Dana tilde de veel te grote helm van haar hoofd en haalde een hand door haar haren. Tja. Wat nu? Ze was echt zo onvoorbereid als ze maar mogelijk was. Geen kleren, geen telefoon, ze had helemaal níets bij zich. Wat moest ze haar broer straks vertellen? ‘Hoi Tom, ik heb het broertje van mijn krankzinnige ex vermoord. Ja, mijn beste vriend ja. De enige vriend die ik nog had. Mag ik hier schuilen?’
      Dat was geen optie. Als iemand er hier achter kwam van wie ze wegvluchtte dan bracht ze hen alleen maar in gevaar. Ze mocht haar naam niet meer gebruiken, dan was de kans ook kleiner dat het Maddox ter ore kwam dat ze hier was.
      Een lange, breedgebouwde man kwam de werkplaats uit en liep naar haar toe. Hij knikte haar toe. ‘Hé.’ Hij keek even naar haar motor. Een bewonderende uitdrukking gleed over zijn gezicht. ‘Ergens hulp bij nodig?’ Er zat een smeerveeg over zijn wang, die ergens in zijn baard verdween.
      ‘Ik ben op zoek naar mijn broer. Hij zit bij jullie club.’
      ‘Oh?’ De man keek haar verwonderd aan en streek even met zijn hand over de zwarte muts die hij droeg. ‘Ik dacht dat ik de meeste familieleden wel kende, maar jou heb ik nog nooit gezien. Kom.’ Hij sloeg een arm om haar heen en begeleidde haar naar het clubhuis. ‘Schenk eens wat voor het meissie in?’ droeg hij een man kalende man met vreemde handschoenen op. Hij schoof naast haar aan de bar.
      Het was schemerig in het clubhuis en er hing een overduidelijke sigarettenlucht. Zelfs die had ze niet meegenomen.
      ‘Ik ben Opie. De meeste jongens zijn weg, maar ze zullen met een paar uur wel terug zijn. Wie is je broer?’
      ‘Ik ben… Maggie.’ Ze pakte een glas bier van de man achter de bar aan en prentte zich haar nieuwe naam in. Het was geen naam die betekenis voor haar had. Het was het eerste wat in haar hoofd opkwam – waarschijnlijk doordat het op Opie rijmde. ‘Tom is mijn broer.’
      ‘Tom?’ Opie streek door zijn baard. ‘Ik ken geen Tom…’
      Dana zuchtte. Tom had vast een of andere stoere bikernaam aangenomen. Ze durfde te wedden dat deze Opie heus niet onder die naam geregistreerd stond. Ze beet op de nagel van haar pink. ‘Ik heb hem al vijf jaar niet gesproken of gezien,’ gaf ze toe. ‘Ik weet niet hoe jullie hem noemen. Hij heeft hetzelfde postuur als jij, gemillimeterd haar, vijfendertig jaar…’
      ‘Happy?’
      Dana haalde haar schouders op. Zo vrolijk vond ze hem niet, maar misschien was dat hier wel een ding ofzo. Sarcasme zat vast in hun bloed.
      ‘Kom.’ Met een glas in zijn hand liep hij naar een muur waar foto’s hingen. Ze wees hem aan op een foto waar hij met een keu in zijn hand over een pooltafel stond gebogen. ‘Dat is ‘m.’
      ‘Happy dus. Wil je dat ik ‘m bel? Is het dringend?’
      ‘Nee… ik wacht wel,’ mompelde Dana. Ze stond niet echt te springen om hem onder ogen te komen en ze maakte nu ook nog eens een domme indruk, nu ze had aangegeven dat ze hem al vijf jaar niet gesproken had.
      ‘Ik wil je niet van je werk houden,’ verontschuldigde ze zich.
      ‘Welnee joh, ben je gek. Zit je in de problemen?’ vroeg hij, terwijl hij zich op een bank liet neerzakken.
      Dana ging naast hem zitten en beet op de binnenkant van haar wang. Hij was niet achterlijk. Hij begreep ook wel dat ze niet voor niets kwam aankloppen. Ze moest een goede smoes bedenken. Of nou ja – ze kon best eerlijk zijn zolang ze geen namen noemde.
      ‘Mijn ex. Hij stalkt me.’ Daar was geen woord van gelogen. Dat ze zijn broertje had moeten vermoorden om bij hem weg te komen, hoefde Opie niet te weten.
      Opie klopte even op haar bovenbeen. ‘Daar weten we wel raad mee.’ Hij gaf haar een knipoog.
      Ze onderdrukte een zucht. Ja, dat zal best.
      Beetje jammer dat het dan meteen een bloedbad zou worden.
Reacties (5)

 • EvaSalvatore

  SONS😍 OPIE! JAX
  IK LEEF NU AL OP CLOUD 9

  4 jaar geleden
 • Altaria

  I like this! Abo

  4 jaar geleden
 • aarsvogel

  Oeh, ik vind dit leuk!

  4 jaar geleden
 • Phlegethon

  Beetje jammer ja, afhangend van wat je jammer vindt wel(cat)
  Ik mag dit verhala nu al heel erg (:

  4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Ik ben nu toch wel benieuwd wat je als heel jammer zou beschouwen. :p

   4 jaar geleden
  • Phlegethon

   Ik bedoel meer dat niet iedereen een bloedbad meteen als 'jammer' zou beschrijven.

   4 jaar geleden
  • Ringwraith

   Ooooh haha ik snap 'm! Het is nog vroeg hahaha.

   4 jaar geleden
 • Trager

  Miehh, echt supergoed weer :3

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen