Foto bij 003 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

'Wat is het goed om je weer terug te zien, miss Lewis,' zei Albus met glinsterende blauwe ogen, die naar professor Snape gleden die zuchtend naast mij in de zetel was gaan zitten. Achter me hoorde ik Snape wat brommen, maar ik deed als of ik het niet had gehoord. Ondertussen schonk de oudere man een kop thee in en gebaarde vriendelijk naar het porseleinen kopje, een teken dat die van mij was.
'Inderdaad,' hoorde ik Pomona naast me antwoorden en oogde haar met een glimlach. Ik was altijd een van de weinige leerlingen geweest die zulke hoge resultaten haalde en dat had een effect op de band met je professors. De goede band met Pomona kwam vooral ook door dat ik interesse toonde in haar vak natuurlijk, een interesse die we beide deelde en dat maakte een gesprek vaak een stuk gemakkelijker. Maar met vele andere professors kon ik het goed vinden, allemaal, op professor Snape na. De man leek zijn doel gezet te hebben om mijn leven moeilijk te maken en ik had gehoopt dat dat over zou zijn nu ik geen leerling meer was, maar het leek er niet op.
'Het voelt verbazingwekkend goed om weer terug te zijn op Hogwarts, Head master,' zei ik en pakte het theekopje van de rand van het bureau vast, en gebruikte het als iets om ervoor te zorgen dat mijn handen iets hadden om zich mee bezig te houden.
'Gelukkig,' zei Albus en een kleine, kwajongensachtige glimlach verscheen op zijn gezicht, terwijl hij het stapeltje perkament voor hem bekeek over de rand van zijn brilletje, als of hij vergeten was wat het doel van deze meeting was. 'Hoe dan ook, je had interesse in een stage in het vak Herbology en Potions. Klopt dit?' vroeg hij en ik knikte.
'Dat klopt ja,' antwoorde ik.
'Ik heb meteen nadat ik je brief had gelezen contact opgenomen met je professors aan de universiteit en zij vertelde me niks nieuws. Je resultaten waren nog steeds verbazingwekkend hoog en al je professors prezen je aan. Ik had niks anders verwacht,' zei hij. Een warm gevoel trok door me heen bij het horen van de woorden van de Head master. Dumbledore was een van de sterkste tovenaars ter wereld, misschien wel de sterkste en wat hij zojuist gezegd had betekende een hoop. 'Als je nog steeds geïnteresseerd bent in een plek om je studie af te ronden hier op Hogwarts, dan kan ik je vertellen dat je met open armen ontvangen word,' vertelde hij en mijn ogen werden wijd. Oh Merlin... De blijdschap, opluchting en enthousiasme dat ik op dit moment voelde was overweldigend en zelfs Snape kon dit nu niet verpesten. Hij schraapte zijn keel om een statement te maken dat hij me niet met open armen zou ontvangen, maar even deed dit me niks.
'Natuurlijk ben ik nog steeds geïnteresseerd! Ik zou niks liever willen,' zei ik en Albus knikte.
'Dan is dat geregeld. Ik zal later deze avond een brief schrijven aan je professors op de universiteit, maar voor nu stel ik voor dat we de voorwaarden en condities zullen bespreken.' Albus begon uit te leggen wat de bedoeling was en hoe mijn dagen globaal ingedeeld zouden worden. Hij had gevraagd of ik eerdaags al kon beginnen, zodat Pomona de volledige tijd had om privéles aan me te geven zonder dat de leerlingen hierbij in de weg zouden lopen. Zodra het schooljaar begonnen zou zijn, zou ik aanwezig zijn in een aantal lessen en leerlingen in de les helpen met vragen of opdrachten. Tevens zou ik voor professor Snape de ingrediënten groeien en verzorgen, waarna ik ze zou voorbereiden om de voorraden up to date te houden. Normaal deed Pomona dit en hier leek Snape totaal niet blij mee te zijn.
Ook zal Snape voor de vakantie een aantal kleine lessen geven om de stof te herhalen en zodra de leerlingen er waren zou ik 2 dagen in de week aan Potions besteden.
Dus dat hield in dat ik drie dagen in de week met Pomona zou door brengen, en twee met Snape, waarvan een zich op zaterdag plaats vond, zodat we een hele dag hadden. Ik wist niet zo goed hoe ik me hierover voelde, maar aan de andere kant had ik dus wel een dag door de weeks vrij en een in het weekend. Ook zou de maandag met Pomona een korte dag zijn, zodat ik niet meteen overspoeld zou worden en te gestrest zou raken.
'Ohja, ik wilde nog vragen wat je bedoelingen waren nadat je je opleiding had afgerond?' vroeg hij met twinkelende ogen en ik haalde kort mijn schouders op, waarna ik het laatste beetje thee opdronk en de kop met schotel terugzetten op het bureau.
'Ik weet het heel eerlijk gezegd niet. Hopelijk is er tegen die tijd op een van de scholen een plek vrij voor hopelijk Herbology en anders Potions, maar dat duurt nog wel even voor het tijd is,' zei ik en hij knikte.
'Pomona wilt met pensioen gaan, dus wie weet wil je hier dan wel blijven,' zei Albus en strook gniffelend over zijn baard heen bij het zien van mijn geschokte gezichtsuitdrukking. Wat? Dat meende je niet! Dat zou daadwerkelijk geweldig zijn!
'Dat zou echt een geweldige mogelijkheid zijn, professor!' antwoordde ik en ik was onbewust op het randje van de zetel gaan zitten.
Hierna bespraken we de rest van de voorwaarden, zoals dat ik mijn eigen kamers zou krijgen, mijn eigen privé green house zodat ik voor Snape de ingrediënten kon groeien en voor als ik zelf wat zou willen doen. Ook had Albus me gewaarschuwd dat ik mezelf niet moet overwerken, omdat ik daar zo nu en dan nog wel de neiging in had, maar ik beloofde hem dat dat niet zou gebeuren. Ik had ongelimiteerd toegang tot de bibliotheek, en ja, ook de verboden afdeling en ik kon niet wachten tot ik mijn handen op een aantal boeken kon krijgen. Ik moest net zoals alle andere docenten in de avonden rondes lopen door het kasteel, om ervoor te zorgen dat er geen leerlingen rondliepen waar het niet mocht, of wanneer het niet mocht. Het idee dat ik na de avondklok door de gangen van Hogwarts mocht lopen was ongelofelijk, niet dat ik dat vroeger nooit gedaan had, maar toch. Nu hoefde ik niet om mijn tenen te lopen in de angst dat Snape elk moment om de hoek kon staan. Redelijk vaak was ik met mijn vriendje in die tijd midden in de nacht gesnapt door Snape en elke keer als ik eraan terugdacht kleurde mijn wangen rood. Ik was naïeve en onvolwassen toen, maar ik wist nu beter dan dat.
Ik ondertekende een aantal papieren die de deal vast legde en ervoor zorgde dat er geen weg terug meer was. De aankomende dagen zou ik zo veel mogelijk spullen van mijn huis in dozen stoppen, zodat ik zo snel mogelijk in kon trekken in het kasteel. We zouden ongeveer drie weken voor het begin van het schooljaar beginnen met de privélessen, maar het was een erg rustig rooster, niks vergeleken het rooster als de leerlingen er zouden zijn. Ik zou ook nog naar diagon alley moeten reizen om nieuwe schoolspullen te halen, ik had zo het idee dat ik een hoop inkt nodig zou hebben.
Ik schudde Albus' hand, die van Pomona en toen ik me naar Snape toe draaide om hem een hand te kunnen geven, keek hij kil op me neer, draaide zich op en verliet het kantoor zonder mij nog maar een blik waardig te gunnen.
'Headmaster,' mompelde hij als teken dat hij de kamer verliet en weg was hij. Ik liet ongemakkelijk mijn hand zakken en slikte. Hij was makkelijk twintig centimeter langer dan mij en de manier hoe hij op me neer keek zei niks goeds.
'Het spijt me, miss Lewis. Geef professor Snape wat tijd om aan het idee te wennen, hij draait vanzelf wel bij,' zei Albus met een bemoedigende glimlach nadat hij was opgestaan en een warme hand op mijn schouder neer legde.


Reacties zijn welkom!(flower)


Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Erg leuk verhaal.

  2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Ik vind dit leuk, en ga snel verder lezen.

  Severus Snape! Zo heb ik je niet opgevoed, wees lief tegen het kind!

  3 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik vind dit verhaal nu al leuk tbh! slecht moment om dit bij te lezen though, met mijn examens zo vlakbij...

  3 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel voor je abo en je reactie!(flower)
   En ik herken het, ik zit ook bijna in mijn examens :x
   Ben je er al klaar voor? XD

   3 jaar geleden
  • Butterflygirl

   ik ben pas net begonnen met leren...en nee dat is niet omdat ik er zo goed in ben jammergenoeg

   3 jaar geleden
 • Muizlet

  ik kijk zo uit naar de rest van het verhaal! snel verder lezennnn

  3 jaar geleden
 • Laleah

  Ik zou ook gewoon leraar willen worden alleen om op Hogwarts les te kunnen gevenxD

  3 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik ook, maakt niet uit welk vak XD Alles om op Hogwarts te komen:Y)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen