Foto bij 016 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Lichtelijk nerveus stond ik voor de gesloten deur van Snape zijn lokaal. Ik had mijn hand opgeheven en klopte op het hout, maar ik kreeg geen antwoord. Nogmaals klopte ik aan, en fronste mijn wenkbrauwen. Het was niks voor Snape om te laat te zijn, waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. Ben ik te laat? Ik viste vlug een zakhorloge uit mijn gewaad en klapte het open, maar ik was meer dan op tijd. Nog vijf minuten tot we officieel zouden beginnen, maar hij leek niet in zijn lokaal te zitten. Na een aantal minuten gewacht te hebben, begon ik te twijfelen aan mijn zakhorloge. Was het kapot? Fronsend keek ik neer op de wijzers, schudde het kleine apparaatje testend en tikte met mijn nagel tegen het glas aan.
'Nee, het is niet stuk,' klonk de ijzige stem van professor Snape. Geschrokken haalde ik diep adem en keek met grote ogen op naar de man voor me. Ik had alleen weinig tijd om een reactie te geven, want hij hield een stapeltje brieven omhoog, recht voor mijn neus. Fronsend keek ik ernaar en zag mijn naam in een bekend handschrift staan. 'Ik werd opgehouden door een zekere, kleine bruine uil. Herinner je je die nog?' vroeg hij en mijn ogen vergrotte zich. Hij meende toch niet te zeggen dat hij mijn brieven van Jack ontvangen had? De verbazing droop van mijn gezicht af en ik vroeg me af hoe dat kon.
'Ja, maar hoe kan het dat u ze ontvangt?' vroeg ik zacht en keek vragend in zijn donkere ogen. Hij hield zijn stem laag en rustig, waardoor ik mezelf ook rustig kon houden.
'Ik neem aan dat jij niet toegankelijk was en aangezien ik jouw mentor ben en dus verantwoordelijk, besloot de uil mij lastig te vallen in mijn kantoor,' zei hij en ik pakte de brieven uit zijn hand. Het waren twee brieven, de een voelde wat dikker aan dan de andere en ik hoopte vurig dat hij het niet geopend had.
'Mijn excuses,' zei ik. Hij humde zacht en haalde het lokaal van het slot af. Ik stopte de brieven in mijn jaszak, ik zou ze toch niet openen dus maakte me geen zorgen of het zou kreukelen.
'We gaan vandaag iets anders dan normaal doen,' begon hij, terwijl hij met zijn wapperende gewaad naar het bord toe liep. Ik was nog geen eens gaan zitten en hij was al begonnen met schrijven op het bord. 'Het komende uur zal ik vertellen over de eigenschappen van ingrediënten en wat de weersomstandigheden voor effect kunnen hebben. Daarna mag je gaan, echter wil ik vanavond, na het diner, het verbodenbos in gaan om ingrediënten te verzamelen en ik wil dat je mee gaat,' zei hij en verbaast keek ik hem aan. Mijn handen stopte midden in de lucht met uitpakken van mijn spullen en keek vragend naar zijn zwarte vorm. We zouden het verbodenbos in gaan om zelf de ingrediënten te verzamelen? Dat had ik niet verwacht, zeker niet van Snape. Ik was verbaasd, maar niet op de slechte manier.
'Is goed,' zei ik knikkend en legde gretig mijn spullen klaar, waarna ik over begon te nemen wat hij vertelde. Al snel had ik weer drie pagina's met aantekeningen gevuld en tevreden keek ik ernaar.

Later dezelfde dag maakte ik mijn weg naar beneden. Het diner was een half uur geleden afgelopen en ik had vlug comfortabele kleding aan getrokken. Gelukkig had Snape duidelijk gemaakt dat ik niet verplicht was om een gewaad aan te trekken. Het zou namelijk een redelijk zware tocht worden en een gewaad kon dan erg hinderlijk zijn. Hij had vooral stevige, comfortabele schoenen geadviseerd en dat was geen probleem. Mijn zwarte Dr. Martens waren meer dan geschikt voor de job. Ik had nog een spijkerbroek aan met een bordeauxrode, gebreide sweater en mijn grijze, wollen trenchcoat er overheen. Ik had mijn stok in de mouw van mijn jas zitten en liep enthousiast de trap af, richting de ingang van de school. Daar zou Snape wachten had hij gezegd en toen ik eraan kwam lopen, stond hij er al. Zijn kleding verbaasde me. Het week niet veel af van wat hij normaal had, alleen het was toch een tikje anders. Hij had dezelfde zwarte broek en schoenen aan als normaal, hij droeg, net zoals mij, een gebreide sweater aan, zwart natuurlijk. Voor de rest nog een simpele, langere jas.
'Goede avond,' zei ik en hij knikte kort. Glimlachend liep ik naar hem toe en hij trok een wenkbrauw op toen hij me zag. Zijn ogen gleden langzaam over mijn lichaam heen, waarna hij zuchtte en gebaarde richting de opening van de deuren.
'Dames eerst,' zei hij monotoon en trok kort zijn mondhoek op. Terwijl ik ongemakkelijk door de deur heen liep, de koele lucht in, voelde ik zijn ogen me volgen. Bij zijn woorden voelde ik onder in mijn buik wat bewegen, rond wroeten door mijn lichaam en toen hij zijn mondhoek op trok werd het er niet beter op. Het was een vreemd gevoel en ik wist niet tot wat ik het moest interpreteren. Ik besloot het voor nu te negeren.
In stilte liepen we naast elkaar richting de rand van het verbodenbos. De lucht was donker en helder, honderden sterren blonken en de maan scheen trots op ons neer.
'Professor?' vroeg ik en keek op naar zijn gezicht. Hij humde, maar hield zijn ogen op het pad voor ons. In de verte was Hagrids hutje te zien en daar zouden we het bos betreden. Dat gedeelte was het minst begroeid en was het makkelijkste om te gebruiken om hoger op te komen. De ingrediënten die we zouden oogsten waren planten die gevoelig waren voor het maanlicht en waar kon je die beter zoeken dan hoog boven in het bos? Op verschillende plekken in het bos waren er heuvels en we zouden dus veel lopen en klimmen. Een lange, vermoeiende avond stond ons te wachten.
'Ik wilde me nog verontschuldigen voor gisteren,' zei ik en nu draaide hij wel zijn hoofd mijn kant op. Zijn donkere ogen scande argwanend mijn gezicht, maar toen hij niks verdachts kon vinden op de oppervlakte van mijn huid, keek hij weer voor zich.
'Zorg ervoor dat het niet nog een keer gebeurd,' bromde hij en ik knikte, waarna er weer een zware stilte viel.

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  O haahaa leuk

  2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Awh they like each other.
  Maar Snape is nu alleen aangetrokken door haar lichaam, maar dat moet anders worden.

  2 jaar geleden
 • Muizlet

  Een vreemd gevoel.... Huhuh:D

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hahahahahaha wat zou het nou zijn hmm(dance)

   2 jaar geleden
 • Dominhe

  Je schrijft echt geweldig! Snel verder:)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Bedankt! Ik ben blij dat je het leuk vind:)(flower)

   2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Oeh ik heb zo'n idee dat er iets staat te gebeuren in het bos...
  Snel verder
  Love it(flower)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hehehehe:Y)
   En dankjewel!(flower)Het is enorm motiverend om telkens zulke leuke reacties te lezen:D

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   oh oh hahaha

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen