Foto bij 022 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ik liep rustig door de gangen van de school. Het was na de avondklok en tevens mijn beurt om rondes te lopen. Dit was een taak die ik maar twee keer per week had en vond het heerlijk rust gevend. Ik hoorde alleen mijn eigen voetstappen door de lege gangen galmen, zo nu en dan de haastige van een aantal leerlingen die betrap waren en ik glimlachte breed. Ik herinner me de sensatie en spanning nog van het uit bed sneaken in de avond. Het was zo spannend omdat iedereen wist dat je de klos was als Snape je te pakken kreeg, of mister Filch.
Ik weet nog hoe ik met mijn vriendje van die tijd afsprak na de avondklok om elkaar alleen te kunnen zien en het verstoppen achter harnassen en beelden zorgde voor een adrenaline shot. Vaak zat was ik door Snape en andere professors gepakt en ik gaf toe, het was vaak niet met mijn vriendje. Het was met een boek, ik zocht de kalmte van het kasteel op en professors wisten nooit zo goed wat ze met me moesten doen. Ik had verschrikkelijk hoge resultaten, leverde perfect werk in en was altijd beleefd. Vaak als ik betrapt werd in de nacht met mijn neus in een boek, zou Minerva glimlachend haar hoofd schudden en vragen wat ik aan het lezen was. Dat waren de goede tijden.
Ik was bang geweest dat nu ik toestemming had om rond deze tijden rond te lopen de sensatie ervan af zou zijn, maar dat was niet het geval. Het idee dat er om elke hoek wel een leerlingen kon zijn was ook redelijk spannend, zeker omdat ik er wat tegen zou moeten doen. Gelukkig was ik niemand tegen gekomen en hoopte dat dat ook zo zou blijven.
Ik drukte de deur naar de grote zaal open en werd begroet door een fel, blauw licht. Fronsend keek ik naar de beker met blauwe vlammen en zuchtte zacht. Het blauwe licht vond ik ontzettend mooi om aan te zien en liep zacht naar de tribunes toe die ernaast stonden. De deur van de grote zaal bleef op een kier staan en ik nam plaats op de tribune. Mijn ogen bleven gefixeerd op de flikkerende blauwe vlammen hangen en ik zuchtte genietend. Ik kon uren hier blijven zitten als het moest.
Mijn ogen gleden over de lichtgevende ring die Albus rond de beker getrokken had op de vloer. Het zorgde ervoor dat niemand onder de zeventien zich kon in schrijven voor het toernooi en ik vond het een wijze beslissing. De regels waren streng en strak, maar het was niet voor niets. Het zou gevaarlijk worden en er konden gewonden vallen als er niet serieus mee omgegaan werd.
Morgenmiddag zouden de kampioenen uitgeroepen worden en zou alles beginnen. Een Hogwarts kampioen, een Beauxbatons kampioen en een Durmstrang kampioen.
Maar ik was hier niet naar toe gekomen om over het Triwizard Toernament na te denken, ik was hiernaartoe gekomen om wat zaken in mijn hoofd op een rijtje te zetten. Snape. Zuchtend zette ik mijn voeten op het bankje voor me en zette mijn kin op mijn knieën. Ik heb er lang over na zitten te denken en ik had eerst gedacht dat ik me bedreigd voelde door hem. Misschien was dat waar, misschien reageerde ik daarom zo heftig op zijn aanwezigheid, zijn stem en zijn geur. Maar ik was bang dat het veel dieper lag dan dat. Ik was zo erg in de war en hij maakte me bang. Zodra ik iets deed knapte hij en werd boos. In zijn boosheid nam hij een dominante pose aan, hij rechte zijn rug en kwam expres in mijn comfortzone staan. Hij torende boven me uit en ik kreeg er de rillingen van.
Ik hield er niet van als iemand dat deed, zeker niet als ze het gebruikte wanneer ik wat fout deed. Jack deed dat altijd. Zodra ik iets fout deed, hoe klein dan ook barste de hell open en kreeg ik alles over me heen. Van nutteloze slet tot tering wijf dat nooit geboren had moeten zijn. Na een ruzie zou hij boos de kamer uit stormen, hij liet mij huilend achter in de kamer, de suikerpot trillend in mijn handen omdat ik te veel suiker in zijn koffie gedaan had. Ik had het twee jaar vol gehouden. Na een jaar begon ik zijn woorden te geloven. Ik raakte afgezonderd van mijn vrienden en de buiten wereld. Het was een ontzettende slechte situatie waar ik in zat, maar ik had me eruit kunnen wringen. Ik wenste dat hij me met rust zou laten, want telkens als hij weer eens van zich liet horen kreeg ik flashbacks terug naar toe en voelde paniek opstijgen.
'Miss Lewis, volgens mij is het de bedoeling dat je de gangen patrouilleert in plaats van te niksen,' klonk Snapes ijzige stem. Vlug veegde ik mijn tranen van mijn wangen af en glimlachte kort naar hem.
'Mijn rondes zijn tien minuten geleden afgelopen,' zei ik en hij trok een wenkbrauw op bij het zien van mijn gezicht.
'Ohja? Wat doe je hier dan nog? Van plan om mee te doen met het toernooi?' vroeg hij honend en ik lachte zwak. Ik sloot kort mijn ogen en veegde nogmaals wat achter gebleven tranen weg. De grijns op zijn gezicht zorgde ervoor dat ik me wat beter voelde en ik haalde mijn schouders op.
'Nee, ik kijk liever toe denk ik, ik voel me er al veel te oud voor. Is het niet wat voor u?' vroeg ik en oogde hem uitdagend. Hij haalde zijn neus op en keek fronsend naar de blauwe vlammen. De hele zaal baadde in een blauw licht en het was prachtig.
'Dat zou oneerlijk tegen over de rest zijn,' spotte hij met een zelfvoldane grijns en ik lachte zacht, terwijl ik mijn rommelige haar naar achteren drukte.
'Dat zal best,' zei ik honend en keek weer naar de vlammen. Terwijl ik nog steeds op de tribune zat, bleef hij ervoor staan, handen achter zijn rug gevouwen. Toen de stilte weer viel voelde ik een brok achter in mijn keel groeien en deed mijn best om de tranen de baas te blijven. Mijn ogen voelde warm en rood aan en ik wist bijna zeker dat het hem ook opgevallen. Aan hem ontging bijna nooit wat. Ik wist niet waarom maar ik voelde me vandaag enorm emotioneel en het feit dat ik zojuist de gebeurtenissen met Jack in mijn hoofd opnieuw had afgespeeld hielp niet. Met mijn wijsvinger veegde ik zo onopvallend mogelijk een traan uit mijn ooghoek en haalde mijn neus op. Ondertussen bleef ik naar de vlammen kijken en hoopte vurig dat hij de situatie niet zou verergeren met een of andere rot opmerking.
'Is... alles in orde?' klonk zijn stem plots zacht en ik knikte snel, terwijl ik de tranen weg veegde die nu stil los barste. Het was vreemd dat Snape interesse in mijn wel zijn toonde, aangezien hij het zo vaak probeerde te verpesten. Echter vond ik het niet erg.
'Ja, ik heb alleen deze week een aantal... niet zo plezierige brieven ontvangen. Alles is voor de rest in orde, ik moest even mijn gedachtes legen,' zei ik.
'De brieven die ik telkens ontvang?' vroeg hij en nu keek ik hem wel aan. Oh nee.
'Heeft u er nog meer gekregen?' vroeg ik vol ongeloof en hij knikte kort. Jacks brieven begonnen uit de hand te lopen. Ik weigerde ze te openen omdat ik wist dat ik dat niet aan zou kunnen. Ik zou te veel flashbacks krijgen en ik was bang dat ik weer in zijn val zou trappen, dat ik zou geloven dat hij veranderd was. Wie wist probeerde hij me wel over te halen door te zeggend at hij in gevaar was? Wat als ik me dan slecht zou voelen als ik het bleef negeren?
'Ik ken de situatie niet, maar misschien is het verstand om deze persoon terug te schrijven. Er blijkt een hoop nood achter te zitten,' zei hij en ik schudde wild mijn hoofd, waarna ik mijn hoofd in mijn handen verborg.
'Nee, nee. Ik ga hem niet terugschrijven, ik kan het niet,' mompelde ik tegen mijn knieën en haalde sudderend adem. Ik kon mijn tranen niet onder bedwang houden, net zoals mijn ademhaling. Ik merkte dat Snape nog even was blijven staan en hij had wat gezegd, iets onbelangrijks herinnerde ik me nog en was daarna weg gelopen. Hij liet me achter in de paniekerige staat waar ik me in bevond en ik vervloekte hem om het onderwerp over de brieven alleen maar al aan te snijden. Zoals ik al eerder zei, ik had altijd het idee dat hij wist wat er aan de hand was en ik voelde me er ontzettend ongemakkelijk bij.


Wow! Ik ben drie dagen niet online geweest door mijn examens en dat zie ik plots dat we 30 abo's geraakt hebben! Echt super bedankt, dat was een leuke verassing:D
Hoe zijn de examens tot nu toe verlopen als je examens hebt?


Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Love die kant van Snape.
  Ik ben zo benieuwd of hij zo'n brief gaat lezen of haar helpen ofzo. Of die jack helemaal naar de @#$% toveren XD

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn ja :p

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   En ik zelf hou ook echt van deze kan van Snape!:D

   2 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Wat nou als Jack een brulbrief zou sturen op een moment dat Emma en Snape samenwerken....
  En dan krijgt ze een paniekaanval en helpt Snape haar en dan begint de magie tussen die tweexD
  Nadat Emma weer kan ademen met wat snape haar heeft geholpen natuurlijk.

  Leuk stukje(flower)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel!(flower)
   En wie weet wel, wie weet niet, ik heb geeeen idee:Y)

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Succes nog even!
  Ik heb volgende week vrijdag 3 deadlines voor een verslag over een bedrijfsovername en een verslag over een ethisch dillema en 1 juni examen psychologie... Dus k ben ook nog ff zoet.
  Maar aangezien ik niet wil leren zit ik al op hoofdstuk 207 van je andere verhaal hahahaha

  X

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankje!(flower)
   Het is vandaag die vrijdag, is het gelukt om alles in te leveren? :p
   Oh god XD De kwaliteit is echt verschrikkelijk in dat verhaal XD ik was volgens mij 13/14 toen ik daar mee begon hahahaha

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   hahha, 1 heb ik er al ingeleverd met het andere verslag moet ik nog 2 hoofdstukken schrijven over juridische en fiscale gevolgen van een bedrijfsovername.. Super interessant.....not haha. Maar met een beetje gelukt ben ik voor 2300 uur klaar.
   Het was wel te merken dat het al ff geleden was dat je het had geschreven maar dat is toch helemaal niet erg want dan kan je in ieder geval zien dat je heel hard gegroeid ben met schrijven. Ik ga nu snel je verhaal lezen en dan door werken ^^

   Hoe zij jouw examens gegaan?

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Is het nog gelukt om voor 2300 in te leveren?

   En ik heb maandag nog bio, maar voor de rest ben in er wel te vreden mee eigenlijk:)

   2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Gelukkig. Ik moest het voor 2359 klaar hebben en hoopte het voor 2300 uur af te hebben. Is uiteindelijk 2336 geworden. Heb m'n feedback vandaag al terug gehad over m'n verslag dus morgen even kijken wat de schade is :p

   2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik heb met n-term 1 waarschijnlijk een 5,7 voor frans en een 7,8 voor engels dus ik ben heel erg blij! Scheikunde ben ik niet zo goed in maar het is denk ik nog wel boven de vier, wiskunde ging jammer gemoeg niet zo goed, nederlands ging wel oke! En jij?

  2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Trouwens elke keer als ik nu moet koken moet ik aa snape denken uit I fell for you😂👌❤

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   En elke keer als ik dingen snij bedenk ik me hoe afkeurend de strenge snape zou doen haha. En hoe lieve snape hoofdschuddend het over zou nemen ofzo lol

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Bij mij is geschiedenis goed gegaan, Engels heb ik met n-term 1 een 8.5 voor, Nederlands ging goed, wiskunde mwa tevreden mee en sowieso wel voldoende, natuurkunde word het gewoon niet, scheikunde had ik net en was het ook niet helemaal XD Maar maandag bio en dat gaat goed komen:)

   2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Ja ik dacht ook dat bio goed ging komen, net als eco, tot ik op de examens zat😂😂😂
   Rotcito
   Maar succes nog! Ik ben gelukkig al klaar!

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankje!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen