Een deur dat luid werd dicht getrokken liet mij deze morgen erg vroeg ontwaken. Gapend, kreunend dat ik er niet mee eens was, zo vroeg wakker te worden draaide ik mijn hoofd naar de neon gekleurde letters op mijn nachtkastje. Kwart voor zeven, veel te vroeg, voor in een vakantie. Zuchtend drukte ik mij toch maar recht, gelijk had ik spijt als haren op mijn hoofd.
Mijn slaapkamer was, koud en fris. Fronsend draaide ik dan ook mijn hoofd naar mijn slaapkamerraam die op een kiertje stond.
Stilletjes bleef ik luisteren naar de geluiden, in en rondom het huis.
Het gesnurk van mijn twee broers, gefluit van vogels en gekraai van een haan.
Het reservaat: La-Push, een dorp waarin ik mij thuis voelde. Waar het rustig, kalm en relax is, geen dingen die overhaast moesten gedaan worden, geen voertuigen die de hele dag uitlaatgassen lieten ontsnappen. Geen sirene's, en nog beter geen ongeduldige chagrijnige / schreeuwende bewoners.
Opnieuw gleed er een gaap over mijn lippen, rekte mij nog is uit en sloeg vervolgens het dekbed van mijn lichaam.
Schuifelend naar het raam, gleden mijn ogen naar de bosrand. Mijn lippen krulde zich haast in een glimlach op, het was op dit uur van de dag zo stil hier in La-Push dat je er gewoon even van moest genieten. Mijn kamerjas aantrekkend stapte ik de trap af naar beneden, in de keuken schonk ik een kop koffie in en liet mij vervolgens aan de keukentafel op een stoel glijden.
De gene die mij deze morgen zo vroeg had doen ontwaken was mijn vader, die vertrokken was naar zijn werk.
Hoofdschuddend gleden mijn ogen naar de klok aan de wand van de muur, het was inmiddels al half acht.
Mijn eerste kop koffie had ik al snel burgemeester gemaakt, een tweede kop koffie inschenkend stapte ik stil de trap op naar boven.
Nu dat mijn beide broers nog beide diep in coma lagen, moest ik mijn kans grijpen om de badkamer te veroveren. Pa was niet thuis, en Lachlan en Caden samen werkte geheel pervers. Mijn dampende mok koffie op mijn bureau plaatsend, trok ik een setje ondergoed uit mijn lade, twee baddoeken en stapte vervolgens naar de badkamer. De deur in het slot draaiend, je wist maar nooit met twee broers die nogal vervelend waren.
Draaide ik in een volgende handeling de warme kraan open en, begon ik mij te ontdoen van mijn slaapkledij.
Mijn kamerjas aan de haak hangend, stapte ik onder de warme stralen van het water. Gelijk voelde ik het water als een deken over mijn hoofd glijden, over mijn schouders naar de punten van mijn tenen. Heerlijk zo'n ontspanningsdouche.
Na een paar minuten, begon ik mij in te soppen, mijn haar te wassen en rook ik fris en fruitig om de warme stralen van de douche te verlaten. Draaide de kraan uit, begon mijn haar in te wikkelen en droogde mij daarna met de tweede baddoek af.
Een zagerij van bomen was gestopt, nu ik de douche niet meer hoorde lopen.
Twijfelend beet ik op de binnenkant van mijn wang.
Wie van de twee was er zo vroeg wakker geworden?!
Caden?
Of was het toch eerder mijn broer Lachlan?
Ik schudde mijn hoofd, gewoon niet reageren, dat zou vast werken. Daarbij zouden mijn broers toch echt wel eerst naar beneden gaan om koffie te drinken. Geen koffie door hen keel gehad, niet wakker en aanspreekbaar.
Zo snel ik kon trok ik mijn ondergoed aan, mijn kamerjas aan en stapte ik de verwarmde badkamer uit.


Reacties (1)

  • Luckey

    Wat is er zi lekker aan koffie?!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen