Foto bij ~ Alyssia ~ Ravianna ~ Jenson ~

“Lisa!” Yasmins schelle stem komt van onder aan de trap en ik zucht geërgerd. “Wat?” roep ik terug terwijl ik mijn boek naast me op mijn bed gooi. “Ik moet van mama zeggen dat het eten klaar is!” krijg ik als antwoord en in de kamer naast me hoor ik een hoop gestommel.
“Eten!” Mijn tweelingbroertje Yorick komt langs mijn openstaande deur gestormd en duwt Amylle, mijn andere zusje, aan de kant.
“Yor, kijk uit je doppen” Roept ze boos terwijl ze een van haar sloffen achter hem aan de trap af gooit voor ze de achtervolging inzet. Haar lange blonde haren vliegen achter haar aan als ze de trap af rent. Gegil en geroep klinkt van beneden terwijl mijn familie zich klaarmaakt om te gaan eten. Ik zucht, maar kan een glimlach niet onderdrukken terwijl ik ook mijn weg naar beneden vind.
Ons gezin loopt rommelig rond de tafel heen terwijl er overal schalen en borden worden neergezet. Yasmin gooit lukraak bestek op tafel terwijl mijn moeder er mopperend achteraanloopt en alles recht legt.
“Yorick afblijven” Ze geeft hem ondertussen een klap op zijn achterhoofd als hij een stuk vlees uit de schaal pikt. Grinnikend likt hij zijn vingers af en gaat op zijn stoel zitten.
Voor het extra effect geef ik hem ook nog een klap voor ik naast hem ga zitten.
“Getver haal je haar uit mijn eten” Roept hij terwijl hij een van mijn lange, bijna witte, lokken aan de kant slaat.
“Je hebt nog niet eens eten, miepert” Ik vis een elastiekje van mijn pols en bind mijn haar in een dikke knot. Na jaren van laten groeien komt mijn haar nu tot halverwege billen en door de witblonde kleur is het wat mensen altijd het eerste opvalt aan mij. Pas daarna komt de donkere kleur van mijn ogen. Je kan het nog grijs noemen, maar op sommige dagen zijn ze zo donker dat het haast zwart is.
“Dag jongens” Mijn vader duwt de voordeur achter zich dicht en hangt zijn jas aan de kapstok.
“Dag Anya” hij geeft onze moeder een kus op de wang en woelt door Yasmins korte donkerblonde haren.
Eten bij onze familie, of leven bij onze familie in het algemeen, is altijd vol chaos en geroep. Maar de liefde voor elkaar is altijd aanwezig bij ons. Naast mijn twee jongere zusjes en mijn tweeling broer heb ik ook nog een zus van 25 die op drie dagen afstand bij de regering werkt. Mijn ouders werken ook bij de regering, maar in plaats van drie dagen hoeven zij maar drie uur te reizen. Ik zal waarschijnlijk ook bij de regering belanden, lees 100% kans dat ik daar eindig. Vanaf mijn 10e verjaardag krijg ik privé lessen in het ontwikkelen van mijzelf en mijn kracht. Tot nu toe ben ik de enige geregistreerde Donder in ons land, ergens aan de andere kant van ons land in een of andere uithoek is er ook een matchende Bliksem gevonden. Hij of zij zal waarschijnlijk net zoals mij al vanaf jongs af aan privé training hebben gekregen. Mijn toekomst is als het ware al voor me uitgestippeld, ik zal een baan krijgen bij de top van onze regering waar ik samen met de Bliksem onze krachten zal toepassen waar nodig is.
Donder en Bliksem, het machtigste en zeldzaamste duo aan krachten dat er in onze wereld bestaat.
“Hoe was het op school?” Yorick doet niet eens de moeite om te antwoorden, naar wat ik heb gehoord is hij er vandaag weer zes keer uitgestuurd en heeft hij de haren van een meisje uit zijn klas geknipt zonder dat ze het door heeft gehad.
“Zelfde als altijd” antwoord ik dan maar, naast mijn dagelijkse kracht, conditie, regering en intelligentie training heb ik ook nog verrassend nieuws gekregen. “Volgende week ontmoet ik de Bliksem” zeg ik nerveus. In de negen jaar training die ik heb gehad, zes dagen in de week, is het me er altijd op gehamerd dat ik een wederhelft had waarmee ik uiteindelijk samen mee ging werken.
Opwinding glinstert in de ogen van mijn ouders en over de tafel heen reikt mijn moeder naar mijn hand. “Wat leuk lieverd! Ik ben benieuwd” zegt ze enthousiast en Yorick port zijn ellenboog in mijn zij. “Gebeurd er eindelijk is iets nuttigs in dat leven van jou”
Voor hij nog iets kan zeggen heb ik mijn glas water over hem leeggegooid.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen