Foto bij 018 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Met een brede glimlach zat ik op de tribune van de quidditch pitch, terwijl ik geïnteresseerd de leerlingen voor me bekeek. De Slytherin leerlingen waren aan het oefenen voor de opkomende wedstrijden en ik was geamuseerd toe gaan kijken. Vanuit mijn kamer viel het me op dat leerlingen voor het eerst dit jaar weer aan het vliegen waren en ik kon me zelf er niet van weerhouden. Ik was meteen met een boek naar beneden gelopen, richting de pitch en had plaats genomen op een van de tribunes.
De zon scheen fel, maar ik had er geen last van. Ik droeg een licht gekleurd T-shirt met de naam Aerosmith er op en een simpele broek. Ik was niet iemand die veel om tuttige dingen gaf, ik hield van simpel, maar verzorgd. Doordat het redelijk hard waaide, wapperde mijn shirt en had ik totaal geen last van de zon die vol op me stond. Ik vond het heerlijk, ik ontspande ervan.
Het boek dat ik had mee genomen lag verlaten in mijn handen en ik bekeek het Slytherin team nauwkeurig. Vergeleken mijn tijd op Hogwarts waren ze niet veel veranderd, merkte ik op. De tactieken waren nog steeds hetzelfde en ze vertrouwde op hun brute kracht, in plaats van talent. Blijkbaar was het Gryffindor team ontzettend goed de afgelopen jaren, allemaal door Harry Potter. Ik moest hem nog in actie zien, maar ik hoopte dat de verhalen waar waren. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Gryffindor mijn eerste jaar al zou winnen en Slytherin verslagen zou worden.
'Probeer je de tactieken van mijn Slytherins te bespioneren?' Verbaast keek ik op in het grijnzende gezicht van Snape en glimlachte kort.
'Goede middag professor,' zei ik en hij humde, waarna hij op dezelfde bank plaats nam als waar ik op zat. Hij keek naar het schouwspel voor ons, terwijl het zonlicht op ons neer scheen. Mijn huid had ik altijd erg bleek gevonden, maar dat was niks vergeleken die van Snape. Ik keek beduusd naar zijn ogen die rustig het spel voor ons volgde. Zijn ogen... Het licht zorgde ervoor dat de normaal zwarte poelen een stuk lichter werden, zijn ogen waren adembenemend...
'Klaar met staren, miss Lewis?' vroeg hij met zijn gewoonlijke, diepe stem. Meteen keek ik weg, maar ik zag nog hoe hij zijn mondhoek op trok.
'Sorry, professor. Ik vroeg me alleen af hoe u het vol hield in de zon met zo'n gewaad,' zei ik in een poging om te maskeren dat ik aan het staren was.
'Magie,' antwoordde hij met nog dezelfde grijns op zijn gezicht. Natuurlijk. Ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Wat moest hij wel niet van me denken, bedacht ik me en zuchtte zacht. Ik leek mezelf altijd wel voor schut te zeten zodra hij in de buurt kwam. Het was ongelofelijk.
Nog iets dat ongelofelijk was, was dat Snape daadwerkelijk naast me was gaan zitten. Een redelijk grote ruimte tussen ons, maar alsnog. Ik fronste mijn wenkbrauwen en keek nadenkend naar het spel voor me. Nu ik het zo bekeek, Snape leek de laatste tijd redelijk normaal te doen. Met normaal bedoelde ik dat hij mijn werk niet meer zo hard af snauwde als hij in het begin had gedaan. Hij was beleefd, nog steeds typisch Snape, maar gematigd. Het voelde als een enorme voortgang waar ik blij en tevreden mee was.
Plots leunde hij achterover en sloeg fronsend zijn armen over elkaar heen en kruiste zijn benen bij de enkels.
'Aerosmith?' merkte hij op en meteen vlogen mijn ogen zoekend naar de voorkant van mijn shirt. Op de voor- en achterkant stond in grote letters Aerosmith, een van mijn favoriete bands. Ik knikte en streek zelfbewust mijn shirt glad.
'Een muggle band,' merkte ik op en draaide me schuin naar hem toe. Zijn wenkbrauwen schoten omhoog en hij keek me zuchtend aan.
'Miss Lewis, ik weet dat het moeilijk te begrijpen is, maar ik weet heus wat Aerosmith is,' zei hij zuchtend en ik sloot kort mijn ogen. Zie je, deed ik het weer.
'Sorry, professor,' zei ik. Hij humde en schraapte zijn keel kort. Ik sloeg mijn boek dicht, stond op en trok meteen mijn kleding recht. 'Hoe dan ook, ik was van plan een bezem uit de kast te halen en weer eens een rondje te vliegen,' zei ik en ik had verwacht dat hij me dankbaar weg zou laten lopen, maar dat was niet de reactie die ik kreeg. Normaal merkte ik aan de manier hoe hij antwoordde en zichzelf droeg dat hij liever niet had dat ik tegen hem pratte en dat hij het geen probleem vond als ik weg zou gaan. Echter nu stond hij plots op en schudde zijn hoofd.
'Dat denk ik niet. Volgens mij was er een rede dat je niet meer toegestaan was tot het team,' zei hij en keek aanwijzend naar mijn rechterhand. Grimassend pakte ik het beet en haalde mijn schouders op.
'Ik heb al een paar weken geen last gehad,' zei ik en draaide me om, maar hij stopte me.
'Je hebt al jaren niet gevlogen, ik wil niet dat mijn Slytherins in gevaar komen,' bromde hij nu streng en vol ongeloof keek ik hem aan. Ik wilde ertegenin gaan, maar hij hield zijn hand omhoog. 'Ga ertegenin en ik zal je een week strafwerk geven, ik sta niet toe dat je jezelf en een dozijn andere in gevaar brengt,' zei hij en nu stonden zijn ogen serieus. Mijn mond viel open. Wat? Hij kon dat niet doen! Ik fronste mijn wenkbrauwen en zocht naar woorden die ik wilde zeggen, die hem vertelde dat hij kon oprotten en dat ik zou gaan, of hij wilde of niet, maar toen mijn ogen die van hem kruiste sloot ik mijn mond. Een warm gevoel trok bliksemsnel door mijn buik heen en mijn benen tintelde door het intense gevoel. Hij keek me strak aan en ik vond het moeilijk om zijn gezicht af te lezen. Heel kort zag ik een flikker van bezorgdheid in zijn ogen, maar het was zo snel weg dat ik het me makkelijk had kunnen verbeelden.
'Prima,' antwoordde ik kort en liep weg. Terwijl ik met een raar gevoel in mijn buik terugliep naar het kasteel, voelde ik constant twee zwarte ogen op mijn rug branden.


Bedankt voor het lezen!(flower)
Ik had een vraag voor iedereen, is het verhaal duidelijk? Zijn er dingen die niet duidelijk zijn? Dingen waar je nog vragen over hebt? Het zou kunnen zijn dat bepaalde dingen nog in de toekomst beantwoord zouden worden, maar misschien zijn er ook dingen die ik niet duidelijk genoeg over heb laten komen, terwijl dat wel de bedoeling was. Als dat logisch klink:Y)
Ik ben namelijk met schrijven van hoofdstukken al bij 57, dus dan kan ik checken of ik niks over het hoofd gezien heb, hahahaha. Of dat ik dingen in de toekomst duidelijker moet maken.
Ik hoor het graag! Alle vragen zijn welkom(flower)

Reacties (6)

 • GossipGirl21

  Mooi stukje hoor.

  2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Stop met het pesten van je lezers en zorg dat die twee zoenen!!
  Nu!

  2 jaar geleden
 • Stoney

  Vergeet mn reactie van net, aangezien je al bij 57 bent met schrijven pffff ACTIVEER voor ik begin met dreigen, and you dont want that.
  anyway ik vind het duidelijk en ik vind de manier hoe je schrijft en dingen verwoord heel erg fijn, props naar je schrijfskills!!

  DAARBIJ BEGINT HET BIJNA TE KOMEN EN IK KAN NIET WACHTEN EN HELAAS HEB IK NOG MAAR 1 HOOFDSTUK TE GAAN.(no_chears)
  pls help en activeer nog 1.... of 2...... (wbw)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Whahahahaha(A)
   Dakjewel!(flower)

   Hmmm, ik zal kijken wat ik kan doen qua activeren :p

   2 jaar geleden
  • Stoney

   yassss
   you're the best <3

   2 jaar geleden
 • Dominhe

  Alles is helemaal duidelijk, tenminste van mijn kant wel. Ik vind het zo leuk dat het allemaal zo langzaam gaat en niet opeens zo Pats boem, dat maakt het zoveel meer realistisch

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Gelukkig! Ik weet namelijk al wat er in de toekomst gaat gebeuren, vandaar dat het soms moeilijk is voor mij om te kijken of alles er in zit, omdat ik alles al weet. (Klinkt waarschijnlijk niet heel logisch:Y))

   En ik ben blij om te horen dat het zo realistischer is! Ik ben inderdaad altijd bang dat het te snel is, of te abrupt of out of character, maar dan ben ik soms ook weer bang dat het te langzaam gaat XD
   Als ik zelf een fanfiction lees geniet ik er ook veel meer van als het langzamer gaat en dat probeer ik dus ook met mijn verhaal te doen:)

   Dankje voor je reactie(K)

   2 jaar geleden
 • Lente2

  Voor mij is het duidelijk en zo niet dan vertrouw ik erop dat dat later in het verhaal wel zal worden, merk aan je manier van schrijven en schrijfstijl dat dat geen probleem is!

  57 wow goed bezig, kan niet wachten op de rest! Enige waar ik mee zit is het einde van Snape gewoon omdat ik weet dat dat gaat komen, maar dat weet je als je een verhaal over Snape gaat lezen. (Ofja dat is vaak zo, dan toch 🙂)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel!(flower)

   Hmmm, ik kan niet heel veel over zijn einde zeggen ben ik bang XD Ik weet al wat ik ga doen, maar ik zal het niet hier in de comments zetten, omdat sommige mensen het niet willen weten:)

   Dankjewel voor je reactie(flower)Vind het altijd zo leuk en lief allemaal:)

   2 jaar geleden
  • Lente2

   Ik wil het einde ook nog niet weten hoor:P

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik bedoel het einde van Snape, wat er met hem gaat gebeuren, het einde van het verhaal heb ik nog geen idee over XD Zo ver ben ik nog laaaang niet. Ik hou van lange verhalen:)

   2 jaar geleden
  • Lente2

   Ah okay mooi zo, ik hou ook van lange verhalen !!:D

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen