Ik kan niet beloven dat ik bijvoorbeeld iedere week een hoofdstuk online heb staan, dat is uiteindelijk wel mijn doel, maar vooral in het begin zal het wat vaag zijn.
Ieder geval, als iemand tips heeft, of andere vragen etc... Je kan mij altijd een berichtje sturen via privé berichten. : )

Chris een jongeman van ongeveer drieëntwintig jaar oud werd wakker op een vrijdagmorgen, zoals iedere vrijdagmorgen sliep zijn vriendin bij hem, Maya heette ze.
Ondanks dat ze het iedere keer laat maakte, gingen ze de vrijdagmorgen vrij vroeg tegemoet.
Chris draaide zich om in zijn bed en keek Maya een beetje lachend aan, zij had duidelijk geen zin om op te staan.
“Kan ik niet gewoon even blijven liggen?” Ze lachte zacht terug en kreunde van de slaap.
Chris schudde lichtjes zijn hoofd en gaf haar een kus op haar voorhoofd.
Uiteindelijk was Maya de eerste die het bed begon te verlaten en begon te grijpen naar een stapel kleding wat over de grond verspreidt lag.
Chris keek haar even aan vanaf het bed en besloot zelf eens uit bed te komen.
“Het wordt vandaag een drukke dag op het werk, gelukkig beginnen we pas laat.” Ondertussen was ze al druk bezig met omkleden.
“Dat is toch juist mooi? Hebben wij meer tijd voor onszelf, ik had je nog dat heerlijke ontbijt beloofd,” zei Chris terwijl ook hij zijn kledingstukken bij elkaar begon te halen.
Maya maakte een instemmend geluidje, Chris had dat inderdaad beloofd, de vorige avond op een soort bepaald feest, Maya en Chris waren naar een verjaardag gegaan naar een van hun vrienden, ook al was het vreemd dat het feest gegeven werd op donderdag avond hield hun dus niet tegen om ook wat te gaan drinken, ze hielden zich redelijk in wat hun weerhield van een kater. Ze hadden alsnog genoeg op.
“Zal ik alvast naar beneden gaan?” Chris was sneller klaar met omkleden dan Maya, waarschijnlijk omdat het kwam doordat Maya nog aan het worstelen was met een broek.
“Ja, ga maar, ik kom zo,” zei ze tussen het broekophalen door.
Chris wandelde naar beneden en zag aan de klok dat het half negen was, genoeg tijd om voor te bereiden voor het ontbijt.
Hij had zijn eigen manier van het bereiden van eieren, en dat wilde hij dit keer ook gaan toepassen.
Hij pakte de pan en zette dat alvast op het vuur met een beetje boter, de eieren klutste hij door elkaar in een glas, waarbij hij meteen de zout en peper in bevestigde.
Uit de koelkast haalde hij een pakketje met plakjes bacon en stopte dat eerst in de pan.
Liet het even bakken, en deed dat op een opengesneden pistoletje.
Daarna deed hij de ei in de pan met een klein beetje melk, en brak het in stukjes. Als het waren scrambled eggs met bacon.
Hij deed er nog een klein beetje knoflookpoeder overheen, en deed het daarna ook op dat gesneden pistoletje.
Hij lachte naar zichzelf en zag dat Maya al in de kamer stond.
“Ik wist niet dat ik zoveel tijd nodig had voor een broek,” zei ze toen ze voor de bar ging zitten, voor het kookeiland.
“Maakt niet uit, gelukkig kan je dan gelijk beginnen aan het ontbijt, wil je nog wat drinken?” Ze knikte waarbij ze een bord met pistoletjes voorgeschoteld kreeg.
“Doe maar jus d’orange ofzo.” Hij pakte het glas en zette het op tafel waarbij hij het begon in te schenken.
“Het ziet er goed uit, trouwens,” lachte ze en pakte het pistoletje vast, waardoor bijna de helft er al meteen vanaf valt. “Nu wat minder,” voegde ze er nog aan toe waarbij Chris om moest lachen.
Chris begon naast haar te zitten met net zo’n bord en ze begonnen samen te eten.
“Wat gaan we ondertussen nog meer doen, hmm?” Chris keek haar naar haar zin aan, en leek echt na te denken.
“Misschien kunnen we weer terug in bed gaan,” zei hij lachend.
“En dan weer moeite doen met mijn broek? Nee dank je, een keer was genoeg.”
“Je hoeft je broek daarvoor toch niet uit te doen? Gewoon even liggen, en anders kunnen we nog voor de televisie hangen.”
“Dat lijkt mij wel een goed idee ja,” ze begon rustig verder te eten terwijl ze naar buiten keek, door het raampje in de keuken.
Chris leek haar te bewonderen, haar glanzende bruin blonde haren, haar donkerbruine ogen, zelfs haar figuur was perfect, hij voelde zich geluk hebben met haar. Altijd werd het hem afgeraden om voor haar te gaan, maar de laatste zomer was het eindelijk zijn moment om samen met haar wat te gaan doen, en hij had geen spijt van ieder moment.
Hijzelf had kort krullend haar blauwe ogen en net geen slank lichaam, hij vond zichzelf niet echt knap, maar dat weerhield Maya niet om van hem te houden.
Nadat ze gegeten hadden zette hij de borden op de aanrecht en ging toen met Maya op de bank zitten. Ze keken vrij vaak samen naar de televisie, vaak keken ze naar een film. Of een of andere serie.
In de avond pakten ze meestal een snack erbij, zoals chips of popcorn.
“Wil je het nieuws nog kijken of heb je zin in wat anders? We hebben nog even de tijd voor we moeten vertrekken.” Chris keek haar aan terwijl ze half tegen hem aan lag.
“Maakt niet uit, misschien is er wel wat bijzonders gebeurd op deze prachtige wereld.” Ze zei het op een sarcastische toon, waardoor Chris ervan moest lachen, hij vond het wel de waarheid, de wereld was nou niet eenmaal vrolijke kleuren en geuren.
Op het nieuws was er niet zoveel anders dan het gebruikelijke, het nieuws ging over een aardbeving, en een aanslag, en voor de rest wat kleine politieke problemen wat ze niet zoveel interesseerden.
“Zoals gewoonlijk, niet veel bijzonders.” Chris lachte ervan.
“Ach, beetje bij blijven helpt wel.” Maya knikte daarop als antwoord.

Reacties (1)

 • Kaffaljidhmah

  Leuk begin! Ook een zeer aangename leesstijl!(H)

  2 jaar geleden
  • Lorem

   Dat was een comment die ik niet verwacht had. :x

   Dank je wel. : )

   2 jaar geleden
  • Kaffaljidhmah

   Daaraan zal je wel wennen.;)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen