Foto bij 23. Hamlets eerste brief

Allerliefste Leo,

Niks is fragieler dan mannelijkheid (ironisch, maar waar), dus je zult dit de meeste mannen waarschijnlijk niet toe horen geven, maar
Ik wilde iets opschrijven, maar ik besef me nu hoe stom dat is, omdat het juist het tegendeel van mijn punt bewijst, dus ik ga het maar gewoon zeggen. Leo, ik ben een romanticus, dus je brief verwarmde mijn hart. Nee, serieus, de laatste keer dat ik een liefdesbrief kreeg was toen ik in groep vijf zat en ik weet niet eens zeker of dat nou een grap was of niet (ik ga gewoon zeggen van niet, en doen alsof ik als achtjarige verschrikkelijk populair was bij de meisjes). (En ik weet dat je zelf zult ontkennen dat het echt een liefdesbrief was die je schreef, maar laat me dit genoegen gewoon even hebben, oké?)
Dus bedankt voor je brief. Je zou denken dat ik hier als student literatuurwetenschap toch beter in was, hè? Laten we zeggen dat het een stijlding is.
Daarnaast wil ik me even verontschuldigen als ik me gisteravond heb misdragen door opdringerig te zijn of je op welke manier dan ook lastig te vallen of als ik je voor je gevoel heb opgezadeld met de taak om mij in de gaten te houden en heelhuids thuis te krijgen, want dat was niet mijn bedoeling. Ik kan me alles nog wel redelijk herinneren, maar ik had ook wel redelijk wat op, dus misschien dat dat mijn beoordelingsvermogen heeft aangetast. Hoe dan ook: ik vond het heel leuk dat je er was en ik wilde je nog even bedanken voor het naar huis brengen.
Ik zat te denken aan wat je zei in je brief over dat we allemaal denken dat we geen tijd hebben, maar ik heb juist een ander probleem: ik denk altijd dat ik alle tijd van de wereld heb. Natuurlijk is dat niet bepaald een rare uitspraak van degene die aan zijn vierde studie is begonnen. Het is een vorm van optimisme, maar wel eentje die soms verkeerd kan uitpakken, helaas.
Ik ben best wel goed in in het moment zijn, over het algemeen. Er is een deel van me dat denkt dat als je elke dag wanneer je wakker wordt tegen jezelf zegt: 'Dit wordt de beste dag van mijn leven', elke dag ook de beste dag van je leven wordt (of nou ja, een deel ervan in elk geval wel). Maar dat doe ik dan weer net niet, omdat iets te misselijkmakende positiviteitsguru zou zijn.
(Is dit nog te volgen? Misschien niet, maar ik denk dat ik dan ook iets goed doe. Soms zijn de beste teksten in de eerste instantie niet te volgen.)
In elk geval, ik denk dat jij en ik best wel wat van elkaar zouden kunnen leren, en ik hoop dat we dat ook kunnen doen. (Had ik al gezegd dat ik je leuk vind?)
Ik heb de prullenbak (tenminste, ik gok dat het jouw doen was om die naast mijn bed neer te zetten) uiteindelijk gelukkig niet meer nodig gehad. (Ik hoop dat deze brief niet zo klef is dat jij hem nu nodig hebt.)
Misschien dat ik mijn brief even in de oven moet leggen, want volgens mij heb ik nog niet zo heel veel van brieven schrijven gebakken (niet mijn beste woordgrap, sorry).

Kusjes,
Hamlet

PS Had ik al gezegd dat je goed kunt zoenen? (;

Reacties (1)

  • Duendes

    Hamlet is echt wel fantastisch en als Leo hem niet wil dan wil ik hem wel:9~

    10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen