Foto bij 015 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik sloot de deur van mijn kamer stevig achter me dicht, legde mijn spullen op mijn bureau en plofte op het bed neer. Ik bracht mijn trillende handen naar mijn gezicht en veegde voorzichtig de tranen uit mijn ogen. Mijn knieën waren op getrokken tegen mijn borstkas aan en voor ik het wist kwamen er meer tranen. De tranen rolde vrij over mijn wangen heen en mijn hart zijn in mijn keel.
Ik was weg gevlucht van Snape's lokaal, ik kon het niet aan. De manier hoe hij boven me uit torende, hoe hij mijn pols beetpakte, het was te veel. Ik haalde haperend adem en keek stil over de bovenkant van mijn knieën heen.
Zo veel herinneringen spookte op dit moment door mijn hoofd heen, zo veel nare herinneringen. Herinneringen die ik wilde vergeten en achter me later, maar Snape leek ze telkens weer te kunnen opwekken. Het waren herinneringen over Jack, mijn ex. Mijn gewelddadige ex die last had van losse handjes en geen probleem had met kleineren en het beheersen van mijn leven. Hij had me verpest, hij was de rede dat ik als een of ander watje verstijfde zodra er wat gebeurde en ik schaamde me er dood voor. Wat moest Snape wel niet van me denken? Hij dacht waarschijnlijk dat ik hem expres negeerde en geen respect voor hem had. Het lukte me gewoon niet, ik kon hem niet in zijn ogen aan kijken, op dat moment vlogen er zo veel herinneringen door mijn hoofd heen dat ik nauwelijks door had wat er aan de hand was. Zijn stem werd steeds harder, steeds ruwer en daar reageerde ik nog slechter op. Hij was dominant voor me gaan staan, armen voor zijn borst en torende hoog boven me uit. Ik kon nog steeds zijn vingers rond mijn pols voelen en bracht testend mijn vingers naar mijn pols.
Ik was een tweeëntwintigjarige vrouw, een Gryffindor, maar kon Snape geen eens in zijn ogen aan kijken. Ik haalde zacht mijn neus op en schudde mijn hoofd.
Hoe moest ik morgen hem weer onder ogen zien? Het was vandaag vrijdag, maandag was het schooljaar begonnen en zat Hogwarts vol met leerlingen. Elke vrijdag avond en zaterdag had ik privélessen van Snape en ik keek niet uit naar morgen. Wat moest ik tegen hem zeggen? Moest ik doen als of er niks gebeurd was?
Ik stond gefrustreerd op van mijn bed en liep naar de badkamer toe, waar ik de kraan openzette om het bad te vullen. Ik moest me ontspannen, ik maakte me te druk om niks. Jack was er niet meer, hij kon me hier op Hogwarts niks doen. Ik had tot nu toe al twee brieven van hem ontvangen, had de eerste globaal gelezen en de tweede had ik nog geen eens open gemaakt. Hij wilde me weer zien, wilde het goed maken en vertelde dat het hem speet en dat hij zijn problemen had opgelost, maar ik geloofde er niks van. Hij was manipulatief, hij zorgde ervoor dat je mentaal naar de klote ging zodat je afhankelijk van hem was en wanneer de spanning te hoog op liep kon hij zijn handen niet thuishouden. Ik was negentien toen we begonnen te daten, twee jaar lang tot ik vorig jaar de knoop had door gehakt.
Zuchtend trok ik al mijn kleding uit en keek vermoeid in de spiegel. Mijn bruine ogen waren met bloed door lopen en mijn ogen waren gezwollen. Mijn wangen waren rood en ik veegde nogmaals een losse traan van mijn wang af. Ik zou morgen gewoon mijn excuses aanbieden en mijn mond houden voortaan.
Ik besloot om mijn gedachtes ergens anders naar toe te leiden en stapte het warme bad in. Genieten voelde ik de spanning in mijn spieren loslaten en sloot mijn ogen.
Het school jaar was begonnen en ik had met alle professors even gepraat. Over het algemeen werd ik positief op gevangen, veel waren blij om weer eens een leerling onder de docenten te zien. Ik had alleen professor Moody nog niet apart gesproken, maar elke keer als ik hem aan keek voelde ik me ongemakkelijk. Het bleek dat hij de leerlingen de drie unforgivable curses liet zien en ik vroeg me af of dat toegestaan was. Voor de rest kwam hij over als een prima docent, hij had duidelijk genoeg kennis over het vak.
Ook had Albus aangekondigd dat het Triwizard Tournament dit jaar op Hogwarts gehouden zou worden en ik keek er ontzettend naar uit. De Beauxbattons en de Durmstrangs zouden ons komen vergezellen over een paar weken. Een leerling van elke school zou deelnemen aan het tournament en ik kon me nauwelijks inbeelden wat voor opdrachten er zouden komen. Albus hield zijn lippen stijf op elkaar en wilde niks laten schieten over de opdrachten. Niet alleen de leerlingen werden in spanning gehouden, de docenten, en ik, ook. Niemand wist iets en als er wat gevraagd werd aan Albus, haalde hij met glinsterende ogen zijn schouders op.
Ik glimlachte en liet mijn handen losjes door het sop gaan. Ook al verliep de gang van zaken niet zo goed met Snape, de rest kon niet beter. Mijn planten begonnen eindelijk het goed te doen en het begon al aardig vol te raken. Ik was zeer tevreden en trots op mijn werk. Pomona vond ook dat het er goed uit zag en had nog een aantal zaden gegeven. Zaden van planten die aan het plafond moesten hangen, omdat hun wortels in de lucht moesten hangen. Ik had al zo'n ideeën wat ik daarvoor zou maken, ik moest alleen even de tijd ervoor vinden. Mijn rooster was namelijk redelijk druk, maandag, dinsdag en woensdag had ik Herbology, echter maandag alleen de ochtenduren. Vrijdag avond en zaterdag was voor Potions, dat hield in dat ik maandag middag en avond, donderdag, vrijdag ochtend en middag en zondag vrij had. Als je het zo bekeek stelde het nauwelijks wat voor, maar ik moest ontzettend veel verslagen schrijven. Ook had ik nog de last van ingrediënten die ik voor Snape moest produceren en dat was een race tegen de klok. Ik had nog een paar dagen voordat hij alles nodig had en ik dacht dat ik het net op het randje zou redden.


Van wat voor muziek houden jullie? Ik hou ontzettend erg van jaren 80/90 muziek. Rock, pop, disco, eigenlijk alles wel(flower)

Reacties (6)

 • GossipGirl21

  Een goeie schrijfster hoor.

  1 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Muziek waar echt muziek inzit, soort van niet muziek wat alleen een beat is.
  Ik vind veeeeeeel muziek leuk.
  Snaoe moet excuses aanbieden!

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Goed stuk!
  Vooral hoe ze over elkaar denken(Y)

  Waar ik het meest van hou is rock/metal, maar je kunt me net zo goed een nummer van Chopin voorzetten, in het val van muziek smaak is die van mij erg breedxD

  1 jaar geleden
 • Muizlet

  weer een fantastisch leuk hoofdstuk!

  eehh jaaa, goede vraag. Alles wat op de radio komt en waar ik leuk op kan dansen eigenlijk.

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankje! En ja, dat heb ik enig sinds toch ook wel:)

   1 jaar geleden
 • Maim

  Ik hou van pop!

  Mooi stukje dit

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen