Foto bij 014 • Flashes of History

Severus Snape pov.

Mijn ogen gleden onopvallend over de vrouw hier voor me. Emma Lewis, mijn nieuwe assistente, stond achter een werktafel een potion te brouwen. Haar bruine, golvende haar was in een losse staart gebonden. Enige strengen haar waren los gevallen uit het elastieken bandje en ik nam in me op hoe haar vingers het achter haar oor schoven. In concentratie had ze haar onderlip tussen haar tanden gevangen, maar ik wendde mijn blik met een afkeurende trek rond mijn mond van haar af.
Haar aanwezigheid ontregelde mij. Sinds de dag dat Albus me naar zijn kantoor had geroepen een aantal weken geleden, voelde ik me oncomfortabel in mijn eigen omgeving. Mijn eerste reactie op het nieuws dat ik een stagiaire zou krijgen, was ongeloof, pure verbazing. Ik had jarenlang geen stagiair aangenomen, ik had daar geen behoefte aan. Maar toen Albus mij vertelde dat ik geen keuze had en dat het Lewis van alle leerlingen zou worden, was er een soort woede ontstaan.
Die woede was omdat ik nog steeds niet vergeten was wat ze geflikt had al die jaren geleden als zestienjarige. Ze had onherstelbare schade aangericht en had dat met een glimlach gedaan. Maar dat was niet de enige rede dat ik de woede voelde, het feit dat ik gedwongen was om akkoord te gaan met de situatie maakte alles erger. Eerlijk gezegd kon ik de extra paar handen best gebruiken, maar natuurlijk was ik te trots om dat aan te geven.
Ik liet mijn ogen weer op de vrouw voor me liet vallen, terwijl mijn haar als een gordijn voor mijn ogen viel. Ze droeg haar gewaad, precies zoals ik had duidelijk gemaakt dat ik wilde en krapte diep in gedachte aan haar sleutelbeen. Haar licht bruine ogen gleden vlot over de pagina's van het boek heen, gretig. Ze wilde alle informatie opslokken en opslaan.
De eerste dag dat ik les aan haar gaf had ik met moeite bekent dat de leerling die vijf jaar geleden de school verlaten had, uitgebloeid was tot een vrouw. Ik zou niet zomaar een kind lesgeven, maar een volwassen vrouw in het hoogtepunt van haar leven. Miss Lewis was altijd een van de slimste uit de klas geweest. Haar resultaten torende boven die van haar medeklas genoten, maar ze leek zich daar nooit al te bewust van te zijn. Hoe hoog ze ook scoorde, het moest en kon altijd beter. Een mentaliteit die ik kon waarderen, echter met moeite. Een Gryffindor die hoog boven mijn Slytherins scoorde voelde als een bedreiging aan en diende ook zo behandeld te worden.
Ze kon altijd op een nette manier tegen me in gaan, me terug op mijn plaats zetten, iets waar ik niet tegen kon. Ze leek vroeger ook nooit al te erg onder de indruk te zijn van mijn blikken of opmerkingen. Ze was een van de weinigen die niet weg deinsde als ik langs kwam, ook al heb ik gemerkt dat dat nu veranderd was. Dit had ik de eerste les gemerkt, de les waar ze haar gewaad vergeten was. Ze deinsde voor me weg, begon te beven als ik boven haar uit torende en kromp in een als ik mijn stem iets verhief. Ik vroeg me af wat daarvoor gezorgd had.
'Professor?' klonk haar stem en meteen hees ik mijn hoofd op.
'Ik herinner niet gezegd te hebben dat dit uur een spreekuur was, miss Lewis,' beet ik en ze liet voorzichtig haar ogen weer naar de ketel zakken. Ik kon zien dat haar potion een rust periode had van een aantal uur.
'Ik vroeg me alleen af wat ik moest doen in de tussen tijd?' vroeg ze alsnog en ik liet mijn veer zuchtend uit mijn hand vallen. Ik leunde achterover in mijn stoel en keek stil in haar ogen, net zo lang tot zij weg zou kijken.
'Verder werken aan het verslag,' zei ik en meteen schoot haar hand naar een rol perkament dat naast de ketel lag. Ik klemde mijn kaken op elkaar uit irritatie.
'Dat heb ik al af,' zei ze en ik gebaarde met mijn hand dat ze hiernaartoe moest komen. Vlug kwam ze naast mijn bureau staan, schoof het zwarte lintje van de rol af en legde de stukken perkament voor me neer. Mijn ogen flikkerde vlug over de woorden heen en bladerde door de stukken perkament heen.
'Te veel woorden, miss Lewis,' antwoordde ik honend en legde haar verslag terug op mijn bureau, waarna ik op stond en naar haar potion toe liep. Ik keek fronsend in de ketel en merkte weinig fouten op, zoals verwacht en trok mijn mond open om een opmerking te maken over haar rommelige werkomgeving.
'Potion is... in orde. Jammer genoeg is je werkplek net een zwijnenstal,' zei ik en keek haar met een zelfvoldane grijns aan.
Maandag was het school jaar weer begonnen en zat Hogwarts weer vol met leerlingen, waardoor automatisch mijn humeur daalde en dit werkte ik met plezier op haar uit.
Ze maalde haar kiezen op elkaar en sloeg defensief haar armen voor haar borstkas heen.
'Is het omdat ik zes jaar geleden uw voorraden vernield heb?' vroeg ze en dit verbaasde me. Ik had dit antwoord niet verwacht en was even mijn woorden kwijt. Hoe had ze het lef...
'Pardon?' vroeg ik met een waarschuwende ondertoon en ze tilde moeizaam haar ogen op van mijn bureau, naar mijn gezicht toe.
'Sinds dat ik hieraan kwam behandel u me onterecht. Ik krijg straf voor niks, dan zijn mijn snij technieken weer niet goed, nu is mijn werkomgeving niet in orde. Ik vraag me af, professor, wat zal er gebeuren als u niks meer kunt vinden om af te kraken?' Meteen verharde mijn ogen zich en rechtte ik mijn rug, waardoor ik nog langer was. Ik liep langzaam haar kant op, armen voor mijn borst geslagen en keek haar waarschuwend aan.
'Zo zo, hier is de Gryffindor lef, ik was al bang dat die verdwenen was,' zei ik zacht en bleef vlak voor haar stil staan, armen nog steeds voor mijn borst geslagen. Bijna meteen liet ze haar armen zakken en het duurde niet lang voor ze het lef verloor om me recht in mijn ogen te kijken. 'Ik stel voor om in het vervolg een andere toon aan te nemen, voordat je opzoek mag gaan naar een andere Potions Master,' zei ik en keek meedogenloos op haar neer. Haar lef leek omgeslagen te zijn en ik had een duidelijke, zware indruk op haar. Haar hoofd hing gebogen, haar ogen gericht op een hoogte dat leek op mijn knieën en haar hand frummelde ongemakkelijk aan de punt van mijn bureau. Haar hele houding was onderdanig, iets dat ik niet herinnerde dat bij haar hoorde. Echter was ze vastberaden en zette geen stap achteruit, hoe erg ik haar ook leek te beangstigen. Haar voeten bleven vastgelijmd aan de grond.
'Ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar ik ben geen kind meer,' zei ze, maar haar stem was oneven en niet overtuigend. Oh en of ik dat gemerkt had...
'Kijk me aan,' gromde ik, maar ik kreeg geen reactie uit haar. Ik merkte op hoe haar ademhaling aanzienlijk versneld was en dat haar onderlip bijna onmerkbaar trilde, maar toch zag ik het. Hoe kon het dat een vrouw die normaal altijd zo veel pit en vastberadenheid liet zien, zelfs toen ze nog maar elf was nu geen eens iemand in zijn ogen kon aankijken zonder te gaan hyperventileren?
Haar hand gleed naar het verslag op mijn bureau, in een poging om haar spullen te verzamelen, maar ik was hier nog niet klaar mee. Vlug schoot mijn hand uit naar haar pols en trok het stevig weg van haar werk en hield het vast in de lucht. Ze protesteerde maar licht, maar nog steeds bleven haar ogen voor haar gericht.
'Kijk... me aan,' siste ik. Onze lichamen zaten dicht bij elkaar, zo dicht dat er net aan een liniaal van dertig centimeter tussen paste. Ze opende haar lippen, bevend, maar er kwam geen geluid uit. Mijn geduld was op en ruw liet ik haar pols los.
'Eruit,' beval ik en zette abrupt een stap achteruit. Haar wenkbrauwen fronste zich, maar alweer kwam er geen reactie uit en ik voelde mijn woede nog meer opborrelen. 'Eruit!' Herhaalde ik mezelf en toen kwam ze in beweging. Rap verzamelde ze al haar spullen en voor ik het wist was ze mijn lokaal uit gevlucht met tranen over haar wangen en trillende handen.
Diep in gedachtes keek ik toe hoe deze briljante vrouw nog net niet weg rende en vroeg me af wat er gebeurd moest zijn om zulke heftige reacties op te wekken.


Bedankt voor het lezen!(flower)
Hoe is het met iedereen? Zijn er nog meer mensen die volgende maand hun examens hebben?
(Ik ben een beetje eenzaam en op zoek naar vrienden XD)

Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven hoor.

  2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Jep, ik heb examens, ik heb er geen zin in

  2 jaar geleden
 • Stoney

  Gelukkig heb ik net mijn studie afgerond dus geen examens meer! Als jij ze wel hebt heel veel succes deze dagen!!

  Oke nu ga ik weer verder lezen hehe

  Oh trouwens mijn gastenboek staat altijd open voor als je eens wil praten (bloos)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel! Ik las je reactie net pas sorryxD

   2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  JAJAJAJAJA dit gaat alvast de goede kant oppppp!!!!!!!!!!!

  2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Oh wat geweldig zo'n snape pov.
  Ik heb het heel druk gehad met mijn studie dus heb vijf hoofdstukken net gelezen, i hou van dit verhaal!
  En ik vind het echt cool hoe je beide personen in detail beschrijft!

  Haha examens... Nee daar doe ik niet meer aan;)
  Heb nu onderzoeken en scripties die ik moet schrijven:S

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Er zullen meer pov's van Snape komen:Y)Het duurde alleen even voordat er een kwam, doordat ik eerst een stabiel hoofdpersonage wilde opstellen:)

   Oh, massel :p Ik kijk er ontzettend tegen op joh
   Welke studie doe je?
   En bedankt voor je reactie(flower)

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Yeah leuk, ben ontzettend benieuwd. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de aardrijksunde docenten opleiding.
   Examens kunnen zo raar lopen, ik dacht dat ik een
   dikke onvoldoende had voor wis maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen. Als je tegen jezelf in de spiegel kan zeggen dat je er alles aan gedaan hebt en goed geleerd hebt dan is het zo. Heb je dat niet dan verdien je een shop onder je kont 😉
   Heb je nog moeite miss kan ik helpen

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh gaaf! Ik heb aardrijkskunde echter niet meer tussen mijn vakken zitten. 2 jaar geleden moest ik een profiel uit kiezen en kon kiezen tussen natuurkunde en aardrijkskunde, maar ik had voor natuurkunde gekozen. Achteraf had ik liever aardrijkskunde hahahha
   Maar ik was er nooit echt super goed in:)

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Haha vreemd genoeg had ik voor aardrijskunde het laagste punt van mijn examens 🙈
   Natuurkunde heb ik 4 jaar gehad en toen laten vallen, scheikunde daarentegen heb ik wel 5 jaar gehad. 1 voldoende gehaald, op mijn eindexamen 👌

   Heb je al een idee voor een vervolgstudie?

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hahaha scheikunde heb ik ook ja, dat gaat nu wel goed. Hierna wil ik verpleegkunde doen, na mijn eerste jaar propedeuse halen en dan naar de uni en voor basis arts studeren. Daarna verder met patholoog anatoom:D
   Het is heel wat, maar ik ben misschien van plan om (als ik slaag) een tussen jaartje te nemen. Er zijn een hoop dingen aan de hand en ik heb gewoon even rust nodig. En ik ben nog 17, iedereen op de kennismakingsdag wad al rond de 22! Nu kan ik nog een jaar niks doen, later gaat het niet meer:)
   Ik bedenkt me plots, je geeft leerlingen van mijn leeftijd dan les, of niet? Wel gaaf :p

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Wauw wat cool dat je die opleiding wilt gaan doen. Ik heb daar ook aan gedacht of bij de recherche. Weet alleen niet of mijn maag zo sterk is 😂
   De leerlingen die ik les geef zijn iets jonger geed brugklassers en tweedeklassers les.
   Haha meid, ik snap je volkomen met dat tussen jaar. Ik ben nu 20 en ben bijna klaar, met 17 begonnen. Ik moest toen een opleiding kiezen zodat in het oude stufi stelsel zat. Maar op zo'n jonge leeftijd is een jaartje ertussen uit niet verkeerd.

   Hoe ben je op het idee gekomen om die studie ge gaan doen? Niet echt een allerdaags beroep 😉

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Nou, de enige vakken waar ik daadwerkelijk interesse in heb zijn bio, geschiedenis en Engels. Ik wil geen docent worden, want ik heb dat geduld niet met kinderen XD, dus geschiedenis viel eigenlijk meteen al weg om wat mee te doen. Engels vind ik wel leuk en ben er goed in, maar wil daar niet mijn baan van maken. Toen bleef er bio over en ik ben al sinds ik klein was geïnteresseerd in het menselijk lichaam! Alleen na de basisarts opleiding moet je je gaan specialiseren, in bijvoorbeeld het hart, of longen of in de nieren, maar ik wilde niet een ding doen, ik wilde alles doen. Dus toen kwam ik op patholoog anatoom uit, waarbij je letterlijk alles van het menselijk lichaam moet weten:Y)
   En toen had ik een tv programma gezien over zo'n iemand en ik vind het zo ontzettend gaaf!
   Voor mijn pws (weet je wat dat is?) Heb ik de embryonale bloedsomloop onderzocht en heb daarvoor 3 biggetjes, 1 eekhoorn, inktvis, worm, sprinkhaan, vis en vogel ontleed XD Heb voor het hele onderzoek een 9 gehaald

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Haha jaa zeker weet ik wat een pws is, heb er zelf een 8 voor. Dat is echt cool. En ik hoop dat je het ook gaat lukken. En die stevige maag heb je zo te lezen wel.😃
   Ik ben nu erg nieuwsgierig, weet je nog wel programma dat was?

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh een 8 is zeker niet slecht! Waar deed je het over?
   En ik moet het even opzoeken dat programma XD het was wel de forensische kant van de pathologie, dus met moorden.
   Het programma heet: Dr. G: Medical Examiner
   Ik vond het geweldig om te kijken! Ik hou ontzettend van puzzelen en dat moet je daar mee doen

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Mijn pws ging over hoe kraanwater zich verhoudde tot mineraal water, de verschillen en overeenkomsten. Was best leuk met scheikunde, hebben we allerlei expirimenten gedaan en dan met mijn beste vriendin. En we zijn beide niet de handigste dus soms snuivelde er nog wel eens wat 😂😂
   Oeh thnx! Ik ga het programma zeker kijken. Ik hou van puzzelen in series, en in games natuurlijk. Zoals csi criminal intent heb ik op de xbox en all time favorite professor layton games 😊
   Kijk je ook veel misdaad series of dat juist niet? Omdat het niet echt "echt" is

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh dat klinkt eigenlijk wel ingewikkeld je pws, hahaha.
   Ik kijk eigenlijk nauwelijks tv, maar zo nu en dan wel een serie. Als ik wat kijk is het vaak misdaad, of het nou echt of niet echt is, ik blijk het leuk vinden. Dexter, bijvoorbeeld. Ben daar helemaal gek van. Ik lees ook super veel boeken en dat is vaak grotendeels misdaad/detective achtige dingen, zoals Dan Browns boeken of echte moord misdaad boeken:)
   Game je nog meer? Ik game namelijk ook redelijk wat XD

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   OMG ik hou van dexter heb 6 seizoenen binnen anderhalve maand gezien, toen ging dexter van netflix af en storte mijn leven zowat in. Gelukkig had mij tante een maand gratis videoland dus heb ik daar de laatste 2 seizoen op gebingwatched 😂
   Ik heb nu het eerst boek van dexter en het leest zoo makkelijk weg, ook al is het in het engels. 99% van de boeken die ik koop zijn moord/misdaad/thriller boeken. Ik game niet meer zo veel meer, mijn series hebben het weer overgenomen 🙈
   Ik heb GTA V, 2 Naruto spellen en een NCIS en CSI games en verder nog wat halo en dat soort games, die kreeg ik erbij van iemand toen ik de xbox kocht. Maar ik ben zeeer slecht in dat soort games 😅 verder heb ik wat games op de nintendo veel puzzel games en bijna alle spellen van professor layton.
   Wat game jij zoal?

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ohhh leuk! Ik zelf ben gestopt bij seizoen 5 met Dexter, ik hou nooit van eindes dus kijk series nooit af XD En het begon een beetje langdradig te worden, ook had ik de spoiler van het einde van de serie gezien, dus toen had ik geen zin meer om verder te kijken.
   Poeh, op het moment speel ik veel Far Cry 5 die net uit is. Voor de rest veel assassins creed and uncharted. Uncharted is echt amazing! Ook puzzelen en adventure, alles wel op de ps4
   Vroeger speelde ik ook wel gta v en call of duty en nog veel meer, maar ik game eigenlijk helemaal niet zo veel meer

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Haha ik herken me zo in dat ik nooit series af wil kijken, ik kan de laatste aflevering wel een jaar uitstellen ofzoxD
   Haha ja ik had iets op youtube gezocht en toen zag ik een dikke spoiler #oeps. Jaa gamen neemt veel tijd in beslag dat ik tegenwoordig niet veel meer heb 😅

   Heb je toevallig breaking bad gezien? Echt een geweldige toffe serie

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   PreciesxDik stel het ook altijd uit!
   (Ik hou van niks meer dan Harry Potter, heb alle films duizenden keren gezien maar de laatste maar 3 x ofzoxDhet is zelfs zo erg dat ik de laatste bladzijdes niet gelezen heb oops)
   Neeee breaking bad heb ik niet gezien. Hoor wel echt dat het goed is, maar heb niet echt de tijd / zin om zo lang te moeten focussen hahaha
   Ik geniet gewoon veel meer van schrijven en lezen. Ik heb ondertussen ook al bijna 50 hoofdstukken van deze story geschreven hehehe

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles


   Oeh breaking bad is toch wel een aanrader 😜
   Wow al 50 hoofdstukken dan mag je wel wat activeren 😉😉

   Als het een goede serie is dan vliegen de minuten voorbij dat heb ik gehad met Lucifer, house of cards en nu met bates motel 😅

   Misschien moet je toch eens de laatste bladzijdes lezen, je weet toch al wat het einde is haha 😉

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hahahaha ik weeeeeet het. Maar kijk, als ik schrijf en meteen upload kan ik niks meer veranderen en aangezien ik vaak ontevreden ben, wil ik het nog wel eens veranderenxD
   Als ik nu wat schrijf en 30 hoofdatukken later bedenk ik me wat dat veel beter zou zijn, kan ik dat nog veranderen:)

   Mijn moeder is echt verslaaft aan series, niet normaal. Ik ken heel erg veel series foor haar en lucifer is idd geweldig, net zoals bates motel die we thuis nu kijken

   En neeee ik wil het niet lezenxDals t goed ik ben ik geen eens langs de helft gekomen... als ik het uit lees voelt het ook echt als of het klaar is en dat wil ik nietxD

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Haha dat snap ik ook we dat je hier en daar nog dingen wil aanpassen, inspiratie overal😀
   hihi leukemoeder heb je zo te horen, zou het goed met haar kunnen vinden denk ik 😂
   Haha je moet het lezen wanneer jij dat wilt. *10 jaar later, neee ik wil het einde niet lezen * 😂😂

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Mijn moeder is inderdaad leuk:D
   Ik ben inderdaad bang dat ik het nooit ga doen hahahahah
   Ik heb wel vandaag de geillustreerde editie van the prisoner of Azkaban in het engels binnen gekregen. Het is echt prachtig :o

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Oeh cool. Dat is mijn favoriete deel uit de gehele serie. Laat me raden Snape is jouw favo karakter uit Harry Potter of nie? 😉

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Het is ook mijn favoriete deel!
   En natuurlijk is Snape mijn favo karakterxDanders zou ik niet al 4/5 jaar lang zo veek over hem schrijven ben ik bang :p
   Ik ben daadwerkelijk geobsedeerd met Snape en Alan Rickman, ik heb geen leven daar buitenxD

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   hihi ik vind Alan Rickman in love accually zo leuk. En snape is ook mijn favo karakter. Hij heeft iets mysterieus over zich heen.
   So sad he's gone 😢😢😢

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   I knooow ik vind het echt verschrikkelijk nog! Hij was zo geweldig en gwn ahhhh waarom :/

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Jaaa dat snap ik zeker! Ik heb dat ook nog met Chester Bennington 😢
   Beide geweldige mensen die veel te vroeg zijn gegaan.
   Maar ik heb dit verhaal, dus dat maakt het wel wat beter 😊

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Klopt ja, hij ook
   En naaahw dankje:D

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   waarom ben ik zo levenloos dat ik dit helemaal heb gelezen....hahaha

   2 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Hahaha lol, ach als je er maar plezier aan gehad hebt is het nog niet eens zo levenloos XD

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen