Kerstmis; het licht van de gekleurde kerstversiering weerspiegelde in de ramen en er hing een gecombineerde geur van rode wijn en dennennaalden in de lucht. Kerst was altijd mijn favoriete tijd van het jaar geweest.
Het warme en ontspannen gevoel dat mijn lichaam had overgenomen (met dank aan alcohol) veranderde al snel in bitterheid terwijl ik haar bekeek: haar blanke huid onder het maanlicht, haar goudblonde haren die op haar schouders rustten. Ze was beeldschoon. Ze bewoog zich zorgeloos en er stond een onbezonnen sprankeling in haar ogen.
      Ze rende zijn kant op. Haar lippenstift liet afdrukken achter op zijn gezicht terwijl ze haar armen rond zijn nek sloeg.
Ik draaide me om.
"What a wonderful surprise!" riep ze enthousiast terwijl ze zich op hem stortte. "You should've told me you'd be here! Lyla and I are out for our annual Christmas meal."
Oh God. Alsjeblieft niet, alsjeblieft niet- "You should join!"
Ik draaide me weer om en verving de frons die op mijn gezicht stond voor een neppe glimlach.
"Right Lyla?"
Zara gaf me niet veel tijd om te antwoorden. Ze ging dicht tegen Harry aanstaan en legde haar hoofd tegen zijn schouder. "Go ahead and tell the restaurant to change our table from a two to a three." Ze zag me twijfelen. "Go on!"
Jezus Lyla, stel je niet zo aan. Het is maar één maaltijd. Eén maaltijd.
Ik voelde zijn ogen in mijn rug branden terwijl ik naar de receptie liep. Hoe eerder dit etentje voorbij was, hoe beter.
      De ober deed niet moeilijk over de verandering en ik voelde me plotseling erg ongemakkelijk. Ik zou deze hele avond het derde wiel zijn.
Ik ging aan onze tafel zitten. Het bestek was gepoetst en het tafelkleed gestreken. Het was een sjiek restaurant. Een duur restaurant. Ik zou dit gewoonlijk niet kunnen betalen, maar Zara stond er ieder jaar op te betalen voor ons kerstdiner.
"Lyla, my favourite PA! What would you like to drink; it's on me."
Favoriete PA? Iemand is op tijd begonnen met de drankjes.
"Gin and tonic then thanks," glimlachte ik zwak naar mijn oogverblindende baas.
"I'm guessing you'll have a beer?" knikte ze richting Harry terwijl ze haar handtasje opende, op zoek naar haar portemonnee.
"Sure," was het enige dat hij antwoordde terwijl hij in de stoel tegenover me kwam zitten, waardoor ik me lichtelijk ongemakkelijk voelde. Hij hoorde tegenover Zara te zitten.
      Hij trok zijn jas uit en grijnsde naar me zodra Zara naar de bar liep. "Bet you didn't expect this."
"Well something tells me you didn't plan it."
"What makes you think that?"
Ik leunde achterover in mijn stoel. "Why would you deliberately plan to run into your partner-" Er verscheen een frons op zijn gezicht bij het 'p' woord. "And her PA. Who you don't like."
"I never said I didn't like you. We don't get on. There's a difference," ging hij tegen me in zonder me aan te kijken.
"It doesn't matter what you say Styles. Whether you like it or not, I have to sit here opposite you and smile when you talk, laugh at your crappy jokes and seem interested in what you're saying. You're dating my boss." Ik zag opnieuw dezelfde frons.
Hij liet zijn ogen over me heen gaan. "What else do you fake?"
Ik voelde mijn lichaam aanspannen en Harry grinnikte zachtjes om mijn reactie.
"Or has it been that long?" vroeg hij plagend.
Ik voelde het bloed naar mijn wangen stijgen.
"Would you mind if we didn't discuss my sex life? It's none of you business," mompelde ik terwijl ik nerveus mijn vinger bewoog over de rand van het glas water dat voor me stond.
"What else don't you want to discuss?" zei hij terwijl hij een fictief boek opende. "We can start a list." Hij trok een wenkbrauw naar me op en ik weerstond de drang om hem onder de tafel te schoppen. "Oh I know, change the list to things I'm not allowed to say!"
Ik zuchtte. "Why are you making this so difficult? Can't we just pretend for Zara?"
Hij deed alsof hij zijn denkbeeldige boek weglegde en knikte. "If that's what you want..." Hij keek op en er verscheen een geamuseerde glimlach op zijn gezicht. "Dear."
Nu wilde ik hem écht schoppen.
Hij lachte enkel om mijn reactie.
      "Right. One G and T, one beer and a chablis for me," grinnikte Zara terwijl ze de glazen neerzette. Als ze door bleef drinken zou ze over twee uur de weg kwijt zijn. Dat betekende dat ik het nog maar twee uur vol hoefde te houden voordat één van ons haar naar huis moest weten te krijgen.
      Ik nam een slok. Niet genoeg gin, te veel tonic. Ik glimlachte desondanks.
Sterker nog, ik glimlachte de hele avond; wanneer Harry een slechte grap maakte en Zara met hem flirtte. Wanneer mijn steak doorbakken werd geserveerd. Wanneer Zara knoeide op de nieuwe jurk die ik had gekocht van mijn bonus. Ik zette de hele avond dezelfde neppe glimlach op en tegen de tijd dat Zara dronken uitbracht, "I think... I-need-to-go... hooome," deden de spieren in mijn gezicht pijn.
      Harry sloeg een arm over haar schouders en begeleidde haar naar de uitgang van het restaurant.
De koude buitenlucht raakte mijn blote bovenarmen. Ik trok meteen mijn jas aan en wreef in mijn handen, in een poging het iets warmer te krijgen.
"Cab?" vroeg Harry terwijl hij zich mijn kant opdraaide. Hij liep nog steeds met een dronken Zara, die giechelde en tegen de kerstlampjes begon te praten. ("Oh hello there Mr Reindeer, how are you today?")
Ik schudde mijn hoofd. "My flat is just up the road. I'll walk."
Hij bleef twijfelend staan en wierp een korte blik richting het einde van de straat. "Will you be okay?" mompelde hij lichtelijk ongemakkelijk. "I mean, is it safe around here?"
"I've got a penknife in my bag. I'll be fine."
"Alright," antwoordde hij terwijl hij zijn schouders ophaalde, blijkbaar niet verrast om het wapen dat onschuldig onderin mijn tas lag. Hij hielp Zara de stoep af. Er lagen restjes van de kerstmarkt die vandaag was geweest; lege verpakkingen, inpakpapier en wax.
"And Reeves-" Hij draaide zich opnieuw mijn kant op terwijl hij Zara vast bleef houden. "Take this tissue." Hij overhandigde me een servet en ik fronste verward. "For the stain."
Zara was overenthousiast geweest toen onze toetjes kwamen en had wat van haar frambozensaus op mijn zilveren jurk geknoeid. Ik was verrast dat hij er aan had gedacht.
Ik glimlachte zwak. "Thanks Styles."

      Ik gooide mijn sleutels op de eettafel en ving een blik van mezelf in de spiegel. Terwijl ik bezig was geweest met het benijden van mijn baas, had ik niet door gehad hoe goed ik er zelf uit zag vannacht. Ik deed niet vaak moeite met mijn kleding, maar Zara was gul geweest en had me afgelopen maand een bonus gegeven, waarop ik mezelf had getrakteerd op een jurk. Hij was zilver en vrij lang - hij stopte net boven mijn enkels. Het decolleté had een kanten randje.
      Ik sleepte mezelf naar mijn goedkope bank en trok mijn jas uit. Terwijl ik dit deed viel er een servet op de grond.
Hij was lichtgeel met smalle streepjes. Er zat een stempel op met de naam van het restaurant.
Ik draaide hem om, verward over het feit dat ik een servet bij me had, aangezien ik me niet kon herinneren dat ik er een mee had genomen- "Take this tissue. For the stain."
De vlek in mijn jurk was inmiddels al vervaagd en zou er waarschijnlijk uitgaan na één wasje. Desondanks opende ik het servet om de lichte vlek op mijn borst weg te vegen.
      Ik gooide het servet op tafel en gaapte. Ik was wonderbaarlijk genoeg vrij morgen. En ik was van plan om uit te slapen.
Een paar jaar geleden lukte het me om de hele nacht op te blijven en de volgende dag zonder enige problemen te werken. Nu hechtte ik ontzettend veel waarde aan acht uur slaap en een kop koffie in de ochtend.
      Ik stond op van de bank en besloot naar bed te gaan. Ondertussen vielen mijn ogen op het servet, waarop zwarte vlekken zaten.
Ik sloeg paniekerig mijn ogen neer op mijn jurk. Geen zwarte vlekken. Ik bukte en vouwde het servet open. Het waren geen vlekken, maar woorden.

THINGS HARRY IS NOT ALLOWED TO SAY:

1. That Lyla looks absolutely beautiful in that dress.

Reacties (4)

 • Infrared

  That’s so cute though..

  3 jaar geleden
 • LarryNiam

  Oehhh leuk hoofdstukje:)
  Snel verder<3

  3 jaar geleden
 • Medi

  Ahw love it! Snel verder (:

  3 jaar geleden
 • Manonxxx

  Oeeeeh!

  Snel verder, please? X

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen