Wanneer er teveel geluiden door elkaar heen galmen, stemmen, voedstappen, borden en gelach, krijg je een onrealistisch gevoel. Je gaat in jezelf terug en de geluiden worden vager, je hoort maar verstaat niet. De dementi van wakker zijn maar bijna in slaap vallen.
      "Juncto?" De ogen van Juncto zijn strak op zijn bord gericht, "Junctoo?" twee handen grijpen zijn schouders vast en schudden hem door elkaar. Meteen kijkt Juncto op. Hij kijkt in de goudbruine ogen van een meisje, Evi.
      "Jaahh?" vraagt hij met zijn gebruikelijke grijns op zijn gezicht.
"Je mag niet spelen met je eten." Met die woorden gaat Evi naast hem zitten. Meteen kijkt Juncto naar zijn bord, hij had een smiley van zijn ontbijt gemaakt. De banaan was de mond en de ogen waren de twee pruimen. Juncto houdt niet van pruimen, als je erin bijt loopt het water in je mouw. Bananen wil hij nog wel eten.
      "Wanneer is er weer iemand jarig." zegt hij met een zeurderige stem en kijkt Evi aan.
"Hoe moet ik dat nou weer weten." mompelt ze en neemt een hap. Evi was een maand geleden 12 geworden, toch gedraagt ze zich ouder dan Juncto zelf, "Je wil toch alleen snoep." Een grijns ontstaat op haar gezicht en ze neemt een hap van haar ontbijt. "Wat heb je op je hand?" Ze pakt Juncto's hand vast en kijkt naar de schram.
      "Boem." grinnikt hij zwak.
"Nee, ben je gevallen?" Evi laat zijn hand los wanneer Juncto knikt. Langzaam begint ook Juncto aan zijn ontbijt. Eerst een paar happen van zijn pruimen en dan snel een paar happen van de banaan zodat hij een minder vieze smaak in zijn mond krijgt.

Al snel is het grootste deel van zijn ontbijt verdwenen, hij laat een pruim over. Koppig als Juncto is zou hij dat niet op eten. Langzaam staat Juncto op, er waren veel kinderen bij het ontbijt aanwezig, de hele eetzaal zat vol.
      "Eerst je ontbijt opeten voordat je van tafel mag Juncto." Juncto draait zich om en ziet het strenge gezicht van Madame Mear, "Eerst moet je je pruim opeten." Juncto schudt zijn hoofd en kijkt haar schuldbewust aan. "Dan mag je niet van tafel."
      "Welles." Juncto kijkt om haar heen en probeert naar achter te lopen.
"Zitten." beveelt ze.
"Noh." zegt Juncto standvastig, zijn ademhaling schiet omhoog wanneer ze een stap in zijn richting zet, meteen zet hij een stap terug. Haar hoofd gaat omhoog en ze kijkt naar iets wat zich achter Juncto bevindt. Juncto doet nog een stap naar achter, dit was zijn kans. Maar wanneer hij de derde stap bij haar weg wilt doen botst hij tegen iets groots aan. Hij kijkt omhoog en ziet een man achter hem staan die hem stevig bij zijn bovenarmen vastpakt.
De grote bruine ogen van Juncto worden nog groter en hij probeert zich los te trekken. Tevergeefs, Juncto is niet sterk.

In een snel tempo wordt Juncto de eetzaal uitgedragen en meegenomen naar een geïsoleerde kamer. Wanneer de man hem los laat zijn de deuren al gesloten. Juncto kijkt zenuwachtig om zich heen. Er is niets meer van het koppige jongetje te zien. Hij ademt zwaar en snel.
      "Ga zitten." zegt de man die bij een soort tandartsstoel staat. Trillend loopt Juncto naar de stoel toe en gaat zwaarmoedig zitten.
"Doet het auw?" vraagt hij voorzichtig en kijkt de man angstig aan.
"Als je meewerkt niet." De man loopt wat naar achter en Juncto hoort dat hij ijzeren spullen pakt. Het kloppen van Juncto's hart versnelt en zijn nagels maken zich vast aan de stoel. Dan komt de man terug en gaat voor hem staan.
      "Ik wil dat je rustig blijft Juncto, werk niet tegen." hij kijkt Juncto strak aan en Juncto knikt. De man heeft een lange prik vast, "Dit voel je maar heel even." zegt hij en pakt de arm van Juncto vast. Juncto hapt naar adem en kijkt weg.

Langzaam verdwijnt het geluid en is het enige wat Juncto hoort, zijn hartslag en het geraas van zijn bloed. Dan wordt alles zwart.

Reacties (1)

 • inktzwart

  BUT WHY HE ONLY DIDN'T EAT HIS FOOD D:

  3 jaar geleden
  • ChiIdhood

   Muwhaha

   3 jaar geleden
  • inktzwart

   Really I would be dead already als ik daar zat als ze om dat soort dingen boos worden ):

   3 jaar geleden
  • ChiIdhood

   Gelukkig zit je daar niet (;

   3 jaar geleden
  • inktzwart

   Haha

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen