Foto bij 039 Flashes of History

Severus Snape pov.

'Severus ik wil dat je dat notitieboekje van haar in je handen krijgt,' zei Albus met een frons op zijn gezicht. De kans dat ze vervloekt was bij de Quidditch World Cup was groot, maar het belangrijkste was het vinden van de vloek die gebruikt was en wat er nou precies aan de hand met haar was. Ook al hadden we nu een idee wanneer het gebeurd zou zijn en dat het waarschijnlijk een vloek was, waren we nog geen stap dichterbij gekomen met alles uit te vinden.
'Is goed,' zei ik, maar in werkelijkheid zag ik daar enorm tegen op. Ik wilde mezelf zo ver mogelijk van haar vandaan houden, maar dit zou inhouden dat ik in principe moest inbreken in haar kamer.
Albus stond op van zijn luxe stoel en begon langs de boekenkasten te lopen. Zijn vingers gleden over de ruggen heen, terwijl zijn andere hand strak achter zijn rug gevouwen was. Hij keek fronsend naar de boeken, stopte plots en bukte naar beneden. Nogmaals tuurde hij naar de ruggen van de boeken, tot hij er een oud, versleten boek uit trok. Toen hij weer recht op stond draaide hij het boek in zijn handen, veegde het stof er af en opende het gefocust.
Wat was hij aan het doen? Langzaam liep hij weer terug naar het bureau, zijn ogen nog steeds op de woorden in het boek. Voorzichtig nam hij plaats op de stoel, legde het boek neer op het bureau en scande de register zorgvuldig. Hij bladerde plots door het boek heen en voor wat ik kon zien leek het op een eeuwen oud boek. De bladzijdes waren fragiel en geel. De kaft was donkergekleurd en de letters waren er af gesleten. Terwijl hij door de pagina's bladerde zag ik hier en daar een koffievlek of waterschade, maar over het algemeen was het boek nog redelijk netjes.
'Hier,' zei Albus zacht en hij draaide het boek om, zodat ik kon lezen wat hij aan wees. Boven aan de pagina stond er in grote, dikke letters Tenebris Revelare met daar onder een potions recept. Mijn ogen schoten verbaast op naar Albus die over zijn voorhoofd wreef en me grimassend aan keek.
'Ooit van de potion gehoord, Severus?' vroeg hij en ik knikte. Ik voelde mijn gezicht wit weg trekken, witter dan normaal.
Tenebris Revelare was Latijns voor reveal the darkness. Albus wilde dat ik haar een eeuwen oude potion zou geven die de duistere vloek zou aan tonen, indien ze er een had. Het stond er bekend om dat iemand die vervloekt was niet goed reageerde op de potion, de vloek zou terugvechten om niet ontdekt te worden. De effecten van de potion verschilde per persoon, per vloek, maar over het algemeen was het geen fijne ervaring.
'Denk je dat je dit kan brouwen? Heb je alle ingrediënten?' vroeg hij en ik knikte, maar ik was het er niet mee eens.
'Albus, we weten niet door wat ze vervloekt is, als ze überhaupt vervloekt is!' zei ik ongelovig en hij humde, terwijl zijn ogen op de bladzijdes lagen. Bij de ene vloek zou het lichaam nauwelijks last hebben van de potion, maar bij andere vloeken kon het lichaam wel dagenlang in strijd zijn.
'Ik weet het Severus, maar bedenk dit eens. Ze is vervloekt door een groep death eaters, wie weet wat voor schade ze aan hebben gedaan? Wie weet wat er gaat komen, ze kan een gevaar zijn voor de leerlingen en ik wil haar niet kwijt,' vertelde hij en ik keek met op elkaar geklemde kaken naar mijn baas. Ik zuchtte diep en keek weer naar de woorden. Ik had alle ingrediënten, misschien niet genoeg van alles, maar ik zou eerdaags weer nieuwe krijgen.
'Severus, je bent een van de beste Potions Master in Groot-Brittannië, je kan zeker toch wel wat aanpassingen aanbrengen om het wat gemakkelijker voor haar te maken?' vroeg hij en ik knikte verslagen. Hij had gelijk.
'Wanneer?' Was het enige dat ik vroeg en de kleine glimlach verscheen weer op zijn gezicht.
'In de vakantie,' zei hij en ik keek stil voor me uit. Het duurde een week om de potion klaar te maken en misschien nog wel een extra week om aanpassingen te maken zodat het aangenamer voor haar was. Het zou moeten lukken.
'Ze mag er niet van weten,' zei Albus plots en fronsend keek ik hem aan. 'We weten niet tot hoeverre de vloek haar onder controle heeft, het is beter als ze het niet weet,' zei hij en ik keek hem vol ongeloof aan.
'Hoe wil je dat ze het binnen krijgt zonder dat ze het weet?' vroeg ik met vernauwde ogen. Albus glimlachte kort en vouwde zijn handen samen.
'Severus, je bent een death eater en een spion, je kan vast wel een manier bedenken,' zei hij en ik keek hem waarschuwend aan. Hij bedoelde dat ik dacht dat hij bedoelde. Ook al was ik een death eater en spion, dat hield niet in dat ik het idee om mensen te kidnappen aanlokkelijk vond? Ik zou die potion naar binnen moeten forceren. Ik zuchtte diep en knikte, waarna ik gefocust naar de rest van Albus' plan luisterde.


Ahhhh, de vakantie is bijna voorbij!:(
Na drie maanden vakantie te hebben gehad ben ik nog steeds niet klaar voor een nieuw jaar ben ik bangxDMaarja, het blijkt dat ik maar drie dagen school in de week heb en dat is wel erg lekker:Y)Natuurlijk zeggen ze dat je die vrije dagen ook wel echt nodig hebt om te leren, maar we gaan zien hoe het gaat:D

Hebben jullie al een rooster? Zo ja, hoe is het?
(flower)

(Ik probeer al best een tijdje dit hoofdstuk online te zetten, maar er leek iets mis te gaan op de site want het lukte me niet! Ik wilde het al 2 dagen geleden online zetten)

Reacties (4)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven.

  2 maanden geleden
 • Lente2

  Wat heb je tot weer bedacht Albus haha. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
  3 dagen les, dat is wel fijn, op het begin zul je die twee dagen vrij nog niet nodig hebben denk ik maar is wel fijn om alvast veel te kunnen voorbereiden of bij te houden. Dan heb je in het weekend ook echt weekend.

  6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Het is inderdaad fijn! Ik had al gehoord dat veel hbo opleidingen 1 dag in de week vrij hadden vaak, maar ik had geluk en heb er twee. Echter staat er wel dat ik op de dinsdagen tot 9 uur 's avonds zit... Iets waar ik dan weer niet zo blij mee benxD
   De docenten zeiden dat dat een foutje was van de roostermaker, laten we hopen dat dat dan maar klopt wat ze zeggen, anders ben ik pas om half 11 thuis!
   Ik zit dan wel in Amsterdam op school dus avond eten vinden zal niet erg moeilijk zijn, maar toch... Het kost erg veel geld dan XD

   6 maanden geleden
  • Lente2

   Inderdaad hopelijk is het een foutje. Zou je op school niet iets te eten kunnen krijgen? Is meestal goedkoper dan onderweg.

   6 maanden geleden
 • Maim

  Ohh spannend!!

  6 maanden geleden
 • Butterflygirl

  Ja ik heb van anderen gehoord dat er een bug was, je bent nirt de enige die er last van had!!

  Wow ik ben zo benieuwd hoe dit verdergaat😱

  Doe je nu een opleiding? En zo ja, welke?

  6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Het was redelijk frustrerend, aangezien ik al over een week daardoor niks online had gezet! Maar alles is uit eindelijk goed gekomen:Y)

   Jazeker, ik doe nu Hbo verpleegkunde. Ik gebruik de opleiding als een tussen stapje voor de uni, waar ik geneeskunde wil gaan studeren:)
   Doe jij op het moment een opleiding?

   6 maanden geleden
  • Butterflygirl

   Nee, ik heb een tussenjaar. Ik ga op reis in December, en tot dan werk ik in een woonzorghuis:)

   6 maanden geleden
  • RickmanLover

   Oh dat is wel erg leuk! Ik heb ook een tijdje vrijwilligers werk gedaan in een soort verpleeghuis met dementerende mensen:)

   6 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen