“Juncto! Juncto kom je?” de stem van Evi schalt door de gang heen. Meteen komt Juncto eraan gerend. Een lach staat op zijn gezicht. Iets waarmee mensen hem altijd beschreven. Het jongetje dat altijd vrolijk was, altijd lachte, altijd gezellig was.
      “Yaahh!” hij pakt de arm van Evi en rent naar buiten. Het was een zonnige dag. “Ikke nog oefenen voor circus optreden.”
“Oh toe nou Juncto, kunnen we niet iets leukers doen?”
“Maar mijn optreden is belangrijk!” Meteen stopt Evi met rennen en houdt hem stevig vast waardoor Juncto bijna omvalt. Hijgend draait hij zich naar haar toe, “Wat?”
“Er is geen optreden Juncto. Je zit niet bij het circus oké? Het bestaat niet, dit heb jij verzonnen, dus stop alsjeblieft toch eens met oefenen voor dat optreden. Dat doe je nu al minstens 4 jaar! Je bent ziek Juncto, ziek! Waarom denk je dan dat is in dit Grote Huis zit?” ze laat Juncto’s hand los, “Denk toch na Juncto, en beslis dan wat je liever hebt, een niet bestaand circus of vrienden.”
      Tranen staan in de ogen van Juncto, “Het bestaat wel!” zegt hij koppig. Een geïrriteerde zucht glijdt over de lippen van Evi.
“Wordt toch eens volwassen.” Zucht ze en loopt bij hem weg. Ook Juncto draait zich om en loopt naar De Boom.

“Het bestaat wel.” Mompelt hij, “Toch Spikey?” Juncto kijkt naar de boom, “Precies wat ik ook dacht.” Zegt hij na een stilte en gaat tegen de boom zitten terwijl hij nors voor zich uit kijkt, “Ze is gewoon jaloers dat ik veel betere kunstjes kan.”
      Toch ontstaan er opnieuw tranen in zijn ogen die langzaam hun weg naar buiten vinden. Waarom zei ze dat nou? Waarom deed ze hem nou pijn?
“Oh toe nou Teddy, niet huilen…” Juncto kijkt omhoog en kijkt recht in de ogen van een grijnzende Ivar. Het was al bijna drie weken geleden dat hij Ivar onder de treurwilg in de stad had gezien. Meteen droogt Juncto zijn tranen en staat op.
“Jij bent gemeen.” Zegt Juncto angstig en doet een stapje naar achter.
“Ik?” Ivar begint te lachen, “Dat bedenk jij.” En wanneer Ivar een paar stappen dichterbij zet begint Juncto te rennen.

“Madame Maer! Madame Maer! Hij is er!” gilt Juncto over het veld. Madame Maer staat buiten te praten met een paar andere vrouwen. Zusters, zo noemen ze elkaar.
      “Wie Juncto?” vraagt Madame Maer wanneer Juncto hijgend bij haar aan komt.
“Ivar! Ivar is er!” Wanneer Juncto zich omdraait komt Ivar rustig achter hem aan gelopen. “Kijk! Daar!” Juncto wijst naar Ivar.
“Waar?”
“Daar! Bij De Boom!”
“Ik zie niets Juncto…” zegt Madame Maer waardoor Juncto drukker begint te worden.
      “Hij loopt hierheen!” gilt hij en kijkt haar bijna boos aan.
“Juncto… rustig. Er is niemand…”
“Jawel!” Gilt Juncto harder en krijgt tranen in zijn ogen, “Jawel! Jawel! Jawel!” Waarom begreep niemand hem nou?
“Kom maar even mee naar binnen Juncto…” zegt Madame Maer en trekt hem voorzichtig wat mee. Meteen trekt Juncto zich los van haar en geeft haar een klap.
      “Weg!” langzaam stromen er tranen over de wangen van Juncto en doet hij ook een paar stappen van haar weg. Zijn benen lijken zijn bovenlichaam niet meer te houden en beginnen te trillen. Snel laat Juncto zich in het gras vallen en begint luid te huilen waarna er een grote man op hem af komt die hem op probeert te pakken.
      “Weg!” gilt Juncto harder en slaat om zich heen, hij is niet sterk genoeg. Al snel wordt hij in zijn kamer gezet en gaat de deur op slot. Nog even een luikje open in de deur.
      “We horen het wanneer je weer wat afgekoeld bent.” Klinkt de stem van Madame Maer door de opening. Juncto geeft haar een dodelijke blik waardoor ze snel het deurtje dicht doet vervolgt door een luide schreeuw uit frustratie van Juncto.

Reacties (2)

 • inktzwart

  Hm na Holly tegenover een krijsende Juncto gespeeld te hebben snap ik iedereens irritatie meer
  But still this is sad

  3 jaar geleden
  • ChiIdhood

   Whaha i know right. Hij kan ook best vervelend zijn

   3 jaar geleden
 • ChiIdhood

  Wat vinden jullie van het verhaal?

  Laat gerust een reactie achter(H)

  3 jaar geleden
  • aarsvogel

   In het begin vond ik het best vaag, maar nu vind ik het echt leuk! Juncto is echt schattig(blush)Maar je schrijft ook heel prettig!

   3 jaar geleden
  • ChiIdhood

   Heel erg bedankt (:
   Voor je compliment en je reactie, yey

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen