“Waking up the morning and i feel phil diddy”
– K€[email protected]

RITA POV
Ik hou de krab goed vadst en ga denken waar ik Schork om hem een te brengen. En dan weet ik het weer want zijn geeste been natuurlijK! En ik wandel naar het zieke huis met mijn arm om zen krab. Na even lopen ebn ik er denk ik want ik kan het niet goed zien want er is allemal vette rook en zo en dan loop ik er door heen en dan zie ik nog niet het ziekenhiso want alles is in gettstorpt en wegverbrant. IEdereen is buiten en sommige met een gebroken been of arm! Wietkse en Schruk en Roy en de Leraar en de dokter zijn vrouwe mMarijek die vrouw die vroeger de ginoloog was en een meisje met een wont op haar hoofd het is Dries die ik heb aangeredne!
Maar wat is niet zie is Schork! Wat is er aan de hand dan! Ik twijfel of ik erheen wil lopen want straks is Dries hel boos dat ik haar omgereden reed met de auto van Ambeir!
Maar dan wort ik gezien door Roy de vader van Dries die is mischien nog bozer wan het is wel haar dochter!

ROY ROTIP OV
Er is wwer vet veel aan de hand ik weet nie waar te berginnen. Iederen is maar gewon uit het raam gespronge want er was brand en dan breek je liever een been of een arm dan dat je verbrant levent want dat is Schork met de matronzen nu wel aan het doen maar die zijn stoer van de oolrlog dus dat kan dan wel . andere mensen hebben wel hun arm of bene gebroken van het springen uit het raam zoals ik ok pijn heb aan mijn knie nu van al het springen.. maar wat zie ik dan nu daaar tusen de rook? Het is rita die vriendin van Dries men dochter! Ik roep haar.
“Ritta! Roep ik, kom gauw want er is weer van alles met onze handen, ik weet niet waar te bgerinnnen maar ik moet je toch erbij praten anders weet je niks.
En ik begin te vertellen bij het begin:
“Het begon allemaal toen er al meer was en toen was Dries de kat zoeken want die was kwijt en toen was in eens amber de bambos die aan het crossen ging met de auto door het park en die reedt zo over Dries heen ermee dus we zijn echt vet boos op haar! toen vloeg de ziekenhuis in de fik dus we zijn uit het raam besprongen behalve de Schork en die jongen enne hm alle matrozen ik weet niet hoe ze heten allemal. Snap je? En ze knikt.

RITA POV
Wat een opluchting dat ze dneken dat Amber het heeft gedaan want ik ben toch boos op haar dus adn maakt het tog niet uit maar wel erg van alle brand in het ziekenhuis en ook dat ik helemaal hierheem kon en dat Schork nu ook aan het levende verbrandden is want ik hout toch van hem ook al is het niet mijn vader. Ik meot hard huilen en alle tranen vallen op de krab die maakt geluidjes met zijn schaarsarmen “klick klick klick klick” alsof ij iets wil zeggen maar ik spreek dat niet.

Ondertusesn bij het hiuze van Roy de Roti
COMISENARES POV
We zijn al zoooooo lang aan het blusen ik heb eigenijk een pauze nodig maar er komt geen eind aan men zicht. Het lijkt nog sterker te zijn en dan zie ik aleen maar meer rook als of het voor niets lijkt te zijn. Van alle kantne. Maar de telefoon gaat en ik neem op.
“Verdraaie! Roep ik door de horn, het moet wel heeeel erg belangenrijk zijn wil jij mij bellen ter wijl ik sta te blussen! Ik ben toch niet van de hobbie brand weer ik ben een beroepen man met heel veel werk dus als et iets is dan zeg het!”
Het is van de Leo zegt hij en zegt; ‘sory dat ik je moet storen maar er is weer van alles an de hand in dipjedip.!”
Dan ik zeg dan tegen hem: Ja hallo ik ben de comsiasres dat weet ik heus wel.
“Ja maar nog meer zegt hij dan en ik vraag waarom. Dan zegt hij ik wou eigenlijk Theo bellen dat is mijn man maar die heb ik toch een beetje mot mee en omdat er nu grootse handelingen zin bel ik u maar.””Zeg maar jij”
Jij.
Zegt Leo en ik bedank hem.
Dan begint hij te vertellen dat het park in de brand staat en dat hij niet weet hoe dat komt en dat er alemaal koele strepen in de brand zijn en dat ze nu ook an de bomen beginnen te smeulen. Dan komt de overmaat en zegt hij dat zijn dochtker bewustgeloosd is enzo. “wat nee” roep ik en ik roep mijn manmen en vrouwen bij elkaar voor beraat van de verdeling omdat er mensen naar het park moeten maar dan gaat de telefoon weer!
“HALLO IS DIT LEO?” vraag ik omdat ik dat wil weten. Maar het is Marijke van de ziekenhuis ze klinkt paneik. “Er is allemaal handen gebroken! Zegt ze en ik zeg dan “breng ze naar het zieken huis want jij bent de dokter verdorie stoor mij niet er is van alles bezig nu!!!!” “Dat kan niet!!!!! roept Marijke luidt door de horens en mijn oren suisen.” “De ziekenhuis is in de brand gevliogen en mijn handen zijn ook gebroken van al het springen uit het raam!” “WAT ook een brand’, en ik zucht. Ik roep nog een keer mijn mannen en vrouwen van de brand weer er bij om te verdelen maar dan gaat wéér de telefoon! Ik zucht en wil niet op nemen maar het is mijn taak dus ik neem hem.
“Zeg me dat je goed nieuws komt om te brengen, vraag ik aan de telefoon maar de telefoon zegt echt angt aan jagend dingen terug. Namelijk:
“Ik ben Brutus en ik ben ontslnapt uit de gevangenis fort dus bereid je maar voor ik kom eraan en wreken!” “wat zeg je nu geef mij de bewaker an de telefon!” “Nee zegt Brutus die heb ik verslapt hahaha!” lacht hij gruwelijk. Ik wordt er bang van ik heb niet genoeg mannen hiervoor wat een toestande!

SVANPOV
Au mijnalles doet pijn en ik wort wakker en er zijn matrokzen en Schork we zijn helemaal naar beneden gedondert. Nu zitten we in een soort van kelder en dat is ellende want boven ons is brand en alle matrozen en Schork slapen van bewustenloos. Maar gelukig weet ik hoe ik moet over leven in een kedler want k doe dat al heel lang!
rreacteis?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen