Foto bij War 4 * Peter Parker

If you ain't scared, you ain't human.


Samen met Lou halen we het twister spel van de zolder.
“Waarom moest Stark nou ineens naar Washington? Je hebt namelijk alleen maar gezegd dat hij met de president ging praten en verder niets. En waar is Pepper eigenlijk?” Lou zucht diep.
“Ze hebben een break, wat dus eigenlijk gewoon betekend dat ze uit elkaar zijn en ik denk dat het mijn schuld is, maar daar ben ik niet helemaal over uit. Ik weet wel zeker dat het mijn schuld is dat hij met de president gaat praten.”
“Wow, heavy. Hopelijk krijg je geen straf of zo.”
“Ja, hopelijk.” Lou pakt de doos van twister en we lopen weer naar beneden.

“Wie gaat er aan het wiel draaien?” vraag ik als Danny het twister matje klaar legt.
“Ik wil wel,” zegt Sam meteen.
“No offens, maar jij gaat er zo voor zorgen dat Danny wint.”
“Ik draai wel,” zegt Lou en ze pakt de draaischijf van mij aan. Summer zet ondertussen een nummer op, namelijk ‘Eye of the Tiger’.
“Kom op friendly neighbour Spider-Man. Je kunt het!” roept Summer uit.
“Kom op protector van K’un-L’un!” roept Luke uit. Iedereen kijkt Luke meteen raar aan.
“De protector van wat?” vraagt Sam verbaasd.
“Dat leg ik wel een keer uit,” zegt Danny.
“Gaan we nog beginnen?” vraagt Ava.
“Wie gaat als eerste?” vraag ik. Sam pakt een muntje uit zijn zak.
“Kop of munt? Webhead, jij mag als eerst kiezen, want jij hebt Danny uitgedaagd.”
“Kop.” Sam gooit het muntje in de lucht en vangt hem weer op. Kop is te zien en we beginnen met spelen.

Danny en ik staan in een ongemakkelijk houding. Lou draait weer een keer en net als ze het wil gaan zeggen, wordt ze onderbroken door J.A.R.V.I.S.: “Miss Stark, misschien moet u de tv even aan zetten.”
Ik kijk Lou verbaasd aan en ze zet meteen de tv aan. De president is net klaar met praten en dan komt Tony in beeld. Hij begint met praten:
“Dankzij het grote gevecht tussen de helden en de schurken die afgelopen maand heeft plaatsgevonden zijn wij tot de conclusie gekomen dat er een registratie wet moet plaats vinden.
De helden moeten zich registreren zodat ze in de gaten kunnen worden gehouden en ingezet kunnen worden wanneer dat nodig is. Zo kan er voorkomen worden dat er helden zich gaan misdragen.
Ook is het grote voordeel hiervan dat iedereen te weten krijgt wie er allemaal bovennatuurlijk zijn en de helden kunnen op deze manier ook meteen tot actie komen wanneer er gevaar dreigt, in plaats van eerst hun superhelden kostuum aan te doen. Wij hopen dat alle helden coöperatief zijn en zich gaan registeren.” Ik kijk verbaasd naar Lou en de rest. Maar ik merk aan Lou dat ze angstig is geworden.
“Om het goede voorbeeld te geven heb ik en nog twee vrienden van mij ons al ingeschreven. Voor de mensen die het nog niet weten. Ik ben Tony Stark en ik ben ook Iron Man.” Naast hem komt een blonde vrouw te staan: “Ik ben Carol Danvers en ik ben ook Captain Marvel.” En dan stapt Rhodey naar voren.
“Ik ben James Rhodes en ik ben ook bekend als War Machine.”

Iedereen is doodstil en we kijken met ongeloof naar de tv.
“Moeten wij dat ook doen?” vraagt Summer zachtjes.
“Ik vrees van wel,” zeg ik.
“Willen jullie alsjeblieft weg gaan?” vraagt Lou en ik merk dat ze op het punt staat om in woede uit te barsten. Summer kijkt medelevend naar Lou en wil iets gaan zeggen, maar ik pak haar hand vast.
“We gaan al. Bel maar als je iemand nodig hebt.” Luke, Danny, Ava, Summer en ik staan op. Sam blijft nog zitten en zo te zien vindt Lou dit niet erg.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen