Foto bij Hoofdstuk VI

Avengers Compound
Aarde


De grootse ontvangst waar hij op gehoopt was, was helaas zeer mager. Thor stond hem op te wachten, naast die sul met zijn ijzeren pakken en de man die zich af en toe verkleedde als een Amerikaanse vlag. Die laatste zag er wat havelozer uit dan de laatste keer dat hij in Midgard was geweest, zag Loki. Zijn gezicht betrok toen hij de tovenaar herkende van zijn laatste visite hier. De drie anderen herkende hij niet. Tot zijn voldoening kon hij echter het part-time groene monster nergens bespeuren. Toch nog iets dat in zijn voordeel was.
      Hij opende zijn armen wijd terwijl de laadklep naar beneden kwam en stapte naar beneden. De tovenaar sloeg zijn armen over elkaar. Stark's frons werd dieper. Thor straalde alsof Loki hem zijn favoriete koekjes had meegebracht. Of bier. Het was eenvoudig om Thor blij te maken.
      'Mijn broer!' Thor klapte Loki tweemaal tegen zijn rug en liet zijn hand vervolgens rusten op zijn schouder. 'Ze dachten dat je ons had verlaten, maar ik geloofde in je.' Thor rammelde hem nog eens door elkaar - om zijn vertrouwen te laten merken, ofzo - en Loki grimaste. Hij kreeg al bijna spijt dat hij niet gewoon het wijde universum in was gevlogen. Stark klapte in zijn handen. 'Dat is wel genoeg geweest. Nu we plan A niet meer nodig hebben, zullen we dan maar overgaan op plan B.'
      Loki grijnsde. 'Wat was plan A?' Niemand reageerde op zijn vraag - ze waren vast te stom om die te begrijpen - maar toen hij de zijdelingse blik van Stark volgde, zag hij dat in één van de hangars druk werd gelast aan iets dat best wat weg had van een ruimteschip. Zo. Ze bleven hier dan toch niet volledig in zak en as zitten telkens hij hier weg was. Zijn grijns verbreedde. Op Thor na keken al de anderen argwanend zijn ruimteschip in.
      'Waarom zo serieus?' kaatste Loki. Het ex-ijsblokje keek hem geirriteerd aan.
'Omdat de tesseract weer in beeld is, en het wederom te maken heeft met iets dat jij hebt geflikt.' Loki klemde zijn lippen op elkaar. Hij was al bijna vergeten in welke mate hij de vrienden van Thor niet mocht. Wat... aardig van de kapitein om hem daar terug aan te herinneren. Ach ja. Hierna hoefde hij ze nooit meer terug te zien. Hij neeg spottend terwijl hij met zijn hand naar de laadklep van het ruimteschip wees.
      'Na u.' Ze vertoonden maar weinig enthousiasme om het schip in te gaan, maar Thor beende met grote passen naar binnen, en de rest leek er maar weinig zin in te hebben om alleen achter te blijven met Loki. Hij liet het echter niet nauw aan zijn hart komen en ging goedgeluimd achter hen aan.
      'Waar is je hulp?' vroeg Thor, die abrupt stopte. Loki fronste. Thor had toch niet verwacht dat hij hier met een leger zou aankomen?
      'Die koelt tijdelijk wat af in een cel. Er waren wat problemen... onderweg.' Hij besloot de werkelijke omvang van haar haat jegens hem niet aan te kaarten. Misschien was ze na hun laatste gesprek al wat gekalmeerd, en slaagde ze er zelfs in om zich enigszins als een normale persoon te gedragen.
En had de rest het nooit door wanneer hij haar aan zijn kant kreeg.
      Eenmaal aan haar cel aangekomen, zat ze - verrassing, verrassing! - nog steeds in hetzelfde hoekje. Het bord lag nog steeds in dezelfde plek op de hoek. Er hing zelfs nog wat prut van haar maaltijd aan het raam.
      Tony Stark lachte spottend. 'Dit is die beruchte hulp van je? Zo'n klein ding.'
Zelfs Thor leek te twijfelen, 'Is dit een van jouw grapjes, Loki?' Hij probeerde genoegdoening te scheppen in het feit dat zij hun woorden maar al te goed kon horen, en niet te letten op de bijna gekwetste blik in de ogen van zijn broer. Geadopteerde broer. Hij gaf er niet om wat die dacht.
      'Ik weet toevallig, uit eigen ervaring, dat ze wel eens een enorm goede aanwinst zou kunnen zijn voor jullie Aards teampje hier.' Niemand leek erg overtuigd.
'We moeten tenminste niet wachten tot het andere schip af is,' mompelde een van de nieuwe gezichten tegen de kapitein.
      'Waar ben je haar zelf gaan halen?' vroeg Thor. Loki grijnsde. Dit was een verhaal dat hij maar al te graag deelde. 'Ik heb ingebroken in het Huis van Bewaring.' Thor bulderlachte. 'Je weet toch, mijn broer, dat ze daar je geheugen wissen, niet? Wat ze ook kon doen voordat ze daar vastzat, nu is ze van geen nut meer. Bovendien lijkt het me geen slim plan om criminelen uit te breken voor een missie delicaat als deze.'
'Ze is geen crimineel,' zei Loki met een sluwe grijns. Als hij ze nu kon laten inzien hoe een tragisch geval hij bij hen had gebracht, droegen ze haar vast zo op handen weg. Vooral als ze hoorden dat hij iets met haar tragedie te maken had gehad.
      'Nou, ze zat dan toch in het Huis van Bewaring,' zei Thor. Even leek het alsof ze weer kinderen waren, en Thor hem probeerde te slim af te zijn met zijn "superieure kennis". Het was alleen nog irritanter omdat ze nu een publiek hadden van enkel Thor's vriendjes.
      'Dat kan,' zei Loki afgemeten. 'hypothetisch gezien, komen door iets wat ik heb gedaan.' Hij spreidde zijn handen en wilde Thor net voorzien van zijn meest listige grijns, toen er plots iets tegen het naast raam hem botste. Hij keek geschrokken opzij. Daar was ze dan, haar handen woedend tegen het raam, haar ogen vol razernij. Loki wist al wat ze naar hem zou schreeuwen en hij zuchtte diep.
      Hij was even vergeten dat ook zij zat mee te luisteren.

Wie heeft Infinity War al gezien? Ah, hij was zo goed.

Reacties (5)

 • ProngsPotter

  Oh my god, je benamingen voor Cap zijn echt hilarisch :'D

  en de man die zich af en toe verkleedde als een Amerikaanse vlag

  Ik ging stuk, haha

  2 jaar geleden
 • minsung

  Ugh, IW liet me zoveel emoties voelen. Niet alleen sip, maar gewoon- een hoop emoties. ㅠ.ㅠ

  2 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik snap er helemaal niks van, ik heb geen idee meer waar het over gaat en ik heb geen tijd om het terug te lezen

  2 jaar geleden
  • Butterflygirl

   Hahahaha oke ik ben weer bij😂 love it!!! Ik krij zoooo'n zin in infinity war

   2 jaar geleden
 • Suso

  Je schrijft echt geweldig. Ik ging helemaal stuk bij ex-ijsblokje. Zelf heb ik infinity war nog niet gezien, maar nadat ik spoilers heb gelezen weet ik eigenlijk niet of ik dat wel wil.:S

  2 jaar geleden
 • Croweater

  Ik had dus op conversaties als deze gehoopt bij IW :')
  Misschien komt het door jou dat de film (of nou ja, Loki's aandeel daarin) tegenviel. Je schrijft gewoon te goed. <3


  GIMME MOREEE

  2 jaar geleden
  • Vasya

   Apfsh je doet me blozen :3

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen