Foto bij 001 • Flashes of History

Emma Lewis was een topstudente aan een van de tovenaarsuniversiteiten in Groot-Brittannië. Vijf jaar geleden had ze haar laatste jaar op Hogwarts afgerond en was enthousiast begonnen met de studie Herbology en Potions. Ze had in haar zevende jaar haar N.E.W.T.s succesvol afgerond, met ontzettend hoge cijfers, en was nu zelfs alweer bijna klaar met haar vervolgopleiding. Het enige dat zij nog moest doen om haar opleiding te voltooien, was een stageplek vinden bij twee opgeleide professoren, een bij Herbology en een bij Potions.
Met glinsterende ogen scande ze haar brief aan professor Dumbledore nogmaals en hoopte dat dit genoeg zou zijn voor de oude man om haar een plek op Hogwarts te gunnen. Herbology was geen geliefd vak binnen de universitaire opleidingen, maar sinds dat Emma klein was, voelde ze zich al aangetrokken tot de natuur. Zonder de natuur kon zij gewoonweg niet functioneren. Ze raakte erg geërgerd en werd er zelfs paniekerig van. Deze connectie met de natuur maakte het ontzettend aantrekkelijk om hier haar carrière van te maken, plus het feit dat ze het goed kon vinden met kinderen. Wat was dan beter dan professor Herbology worden? Ze hoopte vurig dat het mogelijk was om op Hogwarts haar studie af te ronden, ook al wist ze dat ze na de studie geen plek zou kunnen krijgen daar. Professor Pomona Sprout had de positie, de docent die haar het vak Herbology gegeven had toen ze nog op school zat. Ze had het altijd goed kunnen vinden met Pomona en hoopte dus ook dat ze daarom onder haar mocht werken.
Emma zuchtte zacht en legde de brief terug op het bureau waar ze aan zat, waarna ze over haar vermoeide gezicht wreef.
Wat moet ik toch doen als dit hem niet wordt?
Ze hees zichzelf op van haar bureau, pakte de brief vast en liep van de trap naar beneden, haar smalle woonkamer binnen. Haar ouders hadden voor haar twintigste verjaardag een huis voor haar gebouwd. Haar vader werkte bij een bedrijf dat zich specialiseerde in dit soort projecten, dus het kostte bijna geen moeite. Dit was haar cadeau omdat de natuur bijna een obsessie voor Emma was, een verslaving.
Het huis was klein, daar was niet aan te ontkomen, maar groter hoefde ook niet. Het was perfect. De constructie van het huis was van een licht soort hout gemaakt, net als de meubelen. De kamer waar ze net uit kwam, was de slaapkamer en kon eerlijk gezegd niet als een kamer gezien worden, aangezien kamers vier muren hadden. Nee, haar bed bevond zich op een "zwevend plafond". Niet letterlijk, maar het leek erop. Vanuit haar kamer kon ze neerkijken op de woonkamer, die in één stuk doorliep naar de keuken, die zich recht onder het bed bevond. Het was een efficiënte manier om ruimte te besparen. Het huis was modern ingericht, maar met een houten thema. Knus was het zeker en Emma hield van dit huis, ook al spendeerde ze haar tijd altijd op de campus bij de universiteit. Ze kwam hier alleen in de vakanties, zo nu en dan in het weekend, maar voor de rest nooit.
Ze liep naar het raam bij de keuken toe, deed het raampje open en floot zacht, waarna er een kleine, bruine uil naar haar toe kwam vliegen, Nero.
'Deze moet naar professor Dumbledore gebracht worden. Gaat dat lukken?' vroeg ze aan de uil. Het beestje maakte een opgewekt geluid en klapperde met zijn vleugels. 'Dat dacht ik al. Ik laat je er veel te weinig op uit,' zei ze en ze bond voorzichtig de rol stevig vast aan zijn pootje. Nero vloog weg en ze schoof meteen het raampje dicht.
Met een enthousiaste glimlach nam ze plaats op de comfortabele bank en pakte haar boek weer op, waarna ze ongestoord verder las. Op dit moment kon het niet beter.


Dit was het eerste hoofdstukje alweer! Omdat dit het eerste hoofdstuk was, is het redelijk kort, maar maak je geen zorgen. De volgende hoofdstukken zullen langer zijn!
Ik ben ontzettend benieuwd naar meningen, ik ben namelijk niet gewend om in deze vorm te schrijven. Ik heb altijd al de ik-vorm gebruikt, maar op een of andere manier trok dit me heel erg. Als het je niet bevalt of als het raar klinkt, meld het alsjeblieft!(flower)Ik heb nog niks geschreven voor de rest en zou alles eventueel nog aan kunnen passen (:
Bedankt voor het lezen!

Reacties (3)

 • GossipGirl21

  Mooie story hoor.

  1 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Haii! Ik kom even je verhaal lezen!

  2 jaar geleden
 • Kaffaljidhmah

  Dumbeldore zal je zeker wel willen in Hogwarts!

  Ik vind deze schrijfvorm even aangenaam als de ik-vorm, dus voor mij is het al zeker geen probleem.(flower)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Sorry voor de enoooorm late reactie, ik was het vergeten door een hoop school dingen aan mijn hoofd, rijlessen en noem het maar op.
   Maar bedankt voor je reactie!(flower)

   2 jaar geleden
  • Kaffaljidhmah

   Geeft niet hoor ^^ En graag gedaan. Zulk verhaal verdient gewoon reacties.(H)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen