Ik sluit mijn ogen en denk na over mijn korte leven. Over mijn tijd in het dorp, onze nieuwe studenten en iedereen die we gered hebben in het leven. Over mijn vrienden en nieuwe familie. Over liefde en verleden.

Het was misschien kort, maar ik had een geweldig leven en heb veel goeds gedaan. Al met al heb ik geen spijt dat ik ben weggelopen, ik heb zoveel mensen kunnen redden, maar baal er wel van dat ik niet genoeg tijd met mijn ouders en familie heb doorgebracht wanneer het kon.

Ik voel langzaam wegzakken in een diepe slaap waarvan ik weet dat ik niet meer zal ontwaken. Red en Blue zijn bij me, voor nu en altijd samen. Ik ga ze missen net als ieder ander, maar het was goed wat ik heb gedaan en ik kan zonder spijt over mijn besluit sterven.

Ik ben bijna helemaal weg maar dan voel ik iets wat me weer een beetje wakker schud. Warme natte vloeistof en een engelen stem. ‘Ik heb maar een wens per leven en die gebruik ik nu. Breng Caro en zijn broers terug, laat hem leven dat is alles wat ik wil. Leen desnoods onze kracht maar doe iets om ze te redden.’ Fluistert hij en ik voel dat ik wordt vastgepakt.

Nieuwe energie stroomt door me heen en ik open vermoeit mijn ogen. Ook Red en Blue zijn uitgeput maar wel oké. ‘We… we waren toch dood?’ Stamel ik.

‘Meermensen hebben de kracht om een wens te vervullen als ze het maar genoeg willen en er meer zijn die dit willen. Ze kunnen dit maar een keer en een ding, dus kon het Wade niet thuis brengen maar nu wel jou redden omdat de jongens een deel van je zijn.

Je hebt wel drie dagen geslapen, maar je leeft nog. Wade is niet van je zij geweken. Voor nu moet je rusten, maar daarna kan je met Wade naar huis. Al onze huizen zijn mee en iedereen is veilig.

Er zijn nu alleen nog maar mensen op aarde. Straks zijn de jagers ons veegeten en kunnen we misschien terug maar dankzij jou hebben we altijd een veilige haven hier.’ Legt Demi uit en ik knik.

Ik weet nu ook wat ik wil. Ik wil Wade en ons kind. Hij redde mijn leven en ik hou zielsveel van hem. We hebben nu eindelijk rust en veiligheid tijd om daar nu dus ook van te genieten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen