Diezelfde dag


Tom POV.

Iets voor halftwee was ik thuis, maar Tess was er zoals gewoonlijk weer. Ik begon me direct al weer te irriteren.
De deur deed ik achter me dicht en ik liep de woonkamer binnen. Alleen Tess zat op de bank.
"Voor dat we gaan praten, wil ik eerst graag mijn huissleutel terug."
Tess schrok en greep haar sleutelbos vast.
"Dus het is echt het einde?"
"Ik dacht dat ik duidelijk was van het weekend."
Tess slikte.
"Geef me eens een goede reden om het uit te maken"
"Pardon?" vroeg ik verbaasd.
"Je zegt zoveel, maar ik kan er niet iets nuttig uithalen."
Ik ging op de bank tegen over Tess zitten en haalde diep adem.
"Laten we beginnen met de eerste dag van onze relatie…" begon ik. Tess keek me verdrietig aan. "We ontmoeten elkaar in een club, gaan meerdere keren naar bed en met die basis gaan we aantal weken later een relatie in."
"Wat maakt dat nou uit?"
"Ik heb je nooit goed leren kennen!" zei Tom. "Een paar weken later in onze relatie was er heel veel ruzie. Ik deed nooit wat goed. Je claimde me volkomen. Ik had geen eigen leven meer. Continue was je jaloers en maakte je overal problemen van."
"Je liet nooit wat van je horen," fluisterde Tess bijna, omdat ze waarschijnlijk moest huilen.
"Ik heb een band, Tess. Ik heb veel meer dan alleen jou. En ik wil zeggen dat ik hals over kop verliefd op je ben, maar ik denk dat ik nooit ben geweest."
Met die woorden sprongen de tranen in Tess haar ogen. Zij had overduidelijk wel echte, diepe gevoelens voor me en eigenlijk had ik haar al die jaren voorgelogen. Ik besefte me opeens dat het probleem niet alleen bij haar lag, maar net zo erg bij mij. Ik heb dit in stand gehouden, omdat ik het gevoel had dat ik vast ooit weleens echt van haar ging houden. Maar ik koesterde geen gevoelens voor haar.
"Je bent nooit verliefd geweest?"
"Ik heb je vast wel leuk gevonden, maar je karakter…" ik stopte even met praten, zodat ik de woorden goed kon kiezen. "Je was altijd zo negatief dat ik alleen maar dat zag."
Tess veegde haar tranen weg en keek toen strak vooruit. Ik voelde een jaloerse bui aan komen en ik wilde haar het liefst mogelijk nu uit huis krijgen, voordat de bom ontplofte.
"Waarom heb je dit twee jaar lang zo gelaten?" vroeg ze totaal onverwachts.
"Dat spijt me, ik heb geen idee. Ik weet dat het totaal niet eerlijk is tegen over jou. Ergens hoopte ik dat ik je vanzelf wel weer leuk begon te vinden en jouw woorden lieten me ook keer op keer geloven dat het goed ging komen."
"Waarom maak je het nú uit?" Tess keek mijn richting op en die bui, waar ik al zo bang voor was, die kon nu elk moment losbarsten.
"Omdat het me teveel aan het worden is."
"Nee." Tess lachte er cynisch achteraan. "Nee, dat is het niet. Je bent nu wel echt verliefd. Op die fucking Liz."
Ik ademde een keer diep in om niet gelijk compleet door het lint te gaan.
"Geef me een goede reden waarom dat zo zou zijn."
"Vanaf het moment dat je haar hebt leren kennen schijn je vrolijker te zijn. Er schijnt weer leven in je te zitten. Ik zie dat zelf niet, want bij mij verdwijnt dat direct, maar ik hoorde ze praten. Bill, Georg en Gustav. Ze beweren dat het beter gaat. En je bent de laatste tijd veel met haar. Ze is zelfs blijven slapen en vannacht…" Haar stem begon te trillen. Ik zag dat ze alle moeite deed om haar tranen weg te slikken. "Vannacht heb je bij haar geslapen."
Ik voelde me bijna betrapt toen ze al die dingen zei. Alsof ik continue vreemd was gegaan en dit is precies wat ze altijd deed. Ze bracht dingen alsof die ook echt zo waren. Situaties in haar hoofd waren hoe zij dacht hoe die waren en iedereen nam zij erin mee.
"Er valt nergens meer over te praten," besloot ik te zeggen.
"Dus je geeft toe dat je verliefd bent op Liz."
"Nee, ik moet niets van Liz en Liz moet niks van mij. Jij hebt een beeld over mij en Liz die nergens opslaat en ik ben er nu helemaal klaar mee. Je geeft me continue het gevoel dat ik vreemd was gegaan, terwijl ik niets met haar heb uitgespookt. Zij bleef bij ons slapen, op de bank, en die jongens hadden dat meer bepaald dan ik. Vanavond bleef ik bij haar slapen, omdat het uit is tussen ons. Ik had dat nooit gedaan als wij nog een relatie hadden. En weetje, Tess…" Ik ademde diep in. "Er is niks gebeurd, omdat ik niet verliefd ben op Liz!"
Ik stond op om Tess de deur te wijzen, maar wilde eerst dat ze mijn huissleutel eraf haalde.
"Ik wil eerst dat je die eraf haalt," zei ik tegen Tess die mijn huissleutel nu vasthad.
Ze deed wat ik wilde en gaf hem aan mij.
"Good luck met je nieuwe vriendin. Ik zie je vanzelf wel weer verschijnen als je spijt hebt dat je me hebt laten gaan."
Ik schudde mijn hoofd. Tess liep langs me naar buiten en deed de deur met een harde klap dicht.

Reacties (2)

 • Luckey

  Ik hang de vlag uit
  Tess is weg

  3 jaar geleden
 • Iskuane

  Goed zo... weg met Tess!

  laten we hopen dat het zo blijft.

  snel verder gaan hoor(flower)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen