Een week later zaten ze in het vliegtuig. Aella had haar koptelefoon opgezet zodat ze de fluisteringen kon overstemmen. Hayes zat een paar rijen meer naar voren, er waren geen plekken meer naast elkaar aanwezig geweest.
      Aella wist niet goed wat ze ervan moest denken dat Hayes erop had gestaan om ook een ticket naar Noorwegen te boeken. Ze had het gevoel dat ze een schuld bij hem aan het opbouwen was die ze nooit zou kunnen afbetalen. Maar de jongen had avontuur geroken en was niet op andere gedachten te brengen.
      Natuurlijk wat ze er blij om. Ze wist eerlijk gezegd niet of ze dit wel zonder hem tot een goed einde kon brengen. De afgelopen dagen was ze al een paar keer out gegaan doordat ze in een andere realiteit glipte, waardoor ze eigenlijk nergens meer naartoe durfde te gaan. Niet zonder Hayes. Het was bizar hoe snel mensen naar elkaar toe konden groeien. Hoewel het hooguit anderhalve week geleden was dat ze elkaar gedatet hadden, kon ze hem op het ogenblik niet uit haar leven wegdenken.
      Aella sloot haar ogen. Ze verlangde naar slaap. Sinds het ongeluk was dat nog steeds verleden tijd. Haar lichaam vond gewoon dat ze het niet meer nodig had, hoewel Aella’s gedachten het daar stellig mee oneens waren. Ze wilde maar wat graag aan de beelden en de stemmen ontsnappen. Hun constante aanwezigheid wende nog geenszins.
      Eergisteren was Aella op een andere bijkomstigheid gestuit: ze was in een supermarkt tegen een stapel blikken met ananasschijven gebotst en had er negen opgevangen. Geen enkele had de grond geraakt – en Aella had er geen enkele moeite voor hoeven doen. Toen ze haar bevindingen met Hayes deelde, had hij de hele avond dingen naar haar hoofd gegooid. Slechts één keer was ze te laat geweest.
      Toch wogen haar onfeilbare reflexen niet op tegen de oorlog die onverminderd in haar hoofd voortduurde. Daar moest een einde aan komen. Zo snel mogelijk. Hoe ze dat moest gaan klaarspelen wist ze niet, maar ze had er een klein beetje vertrouwen in. De eerste stap was gezet.

Aella keek over de besneeuwde vlakte. Ze waren nu drie dagen in Noorwegen. Tweemaal per dag was ze naar de gruwelijke schaduwwereld gevlucht, in de hoop aanwijzingen te vinden. En nu stonden ze hier. Midden op een ijskoude vlakte, met een taxi die hen niet verder wilde brengen. Aella wist niet of het verstandig was om verder te gaan. Wat als ze verdwaalde? Ze vroren hier vast binnen no-time dood.
      Of in elk geval Hayes. Weet jij veel waar je tegenwoordig immuun voor bent.
      ‘Wat nu?’ zuchtte ze.
      Hayes liet haar een optimistische glimlach zien. ‘Kun je de stemmen horen? Worden ze al luider?’
      Met tegenzin hing Aella haar koptelefoon om haar nek en liet de stemmen toe. Gekrijs, gegil, gesmeek. Geen duidelijke woorden. Moest ze zich de beelden weer visualiseren? Ze was nog niet eens bijgekomen van de vorige keer.
      ‘Laten we naar die heuvel daar gaan. Misschien zien we daar wat.’ Ze knikte naar rechts.
      Hayes protesteerde niet. Aella deed dat vanbinnen wel. Wat denk je hier in vredesnaam te vinden? Een ingevroren mammoet? Ze konden beter een bibliotheek in duiken. Daar was in elk geval geen bevriezingsgevaar. De mythologie kon hen vast meer leren dan deze sneeuwvlakte.
      Hayes was al in beweging gekomen. Aella stapte achter hem aan. Ze probeerde hem zo veel mogelijk zijn zin te geven, zo had ze tenminste nog een beetje het gevoel dat ze hem iets teruggaf.
      De klim was glibberig en steil, maar Aella ondervond geen moeite bij de tocht naar boven. Hayes gleed wel drie keer uit, maar hij klampte zich steeds heel onheldhaftig aan haar vast en wist op de been te blijven. Ze kreeg zelfs een beetje het gevoel dat hij expres onvoorzichtig deed.
      Ze zette haar handen in haar zij toen ze de top bereikt had en keek om zich heen.
      ‘Holy shit,’ stamelde Hayes naast haar.
      Fronsend keek ze naar rechts. En toen zag ze het.
      Pakweg vijfhonderd meter rechts van hen lag een ruimteschip in het sneeuwdal.


Reacties (13)

 • Laleah

  SurprisexDdan schrik je je ook rot haha verwacht je toch niet?!

  2 jaar geleden
 • Grace

  wat haha zo random

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Oeh oeh oeh oeh

  2 jaar geleden
 • Bohemian

  Uh oh!

  Wie weet wat zit of zat er in dat schip...

  2 jaar geleden
 • Lerwick

  Spannend! Benieuwd of ze iets gaan vinden in het schip.

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen