Foto bij 004 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

De volgende dagen was ik druk bezig met mijn spullen te pakken. Ik had van de lokale supermarkt een verhuisdoos kunnen krijgen en hier moest ik het mee zien te doen. Fronsend keek ik neer op de doos en trok mijn stok uit mijn achterzak, ik was niet voor niks een tovenaar. Ik begon de spullen die ik mee wilde nemen magisch te verkleinen maar zelfs toen paste alles er nog niet in. Dat zouden dan twee rondjes worden, was ik bang. Ik dupliceerde de doos en begon de opnieuw te vullen met kleding, heel veel boeken en gewoon huiselijke dingen die ik graag mee had. Ook verkleinde ik de platenspeler en de bijhorende platen.
Ongeveer een uur later liep ik puffend naar de bank toe, waar ik me in liet zakken. Nooit had ik gedacht dat het zo veel moeite en energie zou kosten om al mijn boeken mee te brengen. Ik gaf toe, het waren veel boeken, maar Albus had me verteld dat er zat boekenkasten in mijn kamer geplaatst zouden worden. Glimlachend bekeek ik mezelf in de weerspiegeling van mijn kleine televisie en zag dat mijn bruine haar erg wild zat vandaag. Ik had half lang haar, bruin met hier een daar wat lichtere strepen er in die ontstaan waren door het vele werken in de zon. Er zat een hele lichte golf in mijn haar en ik haalde puffend een hand door mijn haar heen. Voor de rest had ik licht bruine ogen die altijd vrolijk terugkeken en was mijn kledingstijl erg simpel. Spijkerbroek plus T-shirt en mijn versleten Dr. Martins. De zwarte leren schoenen hadden wel een betere dagen gezien, maar na alle jaren dat ik deze schoenen had waren ze nog steeds perfect. Op Hogwarts zou ik echter mijn gewaad aan moeten doen, dus zou niemand mijn kleding toch zien.
Na een tijdje hees ik mezelf weer omhoog en laadde het laatste beetje in de dozen. Mijn kleding, boeken, bad spullen, schoolspullen, beddengoed, mijn eigen kussens, muziek, fotolijstjes, fotoboeken zaten allemaal in de dozen gestopt en het verbaasde me dat dit allemaal paste. De spullen waren natuurlijk magisch verkleind, maar toch.
Ik verkleinde beide dozen en stopte het in de zak van mijn jas, waarna ik naar Hogwarts verschijnselde. Ik kon het nog steeds niet geloven dat dit kasteel de plaats zou zijn waar ik mijn opleiding ga afronden en het komende jaar mijn tijd zal spenderen. Het was te goed om waar te zijn leek het.
Ik liep vlot door het kasteel heen, naar de tweede verdieping waar Albus had uitgelegd waar mijn kamers waren. Hij had ook verteld dat er al jaren niemand binnen was geweest en het hoogstwaarschijnlijk een goede opknap beurt nodig had, maar ik hield daar wel van. Ook was ik er ontzettend blij mee dat ik op de tweede verdieping mijn kamers had en niet op de vijfde bijvoorbeeld. Een verdieping boven me zat de bibliotheek en een verdieping onder me zat de Herbology bergplaats voor alle spullen.
Enthousiast en benieuwd opende ik de deur van de kamer door de punt van mijn stok op de ronde deurknop te leggen, waardoor de kamers mij herkende als hun eigenaar en me erin lieten. Meteen zag ik wat Albus bedoelde, de kamer was donker en het stof prikkelde mijn neus. Grimassend liet ik de gordijnen openvliegen, waardoor het meteen een stuk lichter werd in de kamer en ik kon zien hoe ernstig het was. In principe viel het best wel mee, een aantal simpele spreuken zorgde voor het stof en ik zou via de muggle manier alles schoon moeten maken, omdat dat het schoonste was. De kamer was relatief klein, maar het voldeed aan de eisen. Aan het einde van de kamer stond een tweepersoonsbed met vier grote houten palen aan alle uiteindes, die mooie graveringen hadden. Aan beide kanten van het bed stond een nachtkastje en aan de linkerkant van het bed stond er in de hoek van de kamer een zetel. Voor de rest lag er aan mijn linkerhand een kleine, maar knusse zit ruimte met een bank, twee zetels, koffietafel en een haard waar alles omheen stond. Ook stonden er zoals Albus gezegd had genoeg boekenkasten en was er zelfs nog een klein keukentje, groot bureau en een kleding kast. Links zat een deur die naar de badkamer leidde en ik keek tevreden rond. Dit was perfect, het was klein en knus, maar er kwam genoeg licht binnen door de ramen achter het bed. Ik keek uit over het meer en kon in de verte de quidditch pitch zien.
Ik had de dozen neer gezet en besloot dat ik dit morgen of vanavond zou uit pakken, maar ik wilde eerst een rondje maken door het kasteel. Terwijl ik ontspannen door het kasteel heen wandelde, begonnen mijn gedachtes af te dwalen. Ze dwaalde af naar een onderwerp waardoor mijn glimlach langzaam van mijn lippen afgleed en plaats maakte voor een grimas. Snape. Ik wist niet hoe ik de situatie moest aanpakken, de man zorgde ervoor dat kippenvel zich verspreide over mijn huid zodra hij sprak of me alleen maar al aankeek. Hij was daadwerkelijk helemaal niks veranderd van wat ik me nog herinnerde. Nog steeds lang, vettig haar dat slap langs zijn gezicht hing en nog steeds dezelfde vuurspuwende ogen, ook al kon ik me niet herinneren dat ze ooit zo kwaad gekeken hebben als dat ze naar mij deden.
Er was iets aan hem, de manier hoe hij zichzelf door de gangen voortbewoog, hoe zijn ogen stil de omgeving scande en hoe hij elke keer weer de perfecte belediging plaatste, het gaf me kippenvel. Het zorgde ervoor dat ik me weer als een twaalfjarige Gryffindor voelde die na de avondklok uit bed was gekropen om de sterren te kunnen bekijken, maar telkens betrapt werd door hem. Ik deed niks fout, ik was geen leerling meer en ik hoopte vurig dat hij bij zou draaien.


Super bedankt voor de nieuwe abo's en alle lieve reacties! Het voelt enorm motiverend om de enthousiaste reacties te lezen en spoort me alleen maar meer aan om te schrijven(flower)

Oh, en nu zal er nog niet veel van onze geliefde professor Snape in voor komen, maar het komt vanzelf (:

Reacties (3)

 • GossipGirl21

  Mooi goed bezig

  1 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Nawh, dan moet ik snel doorlezen.

  We want Snape! We want Snape!
  We want Snape to be kind!

  2 jaar geleden
 • Muizlet

  snel verderrrrrr

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik heb alweer een enorme voorraad aan hoofdstukken en bij getypt, dus dat zal zeker goed komen ;p

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen