar mijn auto’. Net toen ik op het punt stond om deze jongen een knietje te geven stond Mike naast me die hem alleen al op een manier aankeek waar je bang van werd. Mike liep mee naar de deur van de pand om te voorkomen dat zijn dronken vrienden mijn weer lastig zouden vallen.
‘Weet je het zeker dat ik niet mee hoef? Ik doe het graag hoor.’
‘Nee ik wil graag even alleen zijn, maar bedankt.’Ik wou hem net nog een stevige knuffel geven toen hij mij recht in de ogen keek.
‘Esmey, ik beloof je, ik pak de gene die dit gedaan heeft. En ik vermoord hem samen met z’n hele familie en vrienden, tot de laatste man. Ook al kost het mijn eigen leven. ‘ Mike was bloedserieus en ik wist dat hij zich aan zijn belofte zou houden, zoals altijd. Mike’s ogen boorden zich nog steeds in de mijne, opzoek naar emoties. Mijn emoties waren weggeëbd als de zee.
Heel langzaam, alsof hij het zelf niet eens merkte plaatste hij zijn arm naast mijn nek. Enkele seconden daarna plaatste hij zijn andere arm naast mijn nek. Ik stond vast tussen zijn armen. Maar ik vond het niet erg, ik voelde me veilig. Hij keek mij aan alsof hij verdronk in mijn blauwe ogen en ik keek terug. Zonder erbij na te denken boog ik mijn hoofd de laatste paar centimeters naar voren en zoende hem op zijn lippen. Zodra mijn lippen de zijne raakte verstijfde hij en bewoog naar achter. Het duurde nog geen seconden of hij had zich alweer bedacht en stortte zich op mijn lippen. Zijn lichaam kwam steeds dichter bij het mijne, maar hij liet zijn armen staan. Als automatisme legde ik mijn handen om zijn lippen bij de mijne te houden Ze bewogen synchroon met elkaar. Ze waren één, alsof het altijd zo bedoeld was. Maar het was niet zo bedoeld, Connor en ik waren één. Wat zou hij wel niet denken als hij dit zag. Dit was fout. Automatisch trok ik mezelf los uit zijn armen en keek een Mike in de ogen die wist dat hij een grote fout had gemaakt.
‘Ik geloof dat ik niet de enige ben die niet helemaal helder meer is’. Zonder nog wat te zeggen schoof ik de deur open tot op een kier waar ik net doorheen zou passen. Dan Kon Mike niet zien dat er helemaal geen fietst stond en zou hij nooit weten dat ik tegen hem gelogen had. Ik begon me nu al schuldig te voelen, zelf zo schuldig dat ik bijna terug was gelopen en toch gevraagd had of hij me naar huis wou brengen, maar daar zouden alleen maar ongelukken van komen. Geen van ons mocht auto rijden en hij had toch geen twee fietsen. Het was beter zo.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen