||Volturi Castle||||Dimitri Volturi.


In het Italiaans sprak Master Marcus verder, zijn donkere roodgloeiende ogen gleden van mijn zangeres naar mij en weer terug. Hij had zich recht gedrukt in zijn stoel en had zijn handen in elkaar gevouwen. Caius en Aro lieten de man zijn woordje houden, terwijl ze mijn zangeres in het oog hielden. Nieuwsgierig, zoals ik al doorhad dat het meisje was, keek ze de grote zaal door.
Haar mediumspringgreen gekleurde ogen waren gefixeerd op de witte marmeren tegels van de troonzaal.
Master Marcus, sprak mijn zijn emotieloze trage stem verder, waardoor ik mij weer op de man concentreerde.
Af en toe knikte ik op zijn woorden, waarna mijn ogen naar mijn zangeres gleden die inmiddels haar kleine tengere handje op de witte marmeren stenen vloer had gelegd. Een vreemd soort glans begon zich over de witte marmeren stenen te trekken, verschillende kreten die uit de mond van mijn zangeres kwamen vulde mijn trommelvliezen. Master Marcus, Aro en Caius hadden net als Felix, Jane en Alec hen ogen op het meisje gericht.
Op het moment dat de witte marmeren stenen vochtiger begon te raken stapte ik net zoals Jane, Alec en Felix op de trede van de trap, die voor de tronen sierde. Verbaasder dan ik al was, door het geen wat ik zag, verscheen er op de witte marmeren tegels een redelijk laagje ijs. Master Aro, hoorde je duidelijk naar adem happen, verbaasd bleef de man kijken.
Yinxy had de troonzaal in een ijsbaan veranderd.
Nog voordat de Masters konden reageren stond het kleine half vampier meisje op het ijs. Schavende geluiden van ijzers die het ijs schaafde vulde mijn gehoor. Sierlijk elegant bewoog het meisje glijdend over het ijs, als een prinses, alsof ze er geboren voor was. Ze een was met de ijsbaan die ze gecreëerd had. Vol verbazing keken we vanaf de tronen toe hoe het meisje over het ijs gleed.
Gegiechel gekir van vreugde was duidelijk te horen.
Een versnelling maakte ze waarna ze ineens in de lucht sprong en een vreemde as maakte en weer landde.
Master Aro begon te klappen in zijn handen, waarop Yinxy zich geschrokken omdraaide en met een vreemde beweging op het ijs klapte. Met een milliseconden stond ik naast Yinxy, hees haar recht. Een vreemde trek sierde haar lippen, het laagje ijs wat ze gemaakt had als ijsbaan liet ze verdwijnen. Master Aro begon breed te grijnzen, met zijn uitmuntende vreemde lach te lachen, Yinxy verlegen doch erg schattig begon te giechelen.
"Magnifico" riep Aro, klappend in zijn handen.
"Eccezionalmente potente" ratelde Aro, enthousiast verder.
Master Aro hield uitnodigend zijn hand naar mijn zangeres uit, waarop ik van haar naar Master Aro keek en weer terug.
Verbaasd, niet begrijpend keek ze naar zijn uitgestoken had, haar mediumspringgreen gekleurde ogen schitterde licht. Voorzichtig krulde ik mijn vingers rond haar kleine tengere handje en bewoog ik haar arm voorzichtig naar die van Aro zodat de man hem aan zou pakken. Zoals verwacht greep Master Aro gelijk gretig doch voorzichtig het tere kleine handje van mijn La tue Catante.
Viel de man in een diepe trans van een paar trage seconden.
Ongeduldig, niet begrijpend keek Yinxy van mij naar Aro en weer terug.
"Master Aro, Leggi i tuoi pensieri" begon ik het nieuwsgierige meisje uit te leggen.
Ze fronste niet begrijpend haar wenkbrauwen op, keek verbaasd naar Master Aro die haar hand voorzichtig los liet en kantelde vragend haar hoofd. Master Aro liet een lichte trage glimlach op zijn gezicht doorbreken en gaf het half vampier meisje een knipoog. Gegiechel vulde mijn trommelvliezen, als mijn hart op het moment nog had geslagen, had het vast een aantal slagen gemist.
Door alles wat ik van haar nu zag, hoe ze zich gedroeg, hoe rustig, kalm ze was begon ik steeds meer en meer voor der te vallen.
"Zorg dat ze wat te eten en drinken krijgt, spendeer je avond met haar" sprak Aro, blikkend van mij naar het meisje dat naast mij stond.
Zonder te antwoorden, begon ik stilzwijgend te knikken, tilde mijn zangeres van de grond en trok haar tegen mijn stenen ijskoude torso aan. In een versneld tempo had ik de troonzaal verlaten en liep ik met het meisje op mijn arm naar de keukens.
Vertaling Italiaans naar Nederlands

Magnifico: Prachtig.
Eccezionalmente potente: Uitzonderlijk krachtig.
Master Aro, Leggi i tuoi pensieri: Master Aro, leest je gedachten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen