Aella keek naar de gang. Hayes stond met zijn neus tegen de glazen wand gedrukt, hoewel ze betwijfelde of hij iets kon horen of zien. Ze richtte zich weer tot Loki. Ze voelde zich uitgewrongen, doodmoe, en de angst dat ze wéér niet in slaap zou vallen, dreigde haar te vermorzelen. Ze had gehoopt hier antwoorden te vinden, maar er kwamen alleen maar meer vragen in haar naar boven.
      Ze liet haar armen slapjes langs haar lichaam hangen. Tranen verdrongen zich in haar ogen. Teleurstelling greep haar bij de strot. Deze man zou haar nooit helpen, ze hoefde hem niet eens te kennen om te weten dat mededogen niet door zijn bloed stroomde.
      ‘Wil je me alsjeblieft met rust laten?’ Ze staarde naar de grond. Haar bewustzijn begon weer weg te glippen. Weer naar die vreselijke plek, naar het domein van de dood. Haar vingers klemden zich om de rand van het bed.
      Er verstreken zeker vijf minuten, waarin ze naar de witte vloer staarde. Langzaam zag ze hoe bloed haar gezichtsveld binnengleed. Plassen bloed vormden zich, waarin ze haar eigen verwrongen gezicht herkende. Ze schudde haar hoofd. Het was niet echt, het was weer een macaber spel van haar brein.
      Bij het schudde van haar hoofd tilde ze haar hoofd ietsje op, waardoor ze hem zag staan. Roerloos, nog steeds in de kamer. Ze was ervan uitgegaan dat hij stilletjes in de lucht was opgelost, maar dat was niet zo.
      Even sperden zijn ogen zich toen hun blikken kruisten. Schrok hij? Zijn spottende grijns was verdwenen en heel even dacht ze pijn in zijn ogen te lezen. Voordat ze zich daarvan on overtuigen, haperde zijn verschijning alsof een televisie storing had en daarna was hij verdwenen.
      Een beetje verloren bleef Aella op bed zitten, niet wetend wat ze hiervan moest denken. Nu ze alleen was, vingen de hartverscheurende klaagzangen weer aan. Aella liet zich erdoor meeslepen. Tussen alle heftige indrukken die ze vandaag had opgedaan, voelde dit nog het meest vertrouwd.

Aella was tot op het bot verkild toen ze bijkwam. Ze lag op de grond. Haar gewrichten brandden en ze kwam tot de ontdekking dat haar hoofd bloedde. Het begon steeds meer op een epileptische aanval te lijken. Was dat wat er werkelijk aan de hand was? Was ze toch ziek?
      ‘Dat zag er niet zo fraai uit.’
      Met een ruk draaide Aella haar hoofd opzij. Loki zat overdwars op haar bed, met zijn rug tegen de muur.
      ‘Heb jij gewoon toegekeken terwijl ik…’ Van ongeloof kon ze niet uit haar woorden komen.
      Loki haalde zijn schouders op. ‘Ik was benieuwd wat er zou gebeuren.’
      ‘Wat ben je ook een hond,’ gromde ze.
      Hij trok een mondhoek op, maar de blik in zijn ogen was staalhard. ‘Je bent dus niet goed bij je hoofd. Dat verbaast me niet echt. Ben je daarom naar ons toegekomen. In de hoop dat wij je met onze goddelijke krachten konden helpen?’
      ‘Ik heb geen seconde gedacht dat jij me zou gaan helpen.’
      ‘En toch zit ik hier. Als enige.’
      Aella trok een grimas. Dat was een pijnlijke waarheid. Ze slaakte een zucht en wendde haar blik af. Ze werd onrustig wanneer ze naar hem keek. ‘Een paar weken geleden sloeg de bliksem in me. Sindsdien heb ik niet meer geslapen, heb ik goede reflexen en kan ik blijkbaar deuken in een ruimteschip slaan.’ Ze zuchtte. ‘In het begin hoorde ik stemmen van mensen die sterven, tegenwoordig zie ik ze ook en blijkbaar krijg ik ook toevallen.’
      Eindelijk keek ze naar hem op. De fascinatie in zijn ogen was om te kotsen. Ze wenste dat Hayes er zat, die meelevend een hand op haar schouder had gelegd. Maar Loki deed alsof dit iets was waar ze blíj mee moest zijn.
      ‘En wat doe je hier?’ vroeg hij.
      ‘De stemmen brachten me hier naartoe.’
      De blik in zijn ogen veranderde, alsof hij haar niet langer voor gek kon verklaren. Hij staarde haar peinzend aan. Zijn gedachten maalden, dat wist ze zeker.
      Waar denkt hij in vredesnaam aan?Reacties (6)

 • Altaria

  Wat een geweldig hoofdstuk i love it!

  2 jaar geleden
 • liesje88

  Leuk verhaaltje, je leeft echt met de personen mee... ik ben erg benieuwt naar het volgende hoofdstuk en
  wat er verder gaat gebeuren.

  Ik krijg het gevoel dat Loki wel eens iets "goeds" ( op slechte manier dan ) gaat doen... en wat Hayes betreft dat is nog steeds een raadsel voor mij dan.

  2 jaar geleden
 • Vasya

  Ik ben ook echt heel benieuwd wat Loki zijn volgende move gaat zijn c:

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Loki is nu... ietsje ietsje... beter...?

  2 jaar geleden
 • Trager

  Ik wil het wetennnnn

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen