But I'm saying now
And you should know that
I'm not gonna hold back
This time around
If you give me another chance
I won't let you down

~ HRVY

"Louis William Tomlinson, waar denk je dat je naartoe gaat? Heb je al geoefend op de Csárdás?"
"Uh.." Louis stond ongemakkelijk in het midden van de trap. Grasplekken op zijn broek ter hoogte van zijn knieën en twijgjes in zijn haar. Zijn vuile sokken waren nat door het water dat in zijn schoenen stond. Zijn moeder staarde hem streng aan vanuit de keukendeur in hun kleine huis in Doncaster. Ze had haar handen op haar heupen wat nooit een goed teken was.
"Ik heb het gisteren al geoefend," Hij haalde zijn schouders op en voelde zijn wangen rood worden. Hij wist van zodra hij het gezegd had dat dit geen acceptabel antwoord zou zijn.
"En jij denkt dat dat goed genoeg is?" vroeg Jay. Ze leek geïrriteerd en vermoeid, helemaal in beslag genomen door dingen die Louis niet tot zijn hart wilde laten komen. Hij voelde een steek van hulpeloosheid.
"Ehm..." Hij gebruikte zijn tenen om aan een muggenbeet aan zijn andere enkel te jeuken. "Nee? Maar ik ben maar een paar uur buiten geweest. Al mijn vrienden waren aan het voetballen in het park en..."
"Jij bent niet al jouw vrienden, Louis. Zij hebben niet het potentieel dat jij hebt. Zij hebben jouw talent niet." Jay zette een paar stappen vooruit en greep de leuning van de trap vast en ze keek op naar hem. Teleurstelling klonk scherp door in haar stem, maar liefde en hoop waren ook aanwezig. Een sterke wil om haar zoon te zien slagen. "Zijn kunnen het zich veroorloven om hun middagen door te brengen met nutteloze dingen, omdat ze niets beter hebben. Maar jij kunt grootse dingen bereiken. Je hoeft je er enkel voor in te zetten. Je moet je ervoor inzetten, zoon, luister je wel naar me?"
Louis zuchtte en knikte, hij keek naar zijn handen. Ze hadden deze conversatie al gehad en nu dat haar ruzies met pap steeds erger werden, wilde hij haar niet nog meer van slag maken. Echt waar niet. Hij wist hoeveel ze had opgegeven om zelf maar lessen voor hem te kunnen betalen, dan zwijgen we nog over zijn viool. En hij hield echt van zijn viool, hij hield er meer van dan van voetbal. Een schuldgevoel nestelde zich in zijn lichaam en hij nam zich (voor de zoveelste keer) voor om beter zijn best te doen. Om zichzelf beter te maken voor haar.
"Ik wil dat je nu naar je kamer gaat en je een volledig uur oefent. Verdien je avondeten. Je hebt de opvoering vrijdag en onthoudt dat het moet perfect zijn voor Mr. Hall." Hij knikte.
"Ja, mam."
"En na het avondeten, ga je met een blaadje papier neerzitten en ga je een opstel van één volledige pagina voor me schrijven over waarom het belangrijk is om elke dag te oefenen en niet slechts enkele dagen. Niet slechts
enkele dagen maar elke dag."
"Oké." antwoordde hij met een kleine stem en slenterde naar boven.

Waarom het belangrijk is om ELKE dag te oefenen.
Geschreven door Louis William Tomlinson


Het is belangrijk om elke dag te oefenen omdat je enkel door te oefenen beter wordt in het bespelen van je instrument. Als ik nooit geoefend had op mijn viool, zou ik nu de verschillende posities niet kennen of niet weten hoe ik een legato of een staccato zou moeten spelen. Ik zou ook niet weten hoe mijn vingers moeten bewegen over de snaren. Mijn leerkracht heeft mij die dingen geleerd in de les, maar toen moest ik ze heel vaak thuis oefenen zodat ik ze zelf kon en dat is waarom het heel belangrijk is om te oefenen. Ik kan ze nu uit mezelf, maar ik weet dat ik ze nog beter kan als ik me ervoor inzet.

Ik ga me ervoor inzetten. Ik ga elke dag oefenen, zelfs al is het mooi weer buiten en zelfs op zondagen (maar ik zal ook naar de kerk gaan met jou, omdat dat maar een uurtje duurt), want ik moet mijn potentieel gebruiken. Ik beloof om vanaf nu elke dag te oefenen en ik zal perfect zijn om Mr. Hall te imponeren. Ik beloof het ECHT mam. Ik zal ook werken aan mijn trillers. Ik beloof dat ik zelf op mijn verjaardag en op Kerstmis zal oefenen.

Afspeellijst
+ hrvy - I won't let you down

Let me know what you think!

Greetz Translator

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen