Foto bij 021 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

'Miss Lewis,' klonk er in een Schots accent van achter me. Met opgetrokken wenkbrauwen keerde ik me om en keek vriendelijk professor Moody aan. Professor Moody was de enige docent waar ik nog niet gesproken mee had, hij leek altijd als eerste weg te zijn en erg op zichzelf te zijn. Meteen schoot mijn blik naar zijn rond tollende oog en ik moest mijn best doen om niet te staren.
We stonden in de ruimte achter de grote tafel in de grote zaal. Professor mochten kiezen of ze de hoofdingang namen om naar de tafel te komen, maar vele namen de achter ingang. We stonden hier op het moment met meerdere docenten te discussiëren, net voor het diner zou beginnen. Een aantal zaten al aan de tafel, maar wij stonden nog achter.
'Ja, professor?' antwoordde ik en de man keek me onderzoekend aan. Zijn normale oog was op die van mij gericht, terwijl zijn andere rond de omgeving scande.
'Ik denk niet dat wij nog kennis gemaakt hebben, Alastor Moody,' zei hij en stak zijn hand naar me uit. Terwijl hij dat deed, leunde hij met zijn andere arm op een grote, loopstok. De bovenkant was rond en dikker dan de rest en het zag er interessant uit.
Ik pakte zijn hand vast en glimlachte. Deze man hiervoor me was de beroemdste auror ter wereld, ik had hem liever aan mijn goede kant dan aan mijn slechte kant.
'Emma Lewis,' zei ik en hij lachte breed, een lach die als vele als gek gezien werd. Mensen waren van mening dat hij door zijn werk een tikje gek geworden was, en dat kon ik begrijpen. Hij leek altijd iedereen goed in de gaten te houden en als ik het me niet vergiste, had hij een paar dagen geleden Draco Malfoy in een blonde fret veranderd. Ik gaf toe, de man had humor.
Zijn gezicht zat onder de littekens en hij miste een stuk van zijn neus. Het was net alsof er een hap uit genomen was. De lerenband die zijn neppe oog op zijn plaats hield was beschadigd en oud, er stonden diepe krassen in en kleine scheurtjes begonnen zich aan de buitenkant van de band te vormen. De wandelstok onder zijn arm diende duidelijk voor meer dan alleen lopen, ik was er zeker van dat die magische krachten had. Ook miste hij een been en dat hoorde je wanneer hij liep. Twee verschillende geluiden bij elke stap die hij nam en tevens zag je hem heen en weer waggelen.
'Jij bent de Herbology en Potions leerling, als ik het goed heb,' zei hij en ik knikte.
'Dat klopt ja, laatste jaar,' vertelde ik en hij tikte grijnzend met zijn stok tegen zijn hoofd.
'Ook hoor ik dat jij een van de meest briljante leerlingen ooit bent. Een die interesses heeft in experimenten tussen Herbology, Potions en de Dark Arts. Gevaarlijke combinatie, dat vertel ik je wel. Een combinatie die snel fout kan lopen,' zei hij en door zijn zin heen, zakte de brede lach wat van zijn houterige gezicht af. Meteen viel mijn lach ook van mijn gezicht en keek ik ongemakkelijk om me heen. Niemand wist dat ik soms daarmee experimenteerde of dat ik er interesse in had. Het feit dat de grootste auror ooit dat van mij wist, verontrustte me.
Hij zag de serieuze blik op mijn gezicht en gaf lachend een klap op mijn schouder, waardoor ik een stap opzij moest zetten om mijn balans te behouden. Alastor was een grote, brede man met een hoop kracht, zowel magisch als lichamelijk.
'Rustig aan, ik ben maar wat met je aan het dollen!' lachte hij breed en hij liep strompelend met zijn wandelstok naar de deur toe, waar hij naar gebaarde.
'Ik was al bang dat ik in de problemen zat,' gaf ik opgelucht toe en lachte zacht. Ik liep naar de deur toe en hij opende het en gebaarde overdreven dat ik voor mocht.
'Dames voor,' zei hij en ik liep de grote zaal binnen. Ik had het idee dat ik het wel goed met hem kon vinden, hij was daadwerkelijk zoals de geruchten gingen, krankzinnige, maar een goede man. 'Oh, voor ik het vergeet. Als je ooit hulp nodig hebt met wat projecten van je, mijn deur staat open,' zei hij en strompelde snel en met veel geluid naar zijn plek toe. Nog voordat hij zat trok hij een klein flesje uit zijn zak en dronk het haastig op. Zijn mollige vingers pakte krampachtig de houten rugleuning van de stoel beet, terwijl hij grimassend een slok nam. Hij schudde zijn hoofd wild, waarna hij leek te ontspannen en plaats nam. Ik fronste, maar besloot er geen punt van te maken. Nadat hij met zo veel duistere tovenaars gevochten had was zijn gezondheid waarschijnlijk niet top en zou wat er ook in het flesje zat helpen.
Ik stond nog steeds bij de deur van het ruim achter de tafel van de professors en plots liep er iemand hard tegen me op. Verbaast gilde ik kort en zette een stap opzij om mijn balans te houden. Een stevige hand landde op mijn heup en hield me overeind. Geschrokken drukte ik mijn hand op tegen mijn borst aan en keek zoekend omhoog, naar een gezicht.
Snape keek me geschrokken aan en trok razendsnel zijn hand terug, die net even te lang was blijven liggen, als of het brandde. Mijn wangen kleurde meteen een diepe tint rood en de plek waar zijn hand had gelegen, klopte en tintelde.
'Mijn excuses,' mompelde hij snel en liep haastig, maar beheerst naar zijn plek toe. Ik volgde hem langzaam naar mijn plaats toe, ging zitten en keek beduusd voor me uit. Had Snape nou zojuist zijn hand op mijn heup gelegd? Was dat Snape? En voelde dat echt zo goed als dat het deed?
Ik slikte en verborg mijn rode wangen door van hem af te kijken. Ik draaide mijn bovenlichaam naar Pomona toe en meteen kreeg ik haar aandacht.
'Emma, ik heb gezien dat je kas er prima bij zit! Het zag er ontzettend net en geordend uit, iets waar ik nog wel wat van kan leren,' zei ze en lachte er om.
'Wacht maar Pomona, over een aantal weken wordt het te onoverzichtelijk en zal het de fout in gaan,' zei ik en ze schudde haar hoofd.
'Nee, dat geloof ik niet. Je zal het prima doen,' zei ze en het gesprek werd afgekapt door Albus die voor de zaal ging staan. Het werd stil en iedereen wist wat er zou gebeuren, de Beauxbatons en de Durmstangs zouden nu aankomen!
Enthousiast glimlachte ik en luisterde zorgvuldig naar Albus' woorden. De scholen zouden straks binnen komen en ze zouden allemaal in hun eigen verblijf blijven. Blijkbaar de Durmstrangs in een boot, natuurlijk magisch vergroot aan de binnenkant en de Beauxbatons in een koets, getrokken door gevleugelde paarden.
Niet veel later opende de deur en kwam er een hele meute met jonge, prachtige meiden in blauw naar binnen gehuppeld. Niet veel later een groep jongens die een aantal acrobatische stunts uitvoerde. Het was adembenemend om alles zo toe te zien en mijn enthousiasme voor het toernooi groeide alleen maar.
Albus legde alles nog een keer uit en vertelde dat vanaf vanavond het mogelijk was om je in te schrijven voor het toernooi. Hier en daar klonken enthousiaste stemmen en ik vroeg me af wie er gekozen zou worden.


Het verhaal staat de afgelopen dagen telkens op nummer 1 creatie van de week! Super erg bedankt daar voor(flower)
En ook welkom naar alle abo's die er bij gekomen zijn! Het is echt niet normaal hoe blij ik ben dat alles zo goed gaat, hahaha


Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Super geschreven.

  2 jaar geleden
 • Dominhe

  Succes met je examens!! En weer een top stukje natuurlijk;)

  2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Succes met je examens gurll!

  Oeh Snapie, you go guy!

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Thanks! Ben nu al over de helft! Heb nu pas weer volgende week donderdag een examen staan, dus heb even lekker de tijd om weer op Q te zitten:Y)

   2 jaar geleden
  • EvilDaughter

   Ahh nice, ik moet komende dinsdag en woensdag examens maken en dan de laatste dag van de examenweken ook nog.

   2 jaar geleden
 • Lente2

  Succes voor iedereen die examens heeft!!

  2 jaar geleden
 • Posty

  Heel veek scces morgen allen! Niet teveel stressen het komt allemaal goed, en anders is er altijd nog een herkansing.

  Weer een amazing hoofdstuk btw, like I got so excited toen ik zag dat er een nieuwe was. Ik ben nog steeds mega benieuwd hoe het verder gaat(blush)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel! Heb nu 4 van de 7 examens gedaan en heb er over het algemeen wel een goed gevoel over:D
   Hahaha, dankje!(K)

   2 jaar geleden
  • Posty

   Ahhh mooi!! Succes met de rest!! You got this(flower)

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen