Foto bij 026 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Gefocust roerde ik mijn potion vijf keer met de klok mee, twee keer tegen de klok in en liet het daarna voor een paar minuten stil staan. Tevreden oogde ik de kleine groene bubbeltjes die zich aan het oppervlakte van de potion hadden verzameld en verhoogde de temperatuur van de ketel een klein beetje. Dit was een pittige potion, maar tot zo ver verliep het proces soepel.
Ik boog over mijn werk tafel heen zodat ik naar de instructies in het boek kon kijken en liep naar de opslagruimte toe. Ik hoorde Snape zijn stem van uit het lokaal hiernaast komen en lachte zacht. Hij wilde dat ik in dit lokaal zou werken, alleen, omdat hij twee jongens uit Gryffindor een avond straf gegeven had. Ik kon me al in beelden wie het waren en schudde mijn hoofd, terwijl ik zoekend omhoogkeek.
Ik had een speciale ketel nodig, een kleine gemaakt van ijzer, maar leek het zo snel niet te vinden. Ik voelde me vereerd dat Snape genoeg vertrouwen in me had om me nogmaals alleen te laten in een lokaal na het incident met de muziek en had mijn best gedaan om deze keer mijn werkruimte ook zo netjes mogelijk achter te laten. Ik stond nu in een inloopkast dat aansloot op het lokaal waar ik in stond. Hierin bevonden zich allerlei ketels, spatels, vijzels en glazen potten en op het moment kon ik de benodigde ketel niet vinden. Ik liet mijn ogen nogmaals grimassend over de planken glijden en schudde zuchtend mijn hoofd.
Voorzichtig verliet ik het kleine hokje weer, liep door de deur heen die de twee lokalen aan elkaar verbond en stak mijn hoofd voorzichtig de hoek om. Zoals ik al had gedacht zag ik aan twee tafels Harry Potter en Ron Weasley zitten met een rood hoofd. Snape zat aan zijn bureau zoals gewoonlijk en keek op toen ik mijn keel schraapte.
'Professor, ik heb uw hulp ergens mee nodig,' zei ik en hij trok een wenkbrauw op, terwijl hij duidelijk zichtbaar zijn tanden op elkaar knarste. Hij legde zijn boek neer, hief zichzelf op aan het bureau en liep naar me toe. Nog net voordat hij het lokaal uit was, draaide hij zich terug naar Ron en Harry, die mij verbaast aan keken.
'Als ik ook maar iets hoor mogen jullie de komende twee weken ketels schrobben,' waarschuwde hij en keek de twee jongens streng aan. Ron knikte, terwijl Harry alleen maar uitdagend terugkeek. Snape liep vlug langs me heen het lokaal binnen en keek zoekend de ketel in. 'Waar is het probleem, miss Lewis?' vroeg hij verveeld en draaide de deksel op een pot gedroogde vliegen dicht. Ik knikte naar de opslagruimte en trok de deur open, terwijl ik naar de planken met ketels wees. Het werd plots bloedheet in het kleine hokje en Snape was nog geen eens naar binnen gestapt. Ik grimaste en veeg kort over mijn voorhoofd heen.
'Ik heb een ijzeren, maar kleine ketel nodig. Echter kan ik er geen vinden,' zei ik zacht en drukte grimassend een hand tegen mijn hart aan, dat ik langzaam steeds harder voelde kloppen. Snape keek nadenkend op me neer, maar stapte toch het hok in en scande de planken, net zoals ik had gedaan. Hij legde zijn hand op een plank neer, schoof een aantal ketels op zij en strekte zijn arm uit om erbij te komen. Hij trok een kleine ketel naar voren, maar de frons op zijn voorhoofd zei dat het niet de juiste was. Geïrriteerd zette hij het terug op zijn plek, draaide zich om naar het op heup hoge dressoir waar ik tegen aan stond en trok een lade open. Vlug doorzochten zijn ogen de inhoud en zijn mondhoek schoot omhoog. Hij haalde een minuscule, ijzeren ketel eruit en zette het met een grijns op het dressoir neer.
'Je kan het zelf vergroten tot de juiste grote,' zei hij en ik knikte, maar ik had het idee dat er wat aan de hand was. Zoals een tijdje geleden met Minerva, begonnen mijn benen te tintelen en te trillen, terwijl mijn hart krachtig en snel in mijn borst klopte. Ik had het gevoel dat hij uit mijn borstkas kon exploderen en greep grimassend naar mijn borstkas.
'Dank u wel,' mompelde ik en slikte mijn plots droge keel nat. Ik moest weg uit de kast, ik moest ergens zitten. Ik had het idee dat ik flauw zou vallen en toen ik op keek naar Snape zijn gezicht om naar hem te knikken en weg te lopen, gebeurde het. Alles om me heen begon te spinnen en te tollen, het voelde als of ik op een boot zat en er niet genoeg lucht aanwezig was. Ik probeerde mijn ogen uit zijn blik te scheuren, maar het was al te laat. Het leek als of ik door een wazige buis getrokken werd en ik lande in een drukke, flitsende omgeving. Overal om me heen speelde zich fragmenten af, opnieuw en opnieuw als of ik in een donkere galerij stond te kijken naar korte filmpjes. De fragmenten flitsten een voor een voor mijn ogen langs en gehypnotiseerd keek ik toe.
Een jongen met donker haar, een grote neus en een lang dun lichaam stond in een woonkamer. De jongen zou misschien zestien zijn geweest en zijn donkere, trieste ogen waren gericht op de twee volwassenen voor hem. Een brede man stond over een vrouw heen gebogen die huilend op de grond zat. Ze hield een hand beschermend voor zich terwijl de man naar haar leek te schreeuwen. Hij haalde hard naar haar uit, recht op haar gezicht en de jongen die achter hun stond, zette vlug wat stappen naar voren. Hij had de man bij zijn schouder gepakt en leek wat te schreeuwen, maar de grotere en duidelijk sterkere man greep ruw zijn keel vast.
Voordat ik meer kon zien werd ik weer terug gezogen naar het heden en geschrokken keek ik op in de twee zwarte ogen, precies dezelfde als in de herinnering alleen omlijst door een opgegroeid gezicht. Ik slikte en beviel mijn bevende benen om zo snel mogelijk het hok uit te lopen, maar zijn hand schoot om mijn arm heen.
'Wat heb je gedaan?' siste hij, zijn borst ging net zo wild op en neer als die van mij en ik ontweek zijn blik angstvallig. Ik had mezelf in de nesten gewerkt en erg ook. Zijn grip werd pijnlijk rond mijn bovenarm en ik werd hard tegen het dressoir achter me gepind. Hij was woedend, ik had hem nog nooit zo boos gezien, zelfs niet toen ik zijn ingrediënten had verwoest. Hij beefde en zijn ogen... Ik kon het niet beschrijven. Zo veel woede raasde er door de diepe zwarte poelen heen dat ik uit paniek weg moest kijken. Ik kon hem weer niet aan kijken, ik kon het niet. Te veel paniek. Paniek van alles.
'Kijk me aan!' riep hij en schudde me aan mijn arm door elkaar. Ik schudde mijn hoofd en kneep wanhopig mijn ogen dicht. Hij stond zo dicht bij dat ik de uitweg niet meer kon zien en mijn zicht weer wazig werd. Mijn hart was niet rustiger gaan kloppen en het maakte de situatie alleen maar erger, ik kon niet goed nadenken. Ik wist niet wat er aan de hand was.
'Wat deed je?!' vroeg hij luid en ik schudde mijn hoofd weer. Zag hij niet in dat ik het niet wist? Dat het niet expres ging? Ik wist nu zeker dat zijn grip rond mijn bovenarm een blauwe plek zou vormen en probeerde me los te wormen. Als reactie daarop voelde ik zijn hand op mijn kaak. De toppen van zijn vingers boorde in mijn kaak en ik werd geforceerd om hem aan te kijken. Voorzichtig opende ik mijn ogen en keek ik die vuurspuwende, obsidiaan ogen die me wakker hielden in de nacht.
'Legilimens,' siste hij en voor ik het wist voelde ik zijn aanwezigheid in mijn hoofd. Hij was ruw, niet voorzichtig terwijl hij door mijn herinneringen heen speurde naar wat er zojuist gebeurd was. Voordat ik ook maar mijn zwakke poging in occlumens had kunnen proberen, zag ik de beelden van net voor mijn ogen zweven. Ik wist dat legilimency geen fijne ervaring was en dat de tovenaar die het uitvoerde zelf kon bepalen hoe onplezierig het zou worden, maar dit was verschrikkelijk. Het voelde als of er storm door mijn hoofd heen wroette en grimassend probeerde ik zijn hand van mijn kin af te drukken, maar zijn grip was te stevig.
Abrupt verdween de druk uit mijn hoofd, van mijn arm en mijn kaak en werd ik met een enorme kracht het hok uit geslingerd. Geschrokken ving ik mijn val op door mijn handen achter me neer te zetten en keek angstig op naar de man die hier boven me stond. Ik zat op de grond, omgevallen door de kracht die hij op me uit had geoefend en ademde wild. Ik wist niet wat Snape nu dacht wat er gebeurd was, maar het kon niet goed zijn.
'Ik heb niet-' sputterde ik nog, maar hij onderbrak me.
'Weg, voordat ik iets doe dat ik zal betreuren,' gromde hij en mijn ogen gleden wijd naar de stok die hij in zijn vuist geklemd had. Zo vlug mogelijk stond ik op, rende zowat naar mijn spullen toe en verliet het lokaal.


Ik begin met sorry sorry sorry, dat het zo verschrikkelijk lang duurde! Ik had dit veel eerder willen uploaden, maar er is een hoop gebeurd de afgelopen weken, goede en slechten dingen. Eerst was ik een week naar mijn oma in Gelderland, even om uit te rusten van alle examenstress natuurlijk. Alleen was een van onze 5 weken oude kittens (die we vanaf de geboorde zelf opgevoed hebben) de dag er voor ernstig ziek geworden. Zo ernstig dat er maar 10% kans was dat hij het niet zou overleven. Veel gehuild natuurlijk, maar toen begon hij met speciaal voer op te knappen en leek het langzaam beter te gaan. Iedereen weer blij, maar toen ik dus bij mijn oma was, belde mijn moeder mij met Lies, het is weer fout, hij is erger dan vorige keer. De dierenartsen hadden geen idee wat het kon zijn en eigenlijk zou het dus klaar met hem zijn, maar nee hoor, meneer knapte gewoon weer op. Nu huppelt hij weer vrolijk samen met de andere twee door het huis heen XD
Daarna kwam natuurlijk woensdag... Ik ben geslaagd!(yeah)
Voor iedereen die examen deed, zijn jullie geslaagd? Ik hoop het!
Dus nogmaals sorry voor het lange wachten en sorry voor dit lange verhaal(flower)

:Y)Het verhaal begint eindelijk een beetje opgang te komen, het is natuurlijk niet alleen gewoon een love story! Er zit natuurlijk wel een verhaal in XD
Wat denken jullie dat er aan de hand is?Reacties (8)

 • GossipGirl21

  Mooi hoor.

  2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  oeh GEFELICITEERD!!!!
  (yeah)(hoera)
  Super vet hoofdstuk, #mindreading
  Snape moet ffe gaan chille, dit is niet goed voor zijn hartxD

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel!!
   En hij moet zeker even chill doen, maar ik snap zijn reactie enig sinds wel XD Maar dat betekend niet dat het mag

   2 jaar geleden
 • Posty

  OHHH SHIT DIT IS ZO SPANNEND
  WHY WHY WHY STOP HERE
  verdorie ik wil nu al meer.
  Oké even je lange tekstje lezen.

  Ah gelukkig gaat het met de kitten oke <3
  G E F E L I C I T E E R D!!!
  Wat ben je van plan hier na te doen? (:

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh jeej, je hebt je username en profiel foto veranderd en nu heb ik even geen idee meer wie je was XD Wat was je vorige username? Sorryyy :x

   En hmmm ja, ik vond het een mooi stuk om het op te eindigen, vind je niet?:Y)
   Sorry dat het weer zo lang duurde om te uploaden :x

   En ja, gelukkig inderdaad dat het weer goed met de kitten gaat:DHelaas werd een andere kitten die van een ander nest komt, op de straat gedumpt was en dwerggroei heeft ook ziek. Ze was van zichzelf al super zwak omdat ze zwaar onderkoelt was en nu met 5 weken oud op een pas geboren kitten lijkt, omdat ze die dwerggroei heeft. Toen werd ze dus toch weer beter nadat ik haar de hele nacht had geholpen, maar ook een paar dagen er na weer veel erger. Gelukkig ook overleeft en huppelt ze nu weer lief rond(A)

   En dankjewel!!!(flower)
   Hierna ga ik in Amsterdam verpleegkundige studeren bij InHolland, waarna ik zo snel mogelijk naar de uni wil, geneeskunde studeren en dan patholoog anatoom:)

   2 jaar geleden
  • Posty

   hahah het is oké ik heb hem net vorige week veranderd, ik ben Martinez > Trippy > Mefisto maar je mag me ook Jellanie noemen:Y)

   en ja een super leuk stuk om te eindigen, ik baal soms echt dat ik deze story nu al ken omdat ik nu niet gewoon verder kan lezen wanneer ik wil ): en het is oké als je niet zo snel upload no worries, je hebt vakantie en je moet ervan genieten!!

   Oh jeetje wat is dat heftig! Snap niet dat mensen zomaar onschuldige dieren (vooral babies) op straat kunnen dumpen. Dwerggroei is wel heel erg schattig moet ik zeggen, ik heb een kat en we noemen haar baby omdat ze ook nog op een kitten lijkt terwijl ze al 6 is hihi hoe dat kan weet ik niet eerlijk gezegd. Gelukkig gaat het goed met de kitten!! Hopelijk wordt ze alleen maar sterker en blijft dat ook zo, ik zal in ieder geval voor dr duimen <3

   Oh wat interessant en leuk dat je daar voor wil gaan! Ik wil je heel veel succes wensen en ik hoop van harte dat je die droom waar kan maken en over een aantal jaren Pathaloog Anatoom bent.:Y)

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ohhh ja nu weet ik je naam weerxD

   Ik hou zelf persoonlijk ook meer van stories die al klaar zijn, omdat ik veel te ongeduldig ben om te wachten:Y)Maar ik lees ook geen stories van Snape hier, of nouja, op 1 na, omdat ik alles in het Engels lees op andere fanfic sites :x Dat zijn vaak verhalen van 10 jaar geleden en zijn gelukkig afxD
   En ik geniet zeker van mijn vakantie hoor! Ik was met een vriend een weekend naar mijn oma en ga met de zelfde vriend eerdaags een week naar Spanje! Maar als ik zo lang niet schrijf word ik gek, ik moet het gewoon doen. Vind het heerlijk!

   En met die kitten zit het een beetje raar, mensen hebben dr niet op straat gedumpt maar de moeder poes, die een zwerfkat was, is dr "verloren". Koda, de kitten, was te vroeg geboren en daardoor was ze als enige en is de moeder geschrokken weg gerent.
   Vrienden van ons werken bij de dierenambulance in Friesland, vandaar dat we nu 3 van die monsters los hebben rennen van 5 en 7 weken:Y)

   Dankjewel! <3

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Wat wil jij trouwens later gaan doen? Of doe je al wat?

   2 jaar geleden
  • Posty

   hahaha dacht ik al.

   Ja ik houd daar ook meer van, want ik ben ongeduldig, maar zoiets had je al wel door denk ik :') Maar goed ik heb deze story gevonden en ik vind hem veel te leuk om nu ineens mee te stoppen dus dat doe ik ook niet.:Y)OHHH SPANJE SUPER LEUK. Beetje naar je zin gehad?

   Ohh dan begreep ik het verkeerd! Ahhh 3 van zulke monsters is wel leukkk

   Umm ik ben op dit moment receptioniste om een school in Groningen, ook ben ik sinds vorige week donderdag aangenomen bij een incasso hulp bedrijf, waar ik dan ga bemiddelen tussen crediteur en debiteur. Of dit echt allemaal is wat ik wil gaan doen weet ik nog niet, maar het verdient goed en ik heb het naar mijn zin:Y)

   2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik heb het zeker naar mijn zin gehad, maar ik ga pas de 6e naar Spanje, ik kan niet wachten!

   Oh dat klinkt allemaal heel interessant! Ik heb helaas geen verstand van die dingen, maar als je het leuk vind moet je het vooral blijven doen:Y)

   2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Gefeliciteerd! Hoe waren je cijfers? Mijn eigen cijfers vielen me zo onwijs mee, ik ben met niet één onvoldoende geëindigd! En dat terwijl ik verwachtte te zakken😂
  Ik ben blij dat je kitten het overleefd heeft. Maar ik ben eigenlijk nog blijer dat je weer aan het posten bent!(hoera)

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankje!(flower)
   Mijn cijfers zijn redelijk goed, ben er blij mee. Op natuurkunde na was alles erg goed, rond de 7 en 8.
   Jij ook gefeliciteerd!:D


   2 jaar geleden
 • Dominhe

  Gefeliciteerd!!!
  Balen dat Snape geen herinnering tegenkwam waarin hij ziet dat Emma hem wel ziet zitten...
  Maar super knap trouwens dat je het verhaal zo naast het boek kan leggen dat vergt ontzettend veel voorbereiding

  2 jaar geleden
  • RickmanLover

   Dankjewel!:)
   Ja, jammer hé (; Dat zou het een stuk makkelijker maken, maar neee dat gaat niet gebeuren:Y)
   Dankje! Ik vond het echt super leuk om te doen! Heb in Word een heel document van 6000 woorden over plot stukken, ideeën, character profiles en belangrijke dingen. Ben daar best wel trots op:)
   Kan ook echt niet wachten tot julliue te lezen krijgen wat ik in mijn hoofd heb! Hahahah

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen