Nerveus maar vooral nieuwsgierig naar de vrouw die mijn vader zal meebrengen dekte ik de tafel. Het rood met gele tafelkleed begon het al licht aan te kleden. Vanuit de garage hoorde ik Lachlan knutselen aan een van zijn voertuigen en vanaf de tuin was daar de brullende stem van mijn broertje Caden. Het vlees draaiend in de koekenpan, de aardappelen laag zettend en de groente door geroerd te hebben draaide ik mij naar de servies kast. Een stapel gekleurde borden uit de kast trekkend, de besteklade geplunderd te hebben, dekte ik de tafel af met borden, bestek en de glazen.
Kort knikte ik tevreden op het resultaat, het enige wat nu nog miste waren de personen aan de tafel en het gekookte eten voor de personen aan die tafel.
"Ruikt goed, sis" werd er door een tweestemmig koppel gemompeld.
"Ja, en die handen was je maar in de badkamer" mopperde ik Lachlan uit de keuken drukkend.
"Ik heb zojuist gekookt en het eten hoeft niet naar smeer en benzine te smaken" mijn hoofd schuddend hoorde ik Caden al dubbel liggen van het lachen. Natuurlijk vond mijn jongere broertje mijn reactie erg amusant. Grinnikend, gierend liet hij zich op zijn vast stoel aan de grote tafel zakken.
"Rustig zusje, rustig, denk aan je bloeddruk" grijnsde Caden mij een pets op mijn achterste gevend.
"Rustig, heb net gekookt en Lachlan wilt het verprutsen" piepte ik, ontgoocheld.
"Nee Lachlan wilde enkelt zijn handen wassen sis, en jij wilt de keuken gewoon proper houden" antwoordde mijn broer knipogend. "Best jij je zin, ook goed" mopperde ik mijn armen over elkaar heen krullend. "En trouwens, waarom heb ik deze avond ook moeten koken" mijn wenkbrauw ik een frons laten zakkend. Caden begon te grijnzen, zijn schouders op te trekken. De voetstappen van Lachlan kwamen dichter, op het moment dat mijn oudere halfbroer iets wilde zeggen werd de voordeur uit zijn as gedrukt.
"Daar zal je ze hebben" grijnsde Caden, wrijvend in zijn handen.
Ik rolde met mijn ogen en schudde mijn hoofd, broers!!!
De grote pannen van het vuur trekkend zette ik ze op de tafel en pakte als laatste handeling de glazen karaf water.
"Maak je niet zo druk, ze zullen je geweldig vinden" was de rustgevende vriendelijke stem van mijn vader. "Ben je daar wel zo zeker van, met zo kort dag" was de warme vrouwelijke stem vanaf de gang. "Ja heel zeker" was de grinnikende stem van mijn vader.
"Geloof me Lachlan, mijn oudste heeft het allang door" knikte mijn vader de vrouw de keuken in drukkend.
Ik kon mijn ogen niet geloven.
Mijn vader had een bloedmooie vrouw aan de haak geslagen.
Git en git ravenzwart lang golvend dik haar tot op haar onderrug, een warme roestbruin getinte huidskleur zoals mijn vader en mijn broers. Warme karamel gekleurde bruine kijkers met lange zwarte gekrulde wimpers. Donkere rood gekleurde lippen met een klein vriendelijk neusje. Ook haar lengte maakte haar perfect, ik schatte de vrouw zo'n 1 meter 75 lang en niet ouder dan 45 jaar.
Een gloeiend hete vinger voelde ik mijn mond dicht drukken.
"Anders vang je nog vliegen" grinnikte de grappende stem van Caden.
"Goede avond" glimlachte de vrouw, vriendelijk licht opgelaten.
"Avond" mompelde ik zo zacht dat je enkelt de twee stemmen van mijn broers hoorde.
"Zal ik jullie dan maar gelijk voorstellen aan elkaar" grijnsde mijn vader om het ijs te breken. Nerveus begon de vrouw te knikken en een kriebel voelde ik zich al nestelen in mijn maag. De vrouw had iets, iets dat mij meer van haar wilde kennen.
"Lachlan, mijn oudste dan hebben we Sterre mijn oudste dochter en Caden" grijnsde mijn vader wijzend naar ons drie.
De vrouw begon te knikken, "jongens dit is Tiffany" glimlachte mijn pa wijzend naar de vrouw. Lachlan begon breed te grijnzen stapte op de vrouw af en schudde haar de hand, ook Caden drukte zich recht en schudde haar de hand. Twijfelend keek ik van mijn vader naar de vrouw, begon verlegen licht vriendelijk te glimlachen.

Reacties (1)

  • Luckey

    oh ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen
    babyboom cP

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen