Foto bij 024 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

"Boogie wonderland
Midnight creeps so slowly into hearts of men who need more than they get
Daylight deals a bad hand to a woman who has laid too many bets
The mirror stares you in the face and says, "Baby, uh, uh, it don't work"
You say your prayers though you don't care; you dance and shake the hurt"


Ik danste grijnzend mee op de vrolijke, disco beat die door het lokaal heen galmde. Mijn heupen zwierde van links naar rechts en mijn hoofd bobde heen en weer op de beat. Mijn schouders bewogen heen en weer, terwijl ik alsnog de ingrediënten in mijn hand sneed. Mijn lippen vormde de woorden van de tekst zonder dat er ook daad werkelijk geluid uit kwam en de glimlach op mijn gezicht kon niet groter.
Het lied was vrolijk en snel, een echte disco song dat me deed denken aan vroeger. Ik kon er niet bij stil blijven staan en het fleurde me ontzettend op. Ik moest voor Snape een potion maken als opdracht en dacht dat ik net zo goed wat entertainment voor mezelf kon regelen, toch? Snape was er niet, hij had geclaimd dat hij nog wat zaken had om aan te werken en had me alleen gelaten in een leeg lokaal in de kerkers. Toen ik er zeker van was dat hij weg was, had ik mijn verkleinde platenspeler op een tafel voor me gezet en stond nu al een half uur te dansen en te zwieren op de muziek.
De potions die hij me liet maken kon ik dromen en had dus niet mijn volledige concentratie nodig. Ik wist dat zodra Snape de muziek zou horen hij zou flippen, maar het was het waard. De platenspeler werkte omdat ik met een spreuk de platen rond liet draaien. Zo had ik geen elektra nodig en met een simpele luidspreker spreuk galmde de vrolijke tonen door het lokaal heen.
Na een kwartier bewoog mijn lichaam nog steeds vrolijk op het ritme en was de potion bijna klaar. Ik voelde me ontzettend goed en zelfverzekerd en ik was er bijna zeker van dat dat door de muziek kwam. De potion was perfect, Snape zou hier niks op kunnen aanmerken.
Precies op dat moment veranderde het liedje naar Relight my Fire en sloeg ik lachend mijn hoofd achter over. De muziek van tien jaar geleden was geweldig, disco zorgde er altijd voor dat ik me weer beter ging voelen. Het gaf me een enorme boost. Ik pakte een glazen reageerbuisje op en vulde het voorzichtig met de afkoelende potion. De licht blauwe stof droop langzaam via de zijkanten van het glas naar beneden en ik hield het op ooghoogte, zodat ik precies genoeg zou gebruiken. Ik drukte de dop erop, zorgde ervoor dat het stevig dicht zat en het niet eruit kon komen.
'Wat is deze herrie?' klonk er plots en een zwarte vaag kwam het lokaal binnen stormen. Geschrokken sprong ik op en het glazen buisje gleed uit mijn hand. Het viel met een scherpe klap op de stenen onder mijn voeten en ik probeerde het nog op te pakken, maar het was al te laat. Mijn perfecte potion lag uitgesmeerd op de vuile stenen vloeren en ik keek op in het grijnzende gezicht van Snape. 'Oeps,' zei hij honend en keek met een opgetrokken wenkbrauw naar de blauwe substantie op de vloer.
Ik keek meteen terug naar mijn ketel en zag dat ik niet genoeg had voor een tweede buisje en zuchtte diep. De vrolijke muziek galmde nog steeds door het lokaal, tot Snape plots met zijn stok naar het apparaat wees, waardoor de muziek krakend tot een eind kwam. Ongelofelijk, hij kreeg het voor elkaar om mijn hele humeur binnen een minuut te verpesten. Hij stond tevreden toe te kijken naar mijn dilemma en mijn bloed begon ervan te koken.
'Miss Lewis, ik waardeer deze herrie in mijn kerkers niet. Het galmde door tot mijn kamers,' zei hij en ik haalde kort mijn neus op.
'Oh, ik dacht dat u gezegd had dat u wat belangrijks moest doen,' vuurde ik terug en begon zonder hem aan te kijken mijn spullen op te ruimen. Ik liet de potion in de ketel en op de grond verdwijnen en legde de overige ingrediënten in de lege ketel neer.
'Ik weet niet waar je mee bezig bent, maar ik denk dat het beter is als je je grote mond voortaan houd,' siste hij, terwijl ik naar het bureau achter hem staarde. 'Morgenavond strafwerk, wees niet te laat,' gromde hij en ik zuchtte diep. 'Ruim deze troep op en volg mij naar de lerarenkamer. Er is een bespreking,' zei hij en ik sloot kort mijn ogen. Met een simpele tik van mijn stok op het bureau liet ik alles verdwijnen en knikte naar Snape, die afwachtend in de deuropening was gaan staan.
'Sorry, professor,' zei ik, maar het enige antwoord dat ik kreeg was gehum. Ik moest moeite doen om hem bij te houden en met het tempo dat hij aanhield, duurde het niet lang tot we bij de lerarenkamer aan gekomen waren. Voor de zo veelste keer was ik in de war door Snape. Het ene moment leek hij bezorgd te zijn om mijn welzijn, maar het andere moment leek hij me wel te kunnen wurgen. Nog steeds was ik in de war over mijn gevoelens, ik wist zeker dat ik wat voor hem voelde maar op dit soort momenten wilde ik dat hij zo ver mogelijk bij me vandaan bleef. Ik was op zo veel fronten in de war, mijn gedachtes waren niet logisch meer. Zuchtend ging ik tussen Minerva en Pomona zitten en oogde Snape voorzichtig. Hij trok vermoeid zijn hand over zijn gezicht heen en keek chagrijnig naar de kop koffie die voor zijn neus verscheen.

De bespreking had niet lang geduurd. We hadden de gang van zaken door genomen en de komende activiteiten uitgelegd. Over twee weken zou het eerste Hogsmeade bezoek er zijn en Minerva, ik en Filius zouden deze begeleiden. Het enige wat we moesten doen was rondlopen door het dorp, in het geval een leerling ons nodig zou hebben. Niet lang daarna zou de eerste Triwizard task plaats vinden, maar Albus liet niks los over wat de opdracht precies in hield. Ook kondigde hij aan dat in de kerstvakantie er een yule ball plaats zou vinden, maar tegen die tijd zouden we er meer over horen.
Kort samengevat, de komende weken zouden drukke weken worden voor iedereen, maar ik keek er naar uit. Ik hield wel van een uitdaging en dit bleek er een te zijn.
'Emma?' klonk ervan achter me en ik draaide me vriendelijk om naar Minerva. Ik was net opgestaan om de kamer te verlaten, maar de oudere vrouw legde glimlachend haar hand op mijn schouder. Achter haar rug zag ik de andere professors pratend uit de deur stromen.
'Ja, Minerva?' zei ik.
'Het Gryffindor quidditch team zal dit weekend try-out hebben en ik dacht dat jou wel wat zou lijken. Dan kan je eindelijk ons team in actie zien,' zei ze en mijn ogen vergrootten. Ik keek al weken elke keer uit mijn raam om te zien of Gryffindor aan het trainen was, maar nooit had ik hun nog zien vliegen. Ik wilde dat ontzettend graag zien en knikte dus meteen.
'Natuurlijk wil ik dat zien, Minerva!' antwoordde ik en ze klopte glimlachend op mijn schouder. Bij haar glimlach ontstonden er meerdere rimpels rond haar gezicht, vooral rond haar ogen en lippen. Het was een typische Minerva McGonagall glimlach en haar ogen glinsterde tevreden.
'Dan zie ik je het weekend, fijne avond nog,' zei ze en ik knikte glimlachend, tot ik opeens een harde steek in mijn borstkas voelde. Verbaast fronste ik mijn wenkbrauwen en knipperde een aantal keer snel. Minerva leek de verandering in mijn houding te zien en draaide haar hoofd bezorgd terug naar me toe.
Mijn oren leken dicht gestopt te zijn, want al het geluid dat ik hoorde was vaag en gedempt, als of ik oordopjes in had. Mijn handen begonnen te tintelen en het was opeens snikheet in de kamer. Fronsend bracht mijn hand naar mijn voorhoofd, maar toen mijn ogen die van Minerva kruiste, gebeurde er iets onverwachts.
Ik leek in een soort tunnel gezogen te worden, mijn omgeving tolde om me heen en ik zag plots flitsen van een jonge meid. De jonge meid met zwart haar lachte breed en had een stok in haar handen. Een kat, ze veranderde in een kat en de oude vrouw die tegen over haar stond klapte enthousiast. De gebeurtenis schoof flitsen voor mijn ogen langs en het leek als of ik erin stond, maar ik kon me er niet uit bewegen. De zwarte kat stapte trots rond de kamer, zwierde enthousiast met zijn staart.
Mijn benen begonnen te trillen en toen stopte alles plots. Ik werd weer terug gespuwd in het heden en happend naar lucht greep ik naar de muur naast me. Grimassend had ik nog steeds een hand op mijn pijnlijk bonkende hart gedrukt en kneep mijn ogen hard samen. Wat was dat?
'Emma, Emma?' vroeg Minerva bezorgd en ik opende mijn wazige ogen weer. Mijn zicht werd beter en het gevoel in mijn benen kwam langzaam weer terug, maar ik voelde me verschrikkelijk. Vragend keek ik om me heen, hadden de andere dat ook gezien? Alleen Minerva, Snape en Albus zaten nog in de leraren kamer en ik werd door hun allemaal met een fronsende blik aangekeken. Het was snijdend stil in de kamer en alleen mijn haperende ademhaling was te horen.
Ik zette moeizaam een stap naar achteren en toen ik merkte dat mijn benen mijn gewicht weer konden dragen, liep ik vlug de kamer uit, zonder wat te zeggen.
Wat was er aan de hand? Wat had ik zojuist gezien? De paniek sloeg in en ik had het idee als of ik zojuist iets gezien had wat niet de bedoeling was.


Oeh:Y)Wat is er nou weer aan de hand (;

Maarja, de examens zijn officieel voorbij, wat een op luchting XD Vanaf nu heb ik genoeg vrije tijd om verder te werken aan het verhaal! Ik ben de afgelopen weken erg afgeleid geweest door de examens waardoor ik simpel weg vergat te schrijven.
Hebben jullie nog plannen voor de vakantie?
(flower)

Reacties (10)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven hoor.

  7 maanden geleden
 • Stoney

  zo spannend
  waarom doe je ons dit aan D:

  Fijne vakantie en ik hoop dat je geslaagd bent!!
  Enjoy <3

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Hehehehe, omdat het leuk is om te pesten:Y)
   En dankjewel! Ik hoop ook echt dat ik geslaagd ben:)
   Dankje <3

   1 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Oh my god!
  Je bent zo erg! Dit is echt gemeen.
  Please one more on the way? Doe maar gewoon alles wat geactiveerd kan worden!

  Wat nou als Emma rare occlumentiedinges powers heeft en dan moet Snape haar occlumentieles geven, om het tegengestelde te bereiken dan hij bij Harry moet bereiken. Maar dan gaat ze zijn jeugd zien en word ze nog meer verliefd.

  Jahaa, ik kan verhalen voorspellen.
  Toch?
  Activeer maar snel de komende hoofdstukjes om het te laten weten!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Het valt toch best mee hoe erg ik ben?:Y)En neeee, zeker niet alles wat geactiveerd kan worden XD Ik heb een voorraad nodig.

   Hmm, alles is mogelijk, het zou kunnen, het zou niet kunnen... Ik weet het niet *loopt fluitend weg*

   1 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Even 1 klein dingetje:
  sacherijnig = chagrijnig

  Lekker he, dat die kutexamens klaar zijn!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ja, dankje, ik had het gezien en aangepast.:)
   Ik hoop dat ze klaar zijn, misschien nog een herexamen, maar ik hoop van niet!

   1 jaar geleden
 • Lente2

  Hopelijk zijn je examens goed gegaan! Zit er zelf nu midden in. Maar eerst even lekker weekend. Zag ze nou iets uit McGonogall’s jeugd?

  En also, Snape don’t het is muziek dat zet je niet zo maar uit.

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ze zijn redelijk goed gegaan ja, op 2 vakken na XD
   Het is belangrijk om zoals je zelf al zegt lekker weekend te nemen en te rusten tussen door! Hoe is het tot nu toe gegaan?
   Ja, ze zag iets uit McGonagall's jeugd:D

   Maaar, het is Snape, hij zet muziek uit als hij dat wilt:Y)

   1 jaar geleden
  • Lente2

   Okay hopelijk heb je die gewoon gehaald, vast wel! Het zit er bijna op voor mij morgen de laatste. Op zich wel goed geloof ik. Heb er wel vertrouwen in.

   1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Mooizo!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen