VOEDSEL MET DIT WARME WEER!!!

Een aantal dagen na de ruzie was nog steeds de gefrustreerde, vreselijk benauwde sfeer te voelen in het huis. Mam had ons twee niets meer durven te vragen. June had ze zover gekregen om haar zo nu en dan te helpen, als tegen prestatie dat zei met haar vader zou gaan praten. Alsof dat zou helpen en haar straf zou minderen?
Niet, echt niet!!
De man had mij al meerdere malen alle hoeken van de kamer laten zien, nadat ik zijn dochter een klap of schop had verkocht die ze had verdient.
Zo had mam, die vent weer af lopen rossen, en leek het weer voor een aardige tijd goed te gaan.
Op school ging het niet heel erg veel beter, we trokken de schade die gemaakt was niet op meer, Sterre had haar up's en down's, zo was ze vrolijk en zo zat ze te huilen. Ze vond het verschrikkelijk dat ze een groot deel van haar voorsprong was kwijtgespeeld door het moederen wat ze heeft moeten doen. Daarnaast etterde haar klasgenoten Esmeralda en haar barbiepoppen, mijn zuster voortdurend.
Al leek Esmeralda eerder door mijn zus ondergesneeuwd te worden.
Deed het mijn zus toch wel iets, het gaf haar het gevoel haar verantwoordelijkheid te nemen.
De zorgen over te nemen, maar opdat als ze dat zou doen, zou ze zeker haar diploma niet meer halen.
Een zucht rolde over mijn lippen, nog een paar minuten en mijn laatste les was gedaan. Sterre zat te wachten in de kantine tot ik klaar was, zodat ik niet met het openbaar vervoer hoefde en ik toch nog tijd zou hebben om mijn huiswerk te maken. De laatste tijd was het voortdurend afhaal, mam kookte niet en als ze kookte liet ze het nog is aanbranden ook.
Dan gaf ze weer een van de jongste kinderen de schuld.
Over avondeten was de laatste tijd ook het een en ander tot discussie gekomen.
Het eetpatroon van mijn vele broertjes en zusjes ging naar de kloten en of was naar de kloten geholpen door mijn puberale moeder. Ze had nog altijd een relatie met de man die mijn zus had weg weten te treiteren. Maar keer op keer leek de man toch terug te komen, af en toe zich ook te moeien met June die de man dan een grote bek gaf en met kleine Fay, die haast niets van de man moest weten.
Echt eenvoudig had mijn moeder het niet voor zichzelf en haar kinderen gemaakt.
Sterre en ik wisten ons te redden, we maakte straks thuis ons huiswerk zodra we het gemaakt hebben zouden we de stad in trekken om buiten de deur te eten. We zouden niet eens meer de kookkunsten van ons moeder uitproberen, of überhaupt een hap proeven van de kookkunsten van haar vrijer. Waren volgens mij erg duidelijk geweest, wilde en moesten er niets mee te maken hebben.
Negeerde de vent zoveel we konden of kafferde hem uit en af tot hij vertrok.
Mam moest maar is begrijpen dat haar periode van flirt en seks voorbij was.
Als ze er niet naar wilde luisteren, moest ze het maar voelen.
De papieren waar pap ons over had ingelicht had ik allemaal al aangevraagd en opgehaald, zodat mam er nog niet gelijk lucht van zou krijgen. Het was een noodplan, de noodoplossing om onze toekomst te redden. En we wisten nu al dat als wij zouden vertrekken, June ook zou gaan gillen dat ze bij haar vader wilde wonen. Geloof het of niet, haar vader zou het nog voor elkaar krijgen ook.
Dan had ze alleen nog kleine Fay, en dat ongeboren of geboren monster dat ze opnieuw had uitgepoept. Dat ze wellicht zou verliezen, doordat ze de zorg toch niet op zich zou nemen.

Reacties (1)

  • Luckey

    Die moeder moet gewoon aangeven worden

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen