Foto bij 031 Flashes of History

Severus Snape pov.

Vlug doorzocht ik mijn potions kabinet met klaargemaakte potions. Ik grimaste en pakte twee potjes vast, zalfjes. Ik pakte nog een glazen flesje met blauw vloeistof erin en keek nadenkend naar de drie items in mijn handen. Slaap potion, een zalf voor blauwe plekken en een zalf voor schaafwonden. Dit zou genoeg zijn voor Emma. Ik stopte het in mijn zak en verliet de kleine ruimte.
Ik was weg gelopen uit mijn kamer, had haar alleen gelaten zodat ik dit voor haar kon halen. Niet alleen daarvoor was ik weg gegaan, ik moest gewoon mijn gedachtes op een rijtje zetten. Zo veel verschillende dingen gingen op hetzelfde moment door me heen, ik werd gek. Woede op die man die haar aanviel, die haar zo minachtend toesprak en haar uitschold. Mijn grip rond de potions in mijn handen versterkte toen ik terugdacht aan net. Waarom het me zo veel deed wist ik niet, maar wat ik wel wist was dat ik mezelf onder controle moest houden. Ik was de controle aan het verliezen, allemaal door haar. Ze maakte me gek en ik wist niet hoe ik met deze nieuwe gevoelens om moest gaan. Ik had haar willen beschermen en toen ze haar trillende lichaam tegen die van mij aan drukte, voelde ik een zware druk op mijn borstkas. Toen ze smeekte of ik haar niet alleen wilde laten brak het mijn besluit om haar uit mijn leven te sluiten. Als een of andere liefdes zieke tiener moest ik mijn best doen om mezelf kalm te houden en had haar naar mijn kamer gebracht.
Ik lachte spottend en wreef over mijn gezicht. Ik walgde van mezelf, ik lustte achter een tweeëntwintigjarige vrouw aan. Ze was veel te mooi voor mij, veel te lief en vooral veel te jong. Maar ik kon er niks aan doen dat mijn gedachtes continu naar haar schoten, het was als of ik betoverd was.
Ik kwam weer aan bij mijn kamers en opende de deur. Toen ik naar binnen stapte vond ik haar bij de boekenkast, een boek in haar hand, terwijl haar ogen over alle andere ruggen scande. De deur viel terug in het slot en meteen schoten haar licht bruine ogen geschrokken naar me toe, als of ik haar betrapt had terwijl ze wat deed dat niet mocht. Ik trok mijn mondhoek op en liep naar haar toe.
'Het spijt me, ik had niet mogen rondneuzen,' zei ze en drukte het boek in haar hand snel terug tussen de rest. Mijn ogen gleden geïnteresseerd over de rug van het boek. Jane Austen. Ik humde en hield de potions omhoog naar haar.
'Voor de blauwe plekken, schaafwonden en een goede nachtrust,' zei ik en verbaast nam ze het aan. Haar volle, zacht uit ziende lippen vormde zich in een glimlach en dezelfde rimpels rond haar mondhoeken vormde zich, zoals het altijd deed wanneer ze glimlachte. Ik slikte en draaide me weg om te voorkomen dat ik staarde.
'Dankjewel,' zei ze en ik knikte, terwijl ik weer plaats nam in de zetel waarin gewoonlijk zat.
'Geen probleem,' antwoordde ik. Ze volgde me en legde de potions voorzichtig op de salontafel neer. Toen ik naar Hogsmeade was gegaan, was dat om te checken op overgebleven leerlingen, dat had Minerva aan me gevraagd. Ik had er niet op gerekend dat ik haar zou vinden, huilend op de grond, terwijl er een duidelijk oudere man boven haar stond. Ik voelde een steek door mijn borstkas gaan toen ze smeekte of ik niet boven haar wilde staan en toen was alles op zijn plaats gevallen. Ik vroeg me voor een lange tijd al af waarom ze zich zo vreemd gedroeg wanneer we woorden hadden en nu snapte ik het. Ze kwam uit een gewelddadige relatie en die Jack was duidelijk erg dominant. Ik wist van mezelf dat ik de neiging had om hetzelfde te doen, mijn stem verheffen en boven haar uit te torenen, en dat zorgde voor de heftige reactie bij haar. Het zorgde voor paniek en ik was de rede van de paniek. Ze kon me nooit aan kijken als ik boos was en ik snapte het. Ik voelde me ontzettend achterlijk dat ik die reacties expres bij haar uit lokte telkens en voelde dezelfde koude grip rond mijn borst ontstaan.
'Ik wil me verontschuldigen,' zei ik zacht, ogen op de salontafel voor me. Ik zag in mijn ooghoek dat ze me aan keek, vragend.
'Waarvoor?' vroeg ze zacht en ik balde mijn vuisten in een poging tot zelfbeheersing.
'Voor mijn gedrag,' zei ik zacht. Ik kon alles niet uit leggen, daar was ik te trots voor. Ik besefte me dat ik niet veel beter was dan Jack, ik had precies hetzelfde gedaan als hij deed. Haar armen vastpakken, op de grond duwen, schreeuwen, mentaal verzwakken. Ik was niet veel beter dan mijn vader. Er begon een brok te vormen in mijn keel en ik stond abrupt op. 'Het is beter als je gaat,' zei ik en pakte haar jas van de kapstok af en drukte het in haar handen, dit alles terwijl ik haar blik ontweek. Ze keek me verbaast aan, maar nam de jas toch aan. Ze stond voorzichtig op, nam de potions met haar mee en probeerde vragend in mijn ogen te kijken. Ik ontweek haar blik expres, ik kon haar smekende bruine ogen niet aan. Vlug opende ik de deur voor haar en verbaast stapte ze naar buiten.
'Bedankt voor alles, Severus,' zei ze en ik knarste mijn kiezen op elkaar bij het horen van mijn naam. Nog nooit klonk mijn naam beter, de manier hoe haar lippen bewogen bij het uitspreken van mijn naam, het was te veel. 'En als je ooit wilt praten over wat ik ook gezien heb, mijn deur staat altijd open,' zei ze en ik voelde mijn borst opzwellen
'Geen probleem, fijne avond miss Lewis,' zei ik en negeer expres het laatste wat ze zei. Ik sloot de deur abrupt voor haar neus en draaide me zuchtend weg van de deur.Ik heb gezien dat iemand mij heeft genomineerd voor het beste verhaal van Quizlet 2018! Ik weet niet wie het gedaan heeft, maar super bedankt:D
Ik wist eerlijk gezegd niet dat het een ding was, maar nu wel en vind het wel leuk(flower)
En tevens is volgens mij voor bijna iedereen nu de zomer vakantie begonnen, op een aantal regio's na! Wat gaan jullie allemaal doen in de vakantie?
(flower)

Reacties (4)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven

  11 maanden geleden
 • EvilDaughter

  Ik ga naar Ameland om te werken!! vakantie en geld verdienen in 1!
  En friesland heeft over een paar dagen zomervakantie en het noorden heeft weer het laatst vakantie.
  ik heb als sinds eind mei vakantie, lang leve de examens!!

  weer een leuk stukje, het is zeker leuk om het eens vanuit Snape's point of view te bekijken en hij heeft gevoelens voor Emma

  ....

  mijn nichtje is net 4 geworden en heet Emma, even een apart beeld in mn hoofd.
  maar het is ook wel grappig

  1 jaar geleden
 • Lente2

  Weer een geweldig hoofdstuk! Wist inderdaad niet dat dat bestond maar super dat je genomineerd bent! Je verdient het!

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Haha vakantie.... Iedereen zegt in de verhalen nu fijne vakantie. Ik ga me oud voelen hahaha ik heb namelijk geen schoolvakanties meer en werk gewoon,haha moet het doen met 2 weekjes in augustus.
  Ik hoop dat iedereen lekker veel gaat posten haha.

  Mooi geschreven vanuit severus z'n point of view. Snel verder xxx

  1 jaar geleden
  • Lente2

   Haha Ik heb hetzelfde 😜 maar met zulk lekker weer voelen vrije dagen ook een beetje als vakantie.

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ja oké dat is wel waar. Als je dam savonds na een lange dag nog ff lekker in de tuin kan genieten van het laatste restje zon is dat wel een geluksmoment (:

   1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Oh, gelukkig heb je nog wel 2 weekjes vrij dan!

   En dankjewel!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen