Foto bij - Raiden - Acklins -

Verbouwereerd kijkt Alyssia haar na en dan neemt haar de ergernis de overhand. “Grapjas, alsof ze de tijd hebben om op een nieuwe ons te wachten. Alleen maar omdat we al die bestanden niet lezen.”
In stilte staart ik naar de gesloten deur. “Ze verwacht dat we het niet kunnen?” zegt ik verbaasd en als door een wesp gestoken draai ze zich naar me om.
“Wat?” Vraagt ze en ik haal nonchalant mijn schouder op.
“Ze verwacht dat we het niet kunnen. Ze vind ons te jong, te onervaren, weet ik het. Ze heeft in ieder geval geen vertrouwen in ons.” Ik zag het in de ogen van Ariva toen ze naar buiten liep, de minachting voor ons.
“Shit.” Vloekt Alyssia ineens en nu is het mijn beurt om verbaasd haar kant op te kijken.
“Ze heeft me klem.” Vloekend staat ze op en grijpt haar schoenen van de grond en trekt het stickje uit de computer.
“Nu kan ik niet slapen tot ik al die bestanden heb gelezen. Ik moet haar ongelijk bewijzen.” Met een ruk trekt ze de deur open en beent ervandoor.
Hoogstwaarschijnlijk naar onze kamer toe. Mijn mondhoek krult lichtjes omhoog, terwijl ik ook mijn computer afsluit en de lift naar onze verdieping neem.
Alyssia heeft wel gelijk, ook ik ben nu vastberaden om al die vervloekte bestanden te lezen.
Ik tref Alyssia aan de keukentafel aan, in die paar minuten dat ze hier alleen was heeft ze zich al omgekleed in een joggingbroek en een T-shirt.
Haar laptop staat naast haar, samen met een grote schaal eten dat iedere avond wordt gebracht.
Ik verdwijn naar mijn kamer waar ik ook iets gemakkelijks aantrek en pak mijn laptop van mijn bed waarna ik tegenover Alyssia aan tafel ga zitten.
Ik ben deze middag door de helft van de eerste map gekomen. En als ik alles nu een beetje globaal ga doorlezen moet ik alles voor morgenvroeg af kunnen hebben.
Hoop ik.
De hele avond is het doodstil, af en toe nemen we een hap van het eten dat langzaam koud wordt.
En iedere keer als Alyssia een bestand afrond zucht ze opgelucht.
Wat we moeten lezen is oprecht saai, het gaat over de zeven delen van onze regering. Bevolking, beveiliging, criminaliteit, beroepen, verzorging, onderwijs en bedreigingen.
Het is zakelijk geschreven en heeft niet het doel om in een avond gelezen te worden.
Toch is dat wat we doen.
We lezen de hele avond en de nacht, alleen maar om die Ariva haar ongelijk te bewijzen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen